Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Πώς ξέρετε αν ήρθε η στιγμή να αρραβωνιαστείτε; Ακόμα κι αν είστε καιρό μαζί μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα. Μην πανικοβάλλεστε, είναι λογικό. Πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση που σίγουρα δεν μπορείτε να πάρετε από τη μία στιγμή στην άλλη. Τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι η σχέση σας σοβαρεύει, διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι. Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν είστε έτοιμοι να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί, η ομάδα του Yes I Do είναι έτοιμη να διώξει κάθε αμφιβολία σας.

Φωτογραφία από Nathan Dumlao (Unsplash)

1. Η ιδέα του αρραβώνα δεν σας τρομάζει

Αν είστε πραγματικά έτοιμοι να αρραβωνιαστείτε, η ιδέα και μόνο δεν πρέπει να σας τρομάζει. Όταν μπορείτε να φαντάζεστε το μέλλον σας με κάποιον και σας φαίνεται συναρπαστικό, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το επόμενο βήμα.

2. Νιώθετε οικειότητα

Η άνεση σε μια σχέση είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Αν πρόκειται να αρραβωνιαστείτε, πρέπει να είστε άνετοι μεταξύ σας με κάθε τρόπο. Να μιλάτε με άνεση για ό,τι σας ενοχλεί και να εκφράζετε τις απόψεις σας. Με άλλα λόγια, να είστε ο εαυτός σας και το ίδιο να περιμένετε και από τον σύντροφό σας.

Φωτογραφία από NeONBRAND (Unsplash)

3. Έχετε εξαιρετική επικοινωνία

Η επικοινωνία στη σχέση δεν αφορά μόνο το να μπορείτε να μιλάτε ο ένας στον άλλο και να νιώθειτε ότι αυτό που λέτε λαμβάνεται πραγματικά υπόψη από τον σύντροφό σας. Ο λόγος που η επικοινωνία είναι τόσο σημαντική είναι ότι κάνει τα πάντα καλύτερα. Αν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το άλλο σας μισό, μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα – από το εργασιακό άγχος μέχρι τις διαφωνίες με την κολλητή σας. Οτιδήποτε άσχημο μπορεί να συμβεί γίνεται πολύ πιο εύκολο αν έχετε καλή επικοινωνία.

4. Έχετε ξεπεράσει πολλά εμπόδια

Κανένα ζευγάρι δεν συμφωνεί όλη την ώρα, οπότε το «δεν τσακωνόμαστε ποτέ» σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο απλά κρύβει το πώς αισθάνεται για τον άλλον ή ότι δεν είστε αρκετό καιρό μαζί για να δείτε πώς πραγματικά αντιδρά ο σύντροφός σας στις δυσκολίες που προκύπτουν. Το να τσακώνεστε σε μια σχέση δεν είναι κακό – αν το κάνετε με υγιή τρόπο. Εφόσον οι διαφωνίες σας είναι σεβαστές, μπορείτε να μάθετε πολλά ο ένας για τον άλλον.

Φωτογραφία από Leah Kelley (Pexels)

5. Δεν μπορείτε να «κρυφτείτε»

Μερικές φορές ο κοινωνικός σας περίγυρος μπορεί να δει τον αρραβώνα να έρχεται πριν από εσάς. Αν ο κόσμος αρχίσει να ρωτάει, αν όλοι πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να κάνετε το απόμενο βήμα, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι συμπεριφέρεστε σαν ένα ζευγάρι που είναι έτοιμο να αρραβωνιαστεί.

YES I DO TIP: Κάθε σχέση είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που όλοι χρειαζόμαστε για να έχουμε μια ασφαλή, ευτυχισμένη σχέση. Αν έχετε αμφιβολίες απλώς εμπιστευτείτε το ένστικτό σας!

Must Read:

Αρραβωνιαστήκαμε! 5 φράσεις που δεν θέλω να ακούσω

7 μύθοι γύρω από την πρόταση γάμου (εσύ ποιον θα καταρρίψεις πρώτα;)

Η Britney Spears αρραβωνιάστηκε και μας δείχνει το εντυπωσιακό μονόπετρό της!

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!