Κι ενώ την περασμένη Παρασκευή (28/05) περιμέναμε τις νέες ανακοινώσεις αναφορικά με το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις των γάμων, αυτές τελικά δεν ήρθαν με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά ωστόσο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απαγόρευση της μουσικής που ισχύει στους χώρους εστίασης. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το ίδιο μοντέλο αναφορικά με τη μουσική θα ακολουθηθεί και στις δεξιώσεις.

Φωτογραφία από TranStudios Photography & Video (Pexels)

«Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά με τους οικείους μας. Πρέπει όμως να γίνουν βήμα βήμα. Υπάρχουν λόγοι που οι νόμοι πρέπει να τηρηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία από Leonardo Miranda (Unsplash)

Τι μέλλει γενέσθαι με τη μουσική

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ήταν ξεκάθαρος ως προς το ζήτημα της μουσικής σε εστίαση και δεξιώσεις: «Το θέμα της μουσικής θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όσο υπάρχει υψηλό ρίσκο, θα παραμένει σε στασιμότητα. Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή». Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Yes I Do, η μουσική αναμένεται να επιτραπεί στις δεξιώσεις των γάμων από τις 15 Ιουνίου.

Φωτογραφία από Julia Solonina (Unsplash)

Τα μέχρι τώρα δεδομένα

Με βαση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα catering και οι χώροι δεξιώσεων ανοίγουν και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 31 Μαΐου ο αριθμός των καλεσμένων θα διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσα τραπέζια μπορεί να τοποθετηθούν στον εκάστοτε εξωτερικό χώρο/ κτήμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας και κανόνων υγιεινής και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Όσον αφορά το sitting υπενθυμίζουμε ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση είναι τα 6 άτομα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε τις προετοιμασίες για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα! Το Yes I Do θα είναι διαρκώς δίπλα σας για να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Must Read:

Γάμοι 2021: 6 άτομα ανά τραπέζι – Μέχρι πόσα άτομα θα μπορούν να παρευρεθούν – Τι θα γίνει με τη μουσική

Γάμοι 2021: Θα ισχύσει τελικά το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις;

Γάμοι 2021: Τι θα ισχύσει τελικά με τη μουσική στις δεξιώσεις;

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!