Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ιζόλδη και Τριστάνος, Ναπολέων και Ιωσηφίνα. Τραγικοί έρωτες μα αναμφισβήτητα μεγαλειώδεις, όλοι είχαν ένα κοινό, πίστευαν βαθιά στο «better together». Στο σήμερα, ένα πολύ σύγχρονο και αληθινό ζευγάρι, η κα Λέλα και ο κος Βαγγέλης, μοιράζονται μαζί μας τη δική τους ρομαντική ιστορία και πρωταγωνιστούν στο Yes I Do Catwalk by ghd. Ήρθε η ώρα να τους γνωρίσετε καλύτερα!

yes-i-do-better-together-50-lela.jpg

Their story | Η συνάντηση και το πρώτο ραντεβού 

Γνωρίστηκαν το 1968, πριν από περίπου 50 χρόνια στο ορφανοτροφείο όπου δούλευε η κα Λέλα. Ο κος Βαγγέλης είχε βρεθεί εκεί ως ορκωτός λογιστής για ορισμένο χρόνο και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία τους. Περνώντας πολύ χρόνο μαζί ανέπτυξαν συναισθήματα συμπάθειας, με τον κο Βαγγέλη να κάνει την πρώτη κίνηση ζητώντας από την κα Λέλα να βγουν ραντεβού για ένα κρασί σ’ένα κοντινό ταβερνάκι, σκεπτόμενος ότι σε λίγο καιρό θα τελείωνε τη δουλειά του. Εκείνη φυσικά δεν είπε κατευθείαν το ναι! Εν τέλει, ο σκοπός του επετεύχθη με αποτέλεσμα στο πρώτο τους ραντεβού να καταλάβουν και οι δύο πως η ζωή τους δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

50 χρόνια γάμου, συμβίωσης, σχέσης. Στις μέρες μας το «για πάντα» μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Εσείς πώς τα καταφέρατε; Δεν τσακώνεστε ποτέ;

κα Λέλα: Η υπομονή είναι ένα γνώρισμα που όλα τα ζευγάρια οφείλουν να έχουν. Όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλάβει πως όταν ο ένας από τους δύο είναι νευριασμένος, καλό θα είναι ο άλλος να σωπαίνει. Η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός στα ελαττώματα του άλλου μπορούν να αποτρέψουν πολλές παρεξηγήσεις. Όσον αφορά στους τσακωμούς, φυσικά και υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν αλλά στη δική μας περίπτωση μόνο για μικροπράγματα. Τσακωνόμαστε όπως όλα τα άλλα ζευγάρια αλλά την επόμενη στιγμή μονιάζουμε.

κος Βαγγέλης: Τα κυριότερα χαρακτηριστικά στα οποία ένα ζευγάρι πρέπει να βασιστεί είναι η αγάπη, η εκτίμηση και η υποχώρηση! Είναι πολύ σημαντικό πάντα είτε ο ένας είτε ο άλλος να υποχωρεί έτσι ώστε να μπορέσει το ζευγάρι να συνεχίσει τη ζωή του.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που αγαπάτε πιο πολύ στον/στη σύζυγό σας;

κα Λέλα: Αγαπάω τα πάντα του! Θα ομολογήσω ότι είναι ένας πολύ καλός σύντροφος. Συμμερίζεται τη στενοχώρια μου, τη λύπη μου, τη χαρά μου. Είναι πάντα κοντά μου όπως και εγώ για εκείνον!

κος Βαγγέλης:  Την αυθεντικότητά της. Οτιδήποτε σκεφτεί το λέει, όχι μόνο σε μένα αλλά και στους γύρω μας. Δεν μπορεί να κρυφτεί, αντίθετα με εμένα που είμαι πιο συντηρητικός. Η κυρία Λέλα με λίγα λόγια «τα λέει χύμα» και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που θαυμάζω σ’ εκείνη.

yes-i-do-better-together-lela-50.jpg

Το να είσαι ζευγάρι με κάποιον σημαίνει ότι περνάς πολύ χρόνο μαζί του. Ποια είναι η ασχολία που συνηθίζετε να κάνετε μαζί και σάς κάνει πολύ ευτυχισμένους;

κα Λέλα: Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε αρκετές ώρες μαζί, μάς κάνει πολύ χαρούμενους. Επί τούτου κανονίζουμε να κάνουμε όλες τις δουλειές μας μαζί. Όταν πάλι δεν έχουμε κάπου να πάμε, συνηθίζουμε να περνάμε τα βράδια μας παίζοντας μπιρίμπα. Και εδώ είναι το σημείο που τσακωνόμαστε! Ο Βαγγέλης είναι πολύ τυχερός γι’αυτό τον αποκαλώ «ζαράκια».

