Δεν σκοπεύω να παντρευτώ στο άμεσο μέλλον, παρότι ένα pseudo-wedding party κάποια στιγμή θα ήθελα να το κάνω για να γιορτάσω τα δέκα χρόνια σχέσης που θα κλείσω μέσα στο 2023. Κι επειδή έχω σπουδάσει χορό -με ανεκπλήρωτο όνειρο κάποια στιγμή να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε βιντεοκλίπ της Lady Gaga– φυσικά και θέλω να χορέψω. Πώς; Γενικά, σαν να μη με βλέπει κανείς. Ειδικά, σαν την Jenna Ortega στο Wednesday.

Από το Netflix στο TikTok

Τον viral, αντικομφορμιστικό σε όλα του χορό της, που έγινε top trend στο TikTok και έγραψε σε χρόνο ρεκόρ τη δική του σελίδα στο βιβλίο της παγκόσμιας pop κουλτούρας, τον χορογράφησε η ίδια η Ortega, αντλώντας υλικό, όπως δήλωσε, για τις κάπως «παλαβές» κινήσεις της, από τα μιούζικαλ του Bob Fosse, τη θ-ε-ά Siouxsie Sioux και τη σκηνή των goth dance clubs των 80s.

Στους χρήστες του TikTok, βέβαια, που τη Siouxsie Sioux πιθανώς και να την αγνοούν ως ύπαρξη, ο χορός της Ortega μάλλον θύμισε την παλιά, καλή Lady Gaga. Εξ ου και το τραγούδι που έντυσε τα βιντεάκια με το χορευτικό της «θυγατέρας Addams» στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν το Goo Goo Muck των The Cramps που έπαιξε στο Netflix αλλά το Bloody Mary της Mother Monster, σε μια πιο σπιντάτη εκδοχή του.

Φωτογραφία: Freepik

Χορεύω άρα υπάρχω

Κάθε κίνηση, κάθε χαμόγελο, κάθε τρεμόπαιγμα των βλεφάρων της Ortega μοιάζουν υπολογισμένα με χειρουργική ακρίβεια, χωρίς να είναι. Κι αυτό διότι το κορίτσι έχει αυτοπεποίθηση. Ο αλλόκοτος, ιδιοσυγκρασιακός χορός της, πάντως, πέραν της σαγήνης που μου άσκησε μέσω της ατυπικής κομψότητάς του, λειτούργησε και ως υπενθύμιση ότι το #1 πρόταγμα που έχω στη ζωή μου είναι το να είμαι αναπολογητικά ο εαυτός μου, κάθε μέρα και ειδικά στον γάμο μου.

Όπως η Wednesday έτσι και εγώ, κατά διαστήματα, όχι κάθε ώρα και λεπτό, είμαι σκληροπυρηνικά weirdo και δεν (θέλω να) δίνω δεκάρα για τίποτα, ούτε να το παίζω κάποιος που δεν είμαι για να γίνω αρεστός στους άλλους. Δεν είμαι όμως μόνο εγώ έτσι αλλά, τελικά, και πολύς άλλος κόσμος, γι’ αυτό και ο χορός της Ortega ενέπνευσε από επαγγελματίες μπαλαρίνες μέχρι την ίδια τη Lady Gaga να ανεβάσουν το ανάλογο βίντεο στο TikTok.

Φωτογραφία: Freepik

Όπως, στο περίπου, έγραψαν οι New York Times, ο συγκεκριμένος χορός είναι μια πρόσκληση στο να αγκαλιάσουμε την αλλόκοτη πλευρά του εαυτού μας. Και μια υπενθύμιση, θα προσθέσω εγώ, του να χορεύουμε χωρίς αναστολές, να χορεύουμε σαν να μη μας βλέπει κανείς. Κι αν δεν το κάνουμε στον γάμο μας αυτό, πού αλλού θα το κάνουμε;

Φωτογραφία: Unsplash.

Yes I Do Fact: Για την ιστορία, στον επίσημο λογαριασμό του Netflix, το βίντεο Wednesday Addams | Dance Scene | Netflix μετράει ήδη 24 εκατομμύρια προβολές ενώ είναι αδύνατο να υπολογιστεί πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει τον συγκεκριμένο χορό, αθροιστικά, σε όλες τις πλατφόρμες που αναπαράχθηκε.

Κεντρική φωτογραφία: Netflix

RELATED POSTS

Χορός του Ησαΐα: Ποια η σημασία του και τι συμβολίζει;

Με τον χαρμόσυνο τόνο του «Ησαΐα χόρευε...» η ακολουθία του στεφανώματος φτάνει στο αποκορύφωμά της. Και οι νεόνυμφοι ενώνονται για πάντα….

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press