Το ανώτατο δικαστήριο της Ιαπωνίας απέρριψε την προσφυγή τριών ζευγαριών που ήθελαν να κρατήσουν τα δικά τους επίθετα μετά τον γάμο, κρίνοντας συνταγματικούς τους νόμους που προβλέπουν ότι οι νεόνυμφοι πρέπει να επιλέξουν ένα μόνο επώνυμο. Τα ζευγάρια είχαν υποστηρίξει ότι η πρόβλεψη αυτή δημιουργεί διακρίσεις, καταδεικνύοντας την αυξανομένη στήριξη της κοινής γνώμης στο να επιτραπεί στα παντρεμένα ζευγάρια να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίθετα.

Φωτογραφία από Trung Guyen (Pexels)

Η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίθετα αποτέλεσε σοβαρό ζήτημα μεταξύ των πολιτικών, αφού ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα αντικατέστησε πέρυσι τον Σίνζο Άμπε που θεωρήθηκε ότι είχε πιο συντηρητικές απόψεις για το θέμα.

Ενώ κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού τάσσονται υπέρ του να επιτρέπεται στα ζευγάρια να αποφασίζουν ποια επίθετα θα χρησιμοποιούν, η συντηρητική πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος LDP αντιτίθεται σε αυτό, λέγοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα καταστρέψει την ενότητα της οικογένειας και ότι αντιβαίνει στις παραδόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Must Read:

Γιατί επέλεξα μετά το γάμο να πάρω το επώνυμο του συζύγου μου!

Το επετειακό 20ό τεύχος του Yes I Do κυκλοφορεί με 3 συλλεκτικά covers!

Milos elopment: Ταξιδέψτε στη Μήλο μέσα από το νέο καλοκαιρινό τεύχος του Yes I Do

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!