Πιστεύουμε πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία των καλεσμένων σε έναν γάμο. Δεδομένων όμως των νέων συνθηκών και της πρωτόγνωρης wedding season του φετινού καλοκαιριού, σας παρουσιάζουμε το Plan B: τη ζωντανή μετάδοση του γάμου, που παρακολουθούν real-time όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν.

Τι θα χρειαστείτε:

Αρχικά, θα χρειαστείτε κάποιον υπεύθυνο για το live streaming. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι κάποιος επαγγελματίας, αλλά θα μπορούσε να αναλάβει και ο high-tech φίλος σας. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η μετάδοση μπορεί να γίνει κάλλιστα με ένα smartphone με καλή κάμερα. Ωστόσο, ένα laptop συνδεδεμένο με επαγγελματική κάμερα θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Τι να προσέξετε:

Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα και βεβαιωθείτε για την αξιοπιστία της σύνδεσης του WiFi του χώρου. Μια κακή σύνδεση στο δίκτυο είναι ικανή να χαλάσει κάθε προσπάθεια, όσο επαγγελματική κι αν είναι.

Τι να μη ξεχάσετε:

Είναι σημαντικό να το αναφέρετε το live streaming σαν εναλλακτική. Έτσι, ακόμα κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να είναι παρόντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή από το κινητό, το laptop ή το tablet τους.  

Τι είναι πιθανόν να μη σκεφτείτε:

Είστε βέβαιοι ότι όλοι οι καλεσμένοι σας θέλουν να βρεθούν on camera; Αν όχι, στρέψτε τον φακό σε εσάς, που είστε και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Τι να προλάβετε:

Βεβαιωθείτε ότι ο Dj ή το συγκρότημα που θα τραγουδήσει στον γάμο σας δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί τη μουσική του στο Internet.

Πώς θα μπορούν να την παρακολουθήσουν οι καλεσμένοι;

Social media: Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν τη δυνατότητα live streaming, όπως το Facebook Live, το Youtube Live, το Instagram Live, το Twitter Periscope ή το Amazon Twitch. Για κλήσεις one-to-one μπορείτε να δοκιμάσετε το Facetime και για κλήση με περισσότερα άτομα το Skype, το Zoom ή το Google Hangouts.

Είναι πολύ πιθανό το YouTube να διακόψει το streaming λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής, ενώ πλατφόρμες όπως το Instagram και το Twitch διαγράφουν το video μετά από συγκεκριμένο χρόνο. Παράλληλα, βασική προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κανείς τη μετάδοση μέσω των social media είναι να διατηρεί ήδη λογαριασμό. Τέλος, είναι δύσκολο να εξασφαλίσετε ότι δεν θα το παρακολουθούν πρώην και άτομα που δεν θέλετε.

Apps: Άλλες εφαρμογές, όπως το Event Live Pro και το Wedweb είναι ειδικά σχεδιασμένες για live μετάδοση γάμου. Με τα εργαλεία που σας δίνουν δημιουργείτε τη δική σας σελίδα για το stream και προσκαλείτε μέσω e-mail μόνο τα άτομα που εσείς θέλετε.

Οι wedding ιστοσελίδες, τα hashtags, και οι φωτογραφίσεις με drones είναι μερικές μόνο από τις επιρροές της τεχνολογία που αναβάθμισαν έναν τόσο παραδοσιακό θεσμό. Η live μετάδοση είναι το επόμενο βήμα που σας επιτρέπει να έχετε κοντά σας τους αγαπημένους σας σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται.

Happy Streaming!

Διαβάστε επίσης…

Νύφες στην εποχή του κορωνοϊού! Οδηγός Επιβίωσης

Μήνας του μέλιτος… στο σπίτι! Πώς θα περάσετε ρομαντικά σε καραντίνα

10 σούπερ χρήσιμα tips για να «μπεις» στο νυφικό σου μετά την καραντίνα