Αγαπά το do it yourself πνεύμα και μας το έχει αποδείξει άπειρες φορές με τις υπέροχες δημιουργίες της. Η Δανάη Ίσαρη αφήνει για μια ακόμη φορά και για λίγο τη φωτογραφική της μηχανή και «ανακατεύεται» με χειροποίητες δαντέλες, μολύβια, χαρτιά και χάρακες και μας φτιάχνει ένα ρομαντικό προσκλητήριο γάμου! Άλλωστε αφού μπορεί εκείνη μπορείτε και εσείς!

Τι θα χρειαστείς

φαρδιά δαντελένια κορδέλα
πιστολάκι σιλικόνης
ψαλίδι
χαρτί και φάκελο ίδιο με το προσκλητήριο
χάρακα
μολύβι
κοπίδι

Οδηγίες

Πριν τυπώσουμε το προσκλητήριο, μετράμε πόσα εκατοστά είναι ο φάκελός μας. Επειδή η πρόσκληση θα έχει όγκο καλό είναι να τυπώσουμε το προσκλητήριο περίπου στα 2 εκατοστά μικρότερο από τον φάκελο. Δηλαδή αν ο φάκελός μας είναι στα 16 εκατοστά, τυπώνουμε το χαρτί μας στα 14.
Βάζουμε το πιστολάκι σιλικόνης στην πρίζα να ζεσταθεί.
Ξεκινώντας, παίρνουμε το χαρτί που είναι ίδιο με τον φάκελο και έχοντας σαν οδηγό την τυπωμένη πρόσκληση αφήνουμε περιθώριο μισό εκατοστό. Θέλουμε δηλαδή να κόψουμε το χαρτί σε ένα τετράγωνο μεγαλύτερο κατά μισό εκατοστό σε κάθε πλευρά από την πρόσκλησή μας. 

Έπειτα σημειώνουμε πού είναι η μέση του τετραγώνου ώστε να το έχουμε σαν οδηγό για το πού θα σταματάει η δαντελένια κορδέλα. Ιδανικά θέλουμε το ένα φύλλο κορδέλας να σκεπάζει το άλλο περίπου ένα εκατοστό. 

Τοποθετούμε την κορδέλα μέχρι εκεί που έχουμε σημειώσει και μετράμε ένα εκατοστό παραπάνω γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε για να την κολλήσουμε στο χαρτί. 

Βάζουμε μια γραμμή σιλικόνης στην μία άκρη του χαρτιού και προσεκτικά τοποθετούμε την κορδέλα επάνω στην κόλλα. Πιέζουμε ελαφρά με τη ράχη του μολυβιού για να «κάτσει» η δαντέλα πάνω στην κόλλα προσεκτικά για να μην κολλήσει και το μολύβι. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και από την άλλη μεριά.
Έπειτα βάζουμε μια γραμμή σιλικόνης ακόμα κατά μήκος κάθε πλευράς και τοποθετούμε με προσοχή το προσκλητήριο να κολλήσει υπολογίζοντας να είναι στη μέση του τετραγώνου. 

Διπλώνουμε την κορδέλα για να “κάτσει”. 

Τώρα θέλουμε να φτιάξουμε μια χάρτινη κορδέλα πάνω στην οποία θα κολλήσουμε τη λεπτή κορδέλα την οποία θα τυλίξουμε γύρω από το προσκλητήριο. Η χάρτινη κορδέλα είναι ωραίο να είναι τουλάχιστον μισό εκατοστό πιο φαρδιά από την υφασμάτινη.
Για να υπολογίσουμε τη διάσταση που θα χρειαστούμε, μετράμε την πλευρά του μεγαλύτερου χαρτιού επί 2 και προσθέτουμε 1.5 εκατοστό αέρα για να κολλήσουμε τις άκρες μεταξύ τους. 

Κολλάμε την υφασμάτινη κορδέλα πάνω στην χάρτινη και τυλίγουμε το προσκλητήριο. 

Βάζουμε λίγη σιλικόνη στη μία άκρη και κολλάμε την άλλη άκρη επάνω. 

Εάν θέλουμε αφήνουμε την κορδέλα ως έχει. Μπορούμε όμως να κολλήσουμε έναν φιόγκο από λεπτότερη σατέν κορδέλα.

Το προσκλητήριο είναι έτοιμο!

Yes I Do Tips

Προσοχή στη σιλικόνη. Καίει πάρα πολύ γι’ αυτό όταν θέλουμε να “φορμάρουμε” την ποσότητα σιλικόνης που βάλαμε σε μια επιφάνεια χρησιμοποιούμε κάτι άλλο εκτός από τα χέρια μας, πχ το μολύβι.
Less is more! Με μια πολύ ωραία γραμματοσειρά και τη δαντέλα, το προσκλητήριο είναι ήδη αρκετά ντυμένο! Εάν ωστόσο θέλουμε να το διανθίσουμε, υπάρχουν πολλά sites που σου δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσεις δωρεάν γραφιστικά.
Το χαρτί και ο φάκελος που διάλεξα είναι μπεζ περλέ. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά άπειρες! Διαλέξτε τα χρώματα και τις υφές που σας ταιριάζουν.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

diy_by_danai.jpg

Διαβάστε επίσης…

DIY by Δανάη: Φτιάχνουμε μαζί την πιο γευστική γαμήλια σοκολατένια τούρτα

Πώς θα επιλέξετε τη γαμήλια τούρτα

DIY by Δανάη: Αμυγδαλωτά