Εκατομμύρια μικρά κορίτσια ανά τον κόσμο ονειρεύονται, όταν μεγαλώσουν, να παντρευτούν τον Πρίγκιπα. Μια παιδική φαντασίωση που ανατροφοδοτείται κάθε φορά που ένα κορίτσι της «διπλανής πόρτας» γίνεται πραγματική Πριγκίπισσα. Πιο πρόσφατο και πολυσυζητημένο παράδειγμα, αυτό της Meghan Markle…

Bye-bye!

Πράξη πρώτη

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Πρίγκιπας Χάρι, παρά το γαλάζιο αίμα που κυλά στις φλέβες του, δεν τα πήγε ποτέ καλά με το πρωτόκολλο και τις απαρχαιωμένες ιδέες. Ήταν σχεδόν αναμενόμενη, λοιπόν, μια μη-συντηρητική επιλογή για σύζυγο, που τελικά πήρε σάρκα και οστά στο πρόσωπο της Meghan Markle, ηθοποιού του Hollywood με ένα διαζύγιο στην πλάτη και Αφροαμερικανή μητέρα – πολλά τα νέα δεδομένα για τη βασιλική οικογένεια. Παρ’ όλα αυτά, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν επιτυχώς και παρακολουθήσαμε καρέ καρέ τον γάμο του ζεύγους που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου του 2018 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ. Πολλοί περίμεναν ότι το παραμύθι τελείωσε εκεί. Λίγο μετά το «ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», όμως, οι πρωταγωνιστές του άλλαξαν γνώμη.

Wedding of the year 2018!

Πράξη δεύτερη

H Meghan Markle έγινε Δούκισσα του Σάσεξ και προσπάθησε να προσαρμοστεί στους αυστηρούς κανόνες της μοναρχίας. Όλα έδειχναν πως τα κατάφερνε μέχρι που σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 6 Μαΐου του 2019 γεννήθηκε ο Archie, κι ακόμα ένα βασιλικό μωρό προστέθηκε στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Σε αντίθεση, όμως, με τον William και την Kate, ο Harry και η Meghan δεν ακολούθησαν κανένα τυπικό. Κράτησαν μυστικό το μαιευτήριο που γεννήθηκε ο μικρός, ανακοίνωσαν τα χαρμόσυνα νέα μέσα από τον λογαριασμό τους στο Instagram και παρουσίασαν δημόσια το μωρό δυο μέρες αργότερα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν να διαφοροποιούνται στα rituals των μοναρχών της Γηραιάς Αλβιόνας. 

Πράξη τρίτη

Στις 8 Ιανουαρίου, το βασιλικό ζεύγος του Σάσεξ ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο site του και τον λογαριασμό του στο Instagram ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως θα γίνει οικονομικά ανεξάρτητο. Επίσης, από τώρα και στο εξής θα μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ θα ασχολείται με φιλανθρωπίες. Οι δυο τους, έσπευσαν, μάλιστα, να δηλώσουν, πως θα λειτουργούν πάντα προς το συμφέρον της Βασίλισσας, μακριά, όμως, από τις απαγορεύσεις που περιόριζαν μέχρι τώρα τις ενασχολήσεις τους. Το Παλάτι, εντελώς απροετοίμαστο για τις εξελίξεις, δήλωσε απογοητευμένο και συγκάλεσε οικογενειακό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, ο κίτρινος Τύπος οργιάζει με απρεπείς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις με σεξιστικά και ρατσιστικά παραληρήματα on air, εις βάρος της Meghan Markle η οποία επωμίζεται σε επίπεδο κοινής γνώμης το βάρος και τις ευθύνες του βασιλικού «σχίσματος». Γιατί τόσο μίσος για μια γυναίκα που θέλει να είναι με έναν -σύντομα, πρώην- πρίγκιπα, χωρίς να την κάνει απαραίτητα πριγκίπισσά του; Τι πιο σωστό από το να αφήνεις πίσω σου τις royal απαιτήσεις, όταν αυτές έρχονται σε κόντρα με το πώς θες εσύ να ζήσεις τη ζωή σου;

Διαβάστε επίσης…