Σύσσωμη η ομάδα του Yes I Do ψήφισε σε αυτό το τεύχος ένα από τα πιο πετυχημένα μιούζικαλ με φόντο ένα ελληνικό νησί στην καρδιά του καλοκαιριού!

MIA_RGB-1-Sheet_21P

Η Amanda Seyfried πρόκειται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και ως είθισται θέλει να την παραδώσει ο μπαμπάς της. Το πρόβλημα είναι, πως δεν ξέρει ακριβώς ποιος είναι ο μπαμπάς της…

cinema wedding lessons 2

The soundtrack: Αν έχετε βρεθεί σε γάμο, που δεν έχει ακουστεί τουλάχιστον μία φορά ένα από τα τραγούδια του soundtrack, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με το περιοδικό. Ευχαριστούμε.

The absolute summer wedding destination: Κάπου στην Ελλάδα, ένα νησί που λέγεται «Καλοκαίρι» και θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ελληνικό νησί…

Ο μπαμπάς της νύφης: Όλη η πλοκή βασίζεται στην προσπάθεια της μέλλουσας νύφης να έχει τον μπαμπά της στο πλάι της την ημέρα που παντρεύεται. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, το ότι η παράδοση της νύφης από τον μπαμπά της, είναι ένα από τα λίγα παραδοσιακά έθιμα γάμου που συναντάται σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

cinema wedding lessons 4

Bridal outfit: Boho beach ρομαντικό νυφικό με πέπλο και στεφανάκι από λουλούδια, μακριά κυματιστά μαλλιά με ένα πολύ διακριτικό πιάσιμο και η νύφη ξυπόλητη, επιβεβαιώνουν τον κανόνα του απόλυτου καλοκαιρινού bridal outfit: less is more!

The venue: Ένα ξωκλήσι πάνω σε έναν λόφο και μια πλαγιά στολισμένη με μια γιρλάντα από λαμπάκια. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο σκηνικό για έναν καλοκαιρινό γάμο.

cinema wedding lessons 1

Η μαμά της νύφης: Την βοηθάει να ετοιμαστεί, ερμηνεύοντας το “Slipping Through My Fingers”. Αν ήταν Ελληνίδα, θα τραγουδούσε το «Σήμερα γάμος γίνεται», και υποθέτουμε πως υπάρχει αντίστοιχο τραγούδι σε όλες τις γλώσσες, του οποίου το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο: Αυτή η στιγμή εμπεριέχει τόσο έντονα τη χαρά και τη λύπη σε ισόποσες δόσεις και για τις δύο τους που δεν περιγράφεται με λόγια.

Το ζευγάρι: Λίγες ώρες πριν τον γάμο, ένας καυγάς ανάμεσά τους παραλίγο να ανατρέψει τα πάντα. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που θα πάρουμε το μέρος του γαμπρού: ειλικρίνεια ζητάει κι έχει δίκιο!

Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες: «The winner takes it all» τραγουδάει η Meryl Streep στον Pierce Brosnan, χωρίς να ξέρουν κι οι δύο, πως σε λίγο η ζωή θα τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Προσοχή, δεν συμβαίνει το ίδιο πάντα για αυτό σπεύσατε..!

cinema wedding lessons 10

Η «θυσία»: Ενώ ο «γαμπρός» δηλώνει από την αρχή πως θα προτιμούσε να κρατήσουν τα χρήματά τους για να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι, κάνει το χατίρι της νύφης και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες του γάμου. Όσοι γαμπροί ταυτίζονται ας σηκώσουν το χέρι κι ας κάνουν υπομονή γιατί στο τέλος…(δεν μπορούμε να σας πούμε τι γίνεται!)

Το γαμήλιο party: Σχεδόν χειροποίητο, σε μια μικρή αυλή με δέντρα, με απλά στρωμένα τραπέζια και φαναράκια, καλό φαγητό, λίγη αισθητική disco- 80s και όλους τους καλεσμένους να χορεύουν όρθιοι. Τελικά μια γαμήλια τελετή μπορεί να έχει απόλυτη επιτυχία ακόμα και με τα ελάχιστα..!

Mamma Mia!

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Σενάριο: Catherine Johnson

Cast: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth

Χρονολογία: 2008

Βαθμολογία στο IMDB: 6,3/10

Photos: IMDB Movie Database

CINEMA WEDDING

Από την Εύα Ανυφαντή