Η εποχή που οι πολιτικοί γάμοι θεωρούνταν «υποκατάστατο» ή «προοίμιο» των θρησκευτικών έχει παρέλθει προ πολλού. Μάλιστα, πλέον γίνονται και στην Ελλάδα τόσοι πολιτικοί γάμοι όσοι και θρησκευτικοί. Δώστε τους λοιπόν την προσοχή και τη μεγαλοπρέπεια που τους αρμόζει…

Pexels.com/Emre Akyol

Ανοιχτός ή κλειστός;

Και εδώ, όπως και στον θρησκευτικό, αυτή είναι η βασική ερώτηση που αποτελεί το σημείο εκκίνησης. Εξίσου σημαντικό είναι το να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας για το αν η πρόσκληση ισχύει και για την τελετή ή μόνο για το wedding party. Λάβετε υπόψιν επίσης, πως επειδή τα δημαρχεία είναι δημόσιες υπηρεσίες μπορεί ανάλογα με την ώρα της τελετής να πρέπει να είστε διακριτικοί κι εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Unsplash.com/mari lezhava

Μην αμελήσετε τη γραφειοκρατία

Θεωρείται -και μπορεί να είναι- πιο οικονομικός, αλλά ένας πολιτικός γάμος προϋποθέτει αντίστοιχη γραφειοκρατική διαδικασία όπως και ο θρησκευτικός. Μην την αναβάλλετε για τελευταία στιγμή και λάβετε υπόψιν και τα απαραίτητα παράβολα. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

You may choose the venue

Με την ίδια λογική που πολλοί μελλόνυμφοι αναζητούν μια όμορφη εκκλησία με προαύλιο για τον θρησκευτικό τους γάμο, μπορείτε κι εσείς αντίστοιχα να επιλέξετε το δημαρχείο στο οποίο θέλετε να παντρευτείτε. Επιπλέον, δημάρχου θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, μπορείτε να τελέσετε τον γάμο σας όπου αλλού θέλετε, σε κάποιο άλσος, στην παραλία ή όπου ονειρεύεστε.

Unsplash.com/Photos by Lanty

The precious rings!

Μπορεί οι βέρες να μην είναι υποχρεωτικές, αλλά οι πανάρχαιοι συμβολισμοί τους είναι απαραίτητοι: αγάπη δίχως αρχή και τέλος και μια αιώνια δέσμευση. Γιατί όχι, λοιπόν; Επιπλέον, περνώντας τις βέρες ο ένας στον άλλο, θα παρατείνετε λίγο και τη διάρκεια της τελετής που δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά!

Unsplash.com/Jeremy Wong Weddings

Soup of the day: Champagne

Πολλά δημαρχεία δεν τελούν γάμους το Σαββατοκύριακο ή τα απογεύματα, αλλά μην πτοείστε. Να είστε ευέλικτοι και ανοιχτοί σε πρωτότυπες ιδέες για wedding party, όπως ένα wedding brunch ή ένα all day wedding party.

Unsplash.com/Elisabeth Arnold

Μην κάνετε εκπτώσεις!

Όχι, δεν είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες, αλλά μια από εκείνες που θα χωρίζουν τη ζωή σας σε πριν και μετά. Στείλτε αν όχι προσκλητήρια, save the day, φτιάξτε wedding favors, επιμεληθείτε ανάλογα το bridal outfit, καλέστε φωτογράφο να απαθανατίσει τις στιγμές και μην αναβάλλετε το honeymoon. Πολλά ζευγάρια με την προοπτική ενός θρησκευτικού γάμου που θα ακολουθήσει, αναβάλλουν το ταξίδι του μέλιτος ή κάνουν έναν πρόχειρο, σχεδόν διαδικαστικό γάμο. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Γιορτάστε τον γάμο σας όπως του αξίζει και οργανώστε ένα honeymoon. Αν πραγματοποιήσετε σε δεύτερο χρόνο και θρησκευτικό γάμο θα ανήκετε στα τυχερά ζευγάρια που θα έχουν πάει δύο φορές honeymoon!

RELATED POSTS

Πολιτικός γάμος το καλοκαίρι; Η Chiara Ferragni έχει (και πάλι) το τέλειο look!

Για ακόμη μια φορά το it girl της καρδιάς μας, μας εμπνέει...

Πολιτικός γάμος | 8 chic bridal looks για να ανεβείτε με στιλ τα σκαλιά του δημαρχείου

Η ομάδα του Yes I Do βρήκε τα πιο luxury νυφικά που θα σας αναδείξουν στην πιο stylish bride-to-be!

Πόσο κοστίζει τελικά ένας πολιτικός γάμος;

Τα βασικά έξοδα ενός γάμου σε Δημαρχείο

Πολιτικός Γάμος: Αυτά τα δικαιολογητικά θα χρειαστείτε

Πάρτε μολύβι και χαρτί για σημειώσεις και ξεκινήστε να τα μαζεύετε!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press