Ιδέες για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων στη διοργάνωση του γάμου σου. 

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα ζευγάρια που σχεδιάζουν να παντρευτούν δημιουργούν ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν χρηστικές πληροφορίες στους καλεσμένους τους σχετικά με τον τόπo και τον χρόνο διεξαγωγής του μυστηρίου και της γαμήλιας εκδήλωσης.

Άλλοι πάλι, πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσουν το Διαδίκτυο για την επικείμενη μεγάλη ημέρα της ζωής τους: χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να περιορίσουν το κόστος της διοργάνωσης του γάμου τους αλλά και να μειώσουν το άγχος που τους προκαλούν οι προετοιμασίες.

Δείτε στη συνέχεια, μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να «εκμεταλλευτείτε» την τεχνολογία προς όφελος και του δικού σας γάμου!

Yes I do Simos August 2 3

Ψηφιακές προσκλήσεις

Αν τα περισσότερα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα τα πηγαίνουν καλά με την τεχνολογία, μην διστάσετε αντί για τα κλασικά προσκλητήρια, να αποστείλλετε ψηφιακά. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε και χρόνο και χρήμα: δεν θα σπαταλήσετε ατέλειωτες ώρες να βρείτε το ιδανικό  κλασικό προσκλητήριο στην τεράστια αγορά των ειδών γάμου ούτε θα ξοδέψετε χρήματα για κάτι τόσο «εφήμερο», που καταλήγει στα απορρίμματα (στην καλύτερη περίπτωση, στον κάδο της ανακύκλωσης).

Yes I do Simos August 2 1

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες δωρεάν ψηφιακά προσκλητήρια γάμου που δύνανται να παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους καλεσμένους σας σχετικά με την τελετή και τη γαμήλια εκδήλωση, τα οποία συνοδεύονται από μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, χάρτες, καθιστώντας τα άκρως διασκεδαστικά, διαδραστικά και φυσικά, χρηστικά. Συμβουλή: Πραγματοποιήστε ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα για να εντοπίσετε το προσκλητήριο γάμου που προσιδιάζει στο γούστο σας και μην περιοριστείτε στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης -που εμφανίζονται άλλωστε αναλόγως με το SEO των ιστοσελίδων που τα παρέχουν.

Ψηφιακές φωτογραφίες

Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς για την εύρεση του καταλληλότερου επαγγελματία φωτογράφου για τον γάμο σου, έχετε πράξει αρκετά καλά -πόσω μάλλον αν σας ενδιαφέρει να αποτυπωθούν στον φακό στιγμές από την προετοιμασία της νύφης και του γαμπρού ή από το γαμήλιο γλέντι αργότερα. Όμως καλό είναι να σκεφτείτε και την εναλλακτική που σας προσφέρει η χρήση της τεχνολογίας.

Yes I do Simos August 2 2

Μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε από κοινού με τον σύντροφό σας έναν λογαριασμό σε κάποια ιστοσελίδα διαμοιρασμού οπτικοακουστικών μέσων και να δώσετε τους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους καλεσμένους, ώστε μετά το τέλος της τελετής και της εκδήλωσης, να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να «ανεβάσει» το υλικό (φωτογραφίες ή βίντεο) που αποτύπωσε στο έξυπνο κινητό του και να το έχετε αμέσως στη διάθεσή σας και μάλιστα, δωρεάν.

Ψηφιακά δώρα για τους καλεσμένους

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μικρά δώρα τα οποία προσφέρονται στους καλεσμένους των γάμων (πέρα από τις παραδοσιακές μπομπονιέρες) δεν εκτιμώνται ιδιαίτερα και αφήνονται ξεχασμένα στις καρέκλες του χώρου της εκδήλωσης. Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα κάτι που θα τους ευχαριστούσε περισσότερο; Μπορείτε να εξασφαλίσετε για τον καθένα από τους καλεσμένους σας κωδικό πρόσβασης ή ψηφιακή δωροκάρτα σε ιστοσελίδες όπως, itunes.com, audible.com, ringtones.com, ώστε να «κατεβάσουν» το δώρο της επιλογής τους -ένα τραγούδι, ένα e-book, ένα ήχο κλήσης. Με αυτόν τον τρόπο και θα πετύχετε να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, και να μην ξοδέψετε περαιτέρω χρήματα.

Yes I do Simos August 2 4