κος Βαγγέλης: Διαφωνώ παντελώς με την τελευταία δήλωση της καθώς δεν είναι θέμα τύχης αλλά εξάσκησης.

κα Λέλα: Ζαράκιας είναι, μην τον ακούτε! (γέλια)

Πώς θα περιγράφατε μία τυπική σας μέρα;

κα Λέλα: Το πρωινό μας ξεκινάει με καφέ, βλέποντας τις υποχρεώσεις που έχουμε μεσα στη μέρα. Το απογευματάκι πάλι, συνηθίζουμε να κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα μας στην Πεντέλη όπου πολλές φορές μαζεύουμε και χόρτα!

κος Βαγγέλης: Όσο για τα βράδια, λίγες φορές καθόμαστε στο σπίτι. Συνήθως βγαίνουμε έξω καθώς έχουμε πολλούς φίλους. Το διασκεδάζουμε και με το παραπάνω.

Πιστεύετε στο «για πάντα μαζί»;

κα Λέλα: Εγώ το πιστεύω απόλυτα! Το «για πάντα μαζί» υπάρχει στις μέρες ακόμα και αν πολλοί έχουν αντίθετη άποψη.

κος Βαγγέλης: Και εγώ πιστεύω στο «για πάντα μαζί». Έχουμε πολλά παραδείγματα γύρω μας. Άλλωστε ένα από αυτά είμαστε και εμείς…

yes-i-do-lela-better-together.jpg

Ας μιλήσουμε υποθετικά: Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς να είχατε συναντηθεί;

κα Λέλα: Εγώ όχι! Δεν θα μπορούσα καθόλου να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το σύζυγό μου. Είναι ο άνθρωπός μου όπως λέει και το τραγούδι.

κος Βαγγέλης: Ό,τι πει η κα Λέλα για μένα είναι νόμος! (γέλια)

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα νέα ζευγάρια;

κος Βαγγέλης: Η τέλεια συνταγή δεν υπάρχει. Η συμβουλή μου είναι το ζευγάρι να μένει πάντα ενωμένο χωρίς φυσικά τα άτομα να χάνουν την ατομική τους ελευθερία. Να μην τα παρατάνε εύκολα, να προσπαθούν καθημερινά για τη σχέση τους πόσο μάλλον αν υπάρχουν και παιδιά σ’ένα γάμο. Η υπομονή, ο σεβασμός και η αγάπη είναι τα κλειδιά για μία ευτυχισμένη ζωή.

Ο κος Βαγγέλης με την κα Λέλα εμφανίστηκαν στο video του Yes I Do Catwalk by ghd στο πλαίσιο του μηνύματος #BetterTogether και έλαβαν μέρος στο closing act με την Αθηνά Οικονομάκου. 

Photo Credit: Gwedd photography

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το video που έκλεισε το Yes I Do Catwalk by ghd και να ακούσετε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές , πατήστε εδώ

Διαβάστε αυτό το άρθρο, καθώς και πολλά ακόμη, στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

yes-i-do-better-together-lela-vaggelis.jpg

Διαβάστε επίσης…

Κατερίνα & Γιώργος: Η πρόταση γάμου που θα διαγράψει όλες τις προηγούμενες…

Η “γιορτή των ερωτευμένων” με άλλο μάτι… κι όμως ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν πραγματικός άγιος

Μαργαρίτα & Βαγγέλης: Το loveable νιόπαντρο ζευγάρι εξομολογείται τα πάντα για τον έρωτα, επιλέγοντας δώρα του Αγίου Βαλεντίνου απο τη νέα συλλογή της Swarovski