Η οργάνωση ενός πολιτικού γάμου διαφέρει από το planning ενός θρησκευτικού;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην οργάνωση του γάμου και αφορά κυρίως στο κομμάτι του μυστηρίου ή της ανταλλαγής όρκων. Ο θρησκευτικός γάμος απαιτεί πολύ μεγαλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό αρκετό καιρό πριν από τη «μεγάλη μέρα». Μπορεί οι θρησκευτικοί γάμοι να είναι για πολλούς πιο ρομαντικοί, πιο συναισθηματικοί, και να συμμετέχουν σε αυτούς περισσότερο οι οικογένειες, αλλά το κομμάτι της γραφειοκρατίας και η επιλογή της εκκλησίας και της κατάλληλης ώρας απαιτούν χρόνο, χρήματα, και φυσικά το ζευγάρι πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την ιερότητα του εκάστοτε χώρου. Οι πολιτικοί γάμοι αντίθετα, είναι πολύ πιο ευέλικτοι και το ζευγάρι νιώθει μεγαλύτερη ελευθερία να «αυτοσχεδιάσει»…!

Πόσο καιρό πριν πρέπει να ξεκινήσει τις προετοιμασίες ένα ζευγάρι για να κάνει έναν πολιτικό γάμο to remember;

Ο χρυσός κανόνας «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα» ισχύει κι εδώ, για να έχουμε χρόνο να βρούμε το θέμα, να σκεφτούμε ιδέες, να ετοιμάσουμε εκπλήξεις και φυσικά να έχουμε την πολυτέλεια των επιλογών!

Πολλά ζευγάρια, ενώ θέλουν να κάνουν πολιτικό γάμο, παραπονιούνται ότι η διαδικασία είναι σχετικά απλή και «κρύα». Πώς μπορεί να αποκτήσει χρώμα και συναίσθημα;

H τελετή μπορεί να γίνει σε έναν αγαπημένο χώρο του ζευγαριού, ακόμα και στην αυλή του σπιτιού τους, και μετά να ακολουθήσει το πάρτι στο αγαπημένο τους εστιατόριο, το αγαπημένο τους bar ή ακόμα και στο δάσος, αν πρόκειται για ζευγάρι που αγαπάει το πικ νικ κάτω από τα δέντρα! Αν μάλιστα γνωρίστηκαν μέσω του κοινού τους χόμπι, θα μπορούσε να είναι ένας χώρος που παραπέμπει σε αυτό. Για παράδειγμα, αν γνωρίστηκαν παίζοντας beach volley, το party μπορεί να γίνει στην παραλία!

Ποιον πολιτικό γάμο που οργάνωσες δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Αυτόν που καταφέραμε να οργανώσουμε δυο μέρες πριν από την τελετή!

Μπορείς να μας δώσεις τρεις ουσιαστικές συμβουλές για τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν τώρα;

Η μέρα είναι ολοδική σας! Γελάστε, κλάψτε, χορέψτε, τραγουδήστε και… πάρτε μαζί και τον σκύλο σας!

Instagram: @iwishchicevents

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα…

Το timeline του wedding planning από την Πέγκυ Σιμιτζή

Η wedding planner Πέγκυ Σιμιτζή “στρώνει” τα πιο chic γαμήλια τραπέζια

Θεματικοί γάμοι: To απόλυτο wedding trend!