Το μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι στον κόσμο γιόρτασε άλλη μία επέτειο-ορόσημο όταν η κοινότητα ηλικιωμένων στο Όστιν του Τέξας οργάνωσε ένα πάρτι για το κλείσιμο των 80 χρόνων έγγαμου βίου τους, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επέτειό τους. Ο John και η Charlotte Henderson έχουν συνολική ηλικία που φτάνει τα 212 σχεδόν χρόνια, και το love story τους έχει σίγουρα περάσει με επιτυχία το τεστ του χρόνου.

Ο John και η Charlotte Henderson έχουν αναγνωριστεί από τα ρεκόρ Guinness ως το γηραιοτερο εν ζωή ζευγάρι στον κόσμο.

Για να γιορτάσουν τα 80 χρόνια τους ως παντρεμένοι, ο 106χρονος John πήρε στις 11 Δεκεμβρίου την 105χρονη Charlotte από το σπίτι, με ένα αυτοκίνητο με ανοιχτή οροφή της δεκαετίας του 1920 -όπως είχε κάνει και στο πρώτο τους ραντεβού- δίνοντάς της ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια. Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού γιόρτασαν την επέτειό του στο Longhorn Village με πολύ φαγητό και ένα slideshow γεμάτο φωτογραφίες από την κοινή του πορεία, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν.

Από την αναβίωση του πρώτου τους ραντεβού!

Ο ανιψιός τους Jason Free που βοήθησε τον περασμένο Νοέμβριο τους θείους του να αναγνωριστούν από το Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή ζευγάρι, μίλησε στο CNN για αυτό που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς: «Είναι ένα υπέροχο ζευγάρι και ένα ζωντανό παράδειγμα ενός πολύ χαρούμενου αντρόγυνου – απολαμβάνουν να είναι μαζί, ταξιδεύουν μαζί και ζουν τη ζωή τους». Οι δυο τους γνωρίστηκαν ως συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας το 1934 και παντρεύτηκαν το 1939, λίγο μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Σου λένε ιστορίες για το παρελθόν τους, αλλά δεν εμμένουν σε αυτό», δήλωσε ο Free. 

Το ζευγάρι στην γιορτή προς τιμήν τους

Ο Jim Bissett, κάτοικος του Longhorn Village και φίλος του ζευγαριού για πάνω από 10 χρόνια δήλωσε: «Είναι απλά καλοί, ευγενικοί, εύχαρεις και αυθεντικοί άνθρωποι».

Και οι δυο τους είναι ακόμα πολύ υγιείς και λένε ότι το μυστικό για μία μακρόχρονη ζωή και έναν ευτυχισμένο γάμο είναι το να ζεις με μέτρο. Και να έχεις μια ζεστή σχέση με τον σύντροφο σου, προσθέτει ο κύριος Henderson. Το ζευγάρι κλείνει επίσημα τα 80 χρόνια γάμου σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2019.

Με πληροφορίες από: www.edition.cnn.com

Διαβάστε επίσης...