Συναντήσαμε την Χριστίνα Ταμπουρέα, γενική εμπορική διευθύντρια του Ομίλου Ιασώ και μάθαμε όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για την πιο μεγάλη μέρα στη ζωή ενός ζευγαριού! Τη μέρα της “άφιξης” του μικρού τους θησαυρού!

Ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία τσιγάρων, συνεχίζοντας σε καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, επέλεξε τα τελευταία σχεδόν δεκαπέντε χρόνια της καριέρας της να είναι στον χώρο της ιδιωτικής υγείας. Ένας χώρος ιδιαίτερος, πολυσχιδής, δύσκολος αλλά ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητος και ενδιαφέρων. Τέλη Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση του Ομίλου Ιασώ και σήμερα, η Χριστίνα Ταμπουρέα θα αφήσει στην άκρη για λίγο τη γεμάτη ατζέντα της για να μας μιλήσει για το επόμενο βήμα του “yes i do” που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία οικογένειας!

Yes I do Xristina Tabourea Iaso 2

Ένα μωρό ολοκληρώνει πιστεύετε τον προορισμό ενός ζευγαριού;

Η δημιουργία μιας οικογένειας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στη ζωή ενός ζευγαριού άρα δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί ολοκλήρωση. Σίγουρα, όταν το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο, δηλαδή ουσιαστικά καλά μαζί και υπάρχει πραγματική αγάπη, κατανόηση και σεβασμός τότε ένα ή και πολλά μωρά νομίζω ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη χαρά και ολοκλήρωση.

Πώς αλλάζει τη ζωή ενός ζευγαριού η μητρότητα;

Η φύση δεν θα μας έδινε την δυνατότητα να γίνουμε μητέρες εάν δεν ήμασταν τόσο δυνατές. Η μητρότητα είναι ένας ακόμα ρόλος, ο πιο σοβαρός κατά την γνώμη μου και εκείνος με τη μεγαλύτερη ευθύνη, έμφυτος πιστεύω στις περισσότερες γυναίκες.

Ναι, η ζωή του ζευγαριού σίγουρα αλλάζει γιατί απλά υπάρχει ένας ακόμα μικρός άνθρωπος με πολλές ανάγκες. Οι ευθύνες μεγαλώνουν αλλά ταυτόχρονα πληθαίνουν και οι χαρές. Σίγουρα αυτό που αλλάζει είναι πως για πρώτη φορά στην ζωή μας μπαίνουμε σε δεύτερη μοίρα, οι σκέψεις μας και προτεραιότητές μας επικεντρώνονται σε αυτό το μικρό πλασματάκι που δίνει νόημα όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και σε όλη μας την ύπαρξη. Η καθημερινότητα είναι το μεγάλο μας στοίχημα… Πώς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη ρουτίνα, το άγχος και όλα αυτά που μας οδηγούν σε μια σιωπηλή αλλά ισχυρή αναδιάρθρωση της όμορφης καθημερινότητας μας.

Yes I do Xristina Tabourea Iaso 4

Τι πρέπει να προσέχει μια μέλλουσα μανούλα στην επιλογή του μαιευτηρίου; Γιατί στο ΙΑΣΩ;

Μια μέλλουσα μητέρα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον ιατρό γυναικολόγο της. Σίγουρα όμως θα πρέπει να κοιτάει και με ποια μαιευτική κλινική εκείνος συνεργάζεται. Κάθε μαιευτήριο αλλά και γενικότερα η όποια κλινική θα πρέπει να στελεχώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους ιατρούς, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ζεστό και ανθρώπινο, να διαθέτει up to date ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, πολιτική ποιότητας σε όλα τα επίπεδα, να ακολουθεί και να εφαρμόζει διεθνή πρωτόκολλα, διαδικασίες και πρακτικές. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένη μέσα στα χρόνια, να φέρει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, και ένα καλό όνομα στην ιατρική κοινότητα, στην αγορά της Υγείας αλλά και στο perception του γενικού κοινού. Εμείς στο Ιασώ, διαθέτουμε όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό, κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά των μαιευτικών κλινικών στην Ελλάδα σήμερα.

Πώς μπορεί μια μέλλουσα μαμά να νιώσει απολύτως ασφαλής στο μαιευτήριο που θα πάει για να φέρει στον κόσμο το μωρό της;

Το μαιευτήριο σε αντίθεση με μια γενική κλινική αποτελεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του, έναν τόπο χαράς. Όμως, όλες οι κλινικές οφείλουν να κάνουν τον νοσηλευόμενο να νιώθει πάνω από όλα ασφάλεια. Ασφάλεια ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Ότι νοιάζεται για ό,τι πιο πολύτιμο εκείνος έχει. Την υγεία του αλλά και το νέο μέλος που θα φέρει στον κόσμο. Αυτό το πετυχαίνουν οι άνθρωποι. Ο ιατρός, ο νοσηλευτής, το όποιο διοικητικό προσωπικό έρθει σε επαφή ο νοσηλευόμενος. Η ευγένεια, η ζεστασιά, η εξυπηρέτηση, το χαμόγελο, η διάθεση, το πραγματικό ενδιαφέρον, είναι τα βασικά συστατικά που θα κάνουν την μέλλουσα μαμά αλλά και τον κάθε ασθενή, να νιώσει απόλυτη ασφάλεια.

Πιστεύετε ότι οι new generation μπαμπάδες είναι fully involved και παρέχουν μεγάλη βοήθεια στις μαμάδες;

Η μορφή της ελληνικής οικογένειας έχει αλλάξει παρά πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι γυναίκες έχουν αποκτήσει και άλλους ρόλους εκτός από αυτούς της μητέρας, συζύγου και νοικοκυράς. Θα έλεγα ότι έχουν κατακτήσει επάξια μια θέση δίπλα στο αντρικό φύλο στον εργασιακό τομέα. Συνεπώς με τη σειρά τους και οι νέοι μπαμπάδες αναλαμβάνουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών.

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό fully involved μπαμπάδων οι οποίοι προσφέρουν μεγάλη βοήθεια. Το μεγαλύτερο ποσοστό όμως των new generation μπαμπάδων είναι old generation, ίσως γιατί η μαμά λόγω του ρόλου που η φύση της έχει δώσει, αναμένεται να κάνει περισσότερα. Δεν παύει λοιπόν, το μεγαλύτερο βάρος να παραμένει στις εργαζόμενες μητέρες που πραγματικά αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων γιατί συνδυάζουν τον δυσκολότερο ρόλο, αυτόν της μητέρας με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Kαι με τη δική σας καθημερινότητα;

Η καθημερινότητα μου δεν απέχει πολύ από το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων μητέρων με δυο παιδιά στο σχολείο. Γυρνώντας στο σπίτι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και μέσα σε όλα αυτά, προσπαθούμε να βρούμε λίγο χρόνο για χαλάρωση, διαβάσματα, παιχνίδι και επικοινωνία. Αυτές είναι οι στιγμές οι οποίες αν και δυσεύρετες μας δίνουν δύναμη για την επόμενη μέρα. Ο χρόνος πραγματικά δεν φτάνει!

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ και εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις και ολόκληρη τη συνέντευξη στο δεύτερο τεύχος του #yesidogr_freepress το οποίο μπορείς να βρεις εδώ!

 

Photoshooting: Δημήτρης Καράμπετσος

Location: Marathon Beach Resort

Make Up: Gina Andriopoulou

Hairstyle: Niko & Niko | Hairstylists

Styling: Spiros Savvinos