Η Louise Jean Signore ζει στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης και φέτος γιόρτασε τα 107α γενέθλιά της. Παρότι ακολουθεί υγιεινή διατροφή και ασκείται συχνά, επιμένει ότι το μυστικό της μακροζωίας της βρίσκεται στο ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ. «Το μυστικό για να φτάσεις τα 107 είναι να μην παντρευτείς. Η αδελφή μου εύχεται να μην είχε παντρευτεί ποτέ!», επιμένει. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η αδελφή της είναι 102 ετών, οπότε η μακροζωία μάλλον είναι οικογενειακή υπόθεση.

107 και με κραγιόν στα χείλη!

Ανάμεσα στα tips που αποκάλυψε ήταν το ιταλικό φαγητό. «Το ιταλικό φαγητό σου κάνει καλό! Μεγάλωσα με πολύ καλό φαγητό, καθόλου αναψυκτικά και σίγουρα όχι τούρτες», δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ. Ακόμα, ασκείται συχνά, όποτε μπορεί χορεύει και μετά το μεσημεριανό της γεύμα παίζει πάντα bingo. Μία γεμάτη μέρα για μία 107χρονη γυναίκα!

Η τούρτα των 107ων γενεθλιών της κυρίας Signore έφερε την υπογραφή της τοπικής JASA (Jewish Association Serving the Aging – Eβραϊκή Ένωση Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων).

Η κυρία Signore γιόρτασε τα φετινά της γενέθλια σε ένα μεγάλο πάρτι 100 ατόμων στην Eβραϊκή Ένωση Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων της νεοϋορκέζικης γειτονιάς του Co-Op City. Ωστόσο, το να μεγαλώνεις με χάρη δεν είναι τόσο εύκολο. Η Signore θεωρείται νομικά τυφλή, πρόσφατα ξεπέρασε μία σοβαρή πνευμονία και όταν ήταν 103 ετών επέζησε από επίθεση και ληστεία στο διαμέρισμά της.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε ένα χρόνο πριν, κατά τον εορτασμό των 106ων γενεθλίων της στην τοπική Εβραϊκή Ένωση Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων. Hava nagila! 

Ωστόσο, η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η 114 ετών Alelia Murphy. Η Alelia ζει στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, εκεί όπου γεννήθηκε και η Louise.

Διαβάστε επίσης…