Ένα από τα πράγματα που με εκνευρίζουν αφάνταστα στους γάμους -και φαντάζομαι και εσάς- είναι η ατελείωτη ώρα που περιμένεις στο τραπέζι μετά το γάμο και πριν έρθει το ζευγάρι. Μπορεί να περάσουν δύο ώρες και να μην έχεις φάει τίποτα -στην καλύτερη των περιπτώσεων, έχουν φέρει ένα μπουκάλι κρασί- και περιμένεις, περιμένεις, έχεις αναλύσει όλη σου τη ζωή με τους παρευρισκόμενους στο ίδιο τραπέζι, ξέρεις που δουλεύουν, πώς λένε τη γιαγιά τους, το βαφτιστικό τους όνομα, την ηλικία τους, από που κατάγονται που πήγαν διακοπές τα τελευταία πέντε χρόνια και το ζευγάρι ακόμα να φανεί!
ARN_9818
Ο λόγος που γίνεται αυτό στους γάμους είναι γιατί οι νεόνυμφοι έχουν πάει με τους φωτογράφους σε ένα ειδυλλιακό μέρος για να βγάλουν φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα στα σοκάκια της πόλης και φυσικά αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
Κάποιοι νεόνυμφοι τελευταία έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και επιλέγουν να κάνουν next day photoshooting. Mια χαρά. Απλά υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να είστε τόσο μα τόσο κουρασμένοι, ξενυχτισμένοι, ταλαιπωρημένοι την άλλη μέρα, που το τελευταίο πράγμα που να σκέφτεστε να είναι η φωτογράφιση.
ARN_9999
Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε τη φωτογράφιση την προηγούμενη μέρα του γάμου. Ναι, ο γαμπρός είδε το νυφικό, και ναι δεν είχα μακιγιάζ. Αλλά οι φωτογραφίες βγήκαν φανταστικές! Οι φωτογράφοι μας ήταν ξεκούραστοι και κεφάτοι, είχαμε άπλετο χρόνο να κάνουμε ό,τι θέλαμε και να ποζάρουμε όπως θέλαμε, να προλάβουμε το ηλιοβασίλεμα, να παίξουμε με τους φίλους μας οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη φωτογράφιση και να κάνουμε ένα pre- wedding πάρτι στην παραλία με μπύρες και ατέλειωτες βουτιές! Τη μέρα του γάμου πήγαμε κατευθείαν στο τραπέζι χορεύοντας, αφού είχαμε ξεμπερδέψει με τις φωτογραφίες από την προηγούμενη και φάγαμε μαζί με τους καλεσμένους μας οι οποίοι δεν περίμεναν ούτε ένα λεπτό!
IMG_1063
Η συγκεκριμένη φωτογράφιση έγινε από τους Arte Cinematica.
Από την Αθηνά Γκαντήραγα