Από τον Παναγιώτη Κούστα

Όταν έγιναν ζευγάρι ο Eric με τη Nancy Kingston το 1938, στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου βρισκόταν ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ και η Ευρώπη ήταν στα πρόθυρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου, τη Νύχτα των Κρυστάλλων, ξεκινούσε το πογκρόμ των Εβραίων που αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος, μίας από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οικογενειακή φωτογραφία του ζευγαριού.

Οι άσχημες συνθήκες της εποχής, δεν εμπόδισαν, παρόλα αυτά, τον έρωτά τους. Η κυρία Kingston που θα κλείσει τα 100 τον προσεχή Οκτώβριο, δήλωσε στο BBC ότι η ίδια είχε ζητήσει από τον αδερφό της να μεσολαβήσει για τη γνωριμία με τον μέλλοντα σύζυγό της: «Εκείνος, πήγε έξω από τη φάρμα που δούλευε ο Eric και του είπε ότι τον περίμενα στη γέφυρα». Έτσι ξεκίνησε το ρομάντζο τους.

Παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα, την 1η Ιουνίου του 1940, ενώ ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεσπάσει για τα καλά. Δύο εβδομάδες μετά τον γάμο τους, τα στρατεύματα του Χίτλερ κατέλαβαν το Παρίσι και στη συνέχεια, στις 10 Ιουλίου, ξεκίνησε η Μάχη της Αγγλίας, με το μέλλον να φαντάζει, το λιγότερο, ζοφερό∙ κανείς δεν ήξερε το ποια θα είναι η έκβαση του πολέμου.

Φωτογραφία: BBC

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, ο κόσμος «πήγε και ήρθε» και οι δυο τους, από το χωριό Μπλάκφορντ της νοτιοδυτικής Αγγλίας όπου ζουν ακόμη, παρέμειναν μαζί και έζησαν ένα σωρό κοσμοϊστορικές αλλαγές. Παράλληλα, απέκτησαν 5 παιδιά, 11 εγγόνια, 28 δισέγγονα και 14 τρισέγγονα! Εν έτη 2020, παραμένουν ακόμα ερωτευμένοι. Η κυρία Kingston δήλωσε χθες στο BBC: «Κρατιόμαστε ακόμη χεράκι-χεράκι και σήμερα το πρωί δέχτηκα ένα φιλί στο κρεβάτι. Αγαπιόμαστε ακόμη».

Στην 80η επέτειο του γάμου τους, εξαιτίας του social distancing που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τους ήταν αδύνατο να δεχθούν επισκέψεις. Παρόλα αυτά, πολλοί συγγενείς και φίλοι έσπευσαν στον κήπο του σπιτιού του ζευγαριού για να τους ευχηθούν. Ο γιός τους, Dennis Kingston, δήλωσε ότι η επίσκεψη στους γονείς του τον έφερε αντιμέτωπο με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς δεν μπορούσε να τους πλησιάσει ή να τους αγκαλιάσει. Ευχόμαστε να τα καταφέρει στην 81η επέτειο.

Διαβάστε επίσης…

Το να παντρεύεσαι από έρωτα είναι επαναστατική πράξη;

Wedding Trivia | Έθιμα, παραδόσεις και άλλα τέτοια…

Γάμοι αυτό το καλοκαίρι | Όλες οι εξελίξεις για τον αριθμό των καλεσμένων, τα wedding parties, τις δεξιώσεις και τους γάμους στα νησιά