Από τον Παναγιώτη Κούστα

Ένα ενδιαφέρον άρθρο που διαβάσαμε στο αμερικάνικο wedding site Brides.com, μας έβαλε σε σκέψεις. Σύμφωνα με τη συντάκτριά του, Jenn Sinrich, πριν από την πανδημία το χρονοδιάγραμμα ενός γάμου ήταν σαφές και προβλέψιμο. Το ζευγάρι αρραβωνιαζόταν, έβρισκε την ημερομηνία που το εξυπηρετούσε και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα στάδια της προετοιμασίας έπαιρναν τον δρόμο τους, με τη βοήθεια των επαγγελματιών του γάμου που καθοδηγούσαν τους μελλόνυμφους σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν και πότε για να είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε τέλεια τη «μεγάλη ημέρα».

yes-i-do-spread-love.jpg

Όλα αυτά, τουλάχιστον όσον αφορά τη χώρα μας, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα των χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, ανατράπηκαν κάπου γύρω στον Μάρτιο του 2020. Βέβαια, η ανατροπή δεν έγινε μέσα σε μία ημέρα. Στην αρχή, καθώς κανείς δεν γνώριζε ούτε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία ούτε σε τι φάση της θα βρισκόμασταν σήμερα, τα περισσότερα «ζευγάρια της εποχής του κορωνοϊού» απλώς ανέβαλλαν τον γάμο τους για έναν, δύο ή τρεις μήνες.

Παρόλα αυτά, καθώς προχωρούσε η χρονιά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας έκανε την εμφάνισή του το φθινόπωρο, πολλοί weds-to-be θεώρησαν τότε μονόδρομο την αναβολή για το 2021 ή και για ακόμη αργότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Samantha Netkin, συντάκτρια του ίδιου site και μέλλουσα νύφη, που ενώ είχε αρχικά προγραμματίσει να κάνει έναν ανοιχτό γάμο τον Μάρτιο του 2021, τον ανέβαλε τελικά για το καλοκαίρι του 2022.

Μια άλλη νύφη, όμως, η Lee Bridges, που αρραβωνιάστηκε μεσούντος του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον Απρίλιο του 2020, και είχε αρχικά σχεδιάσει έναν μεγαλοπρεπή γάμο με πολλούς καλεσμένους για τον Ιανουάριο του 2021, όταν τα δεδομένα άρχισαν να δείχνουν ότι η πανδημία θα συνεχιζόταν, αντί να αναβάλλει τον γάμο της για αργότερα, αποφάσισε… να τον επισπεύσει! Έτσι, παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε με 30 μόλις καλεσμένους και δήλωσε στο Brides.com ότι ο γάμος της δεν ήταν αυτό που είχε αρχικά σχεδιάσει με τον, πλέον, σύζυγό της, αλλά κάτι πολύ καλύτερο και ότι οι δυο τους δεν θα άλλαζαν με τίποτα την απλότητα και την οικειότητα που ένιωσαν κατά την τελετή και τη δεξίωση που τον ακολούθησε!

Καθώς ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού προχωράει, τα ζευγάρια ξεκινούν να ελπίζουν ξανά για τους μελλοντικούς τους γάμους. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όλα δείχνουν ότι τον φάγαμε τον γάιδαρο της αβεβαιότητας και μας έμεινε η ουρά του. Κι ενώ οι γάμοι της «νέας εποχής» που ξεπροβάλλει δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδιοι με τους ανέμελους γάμους της προ-πανδημίας εποχής, σίγουρα δεν θα έχουν την «ταραχώδη πορεία» αυτών που έγιναν τη χρονιά που μας πέρασε και όσων γίνουν μέχρι την πολυαναμενόμενη «ανοσία» που οι περισσότεροι ειδικοί τοποθετούν κάπου ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021.

Φωτογραφία: Mulberry Market Designs via Brides.com  

Must Read:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

Η απόλυτη checklist για τους γάμους της εποχής του κορωνοϊού

10 wedding trends που θα βλέπουμε παντού το 2021

Most Popular:

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, σύμφωνα με το Google

Όταν ο Ντίμης Κρίτσας σχεδίασε το νυφικό της Τζένης Καρέζη

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.