Είναι μία από αυτές τις στιγμές που ευχόμαστε να μπορούσατε να μυρίσετε το φρεσκοψημένο, και σοκολατένιο παντεσπάνι, να γευτείτε την αφράτη σαντιγί και τα λαχταριστά μούρα της πιο #fallinspired τούρτας! Η αγαπημένη μας, Δανάη Ίσαρη, αφήνει, ευτυχώς για λίγο, στην άκρη τη φωτογραφική μηχανή, μπερδεύεται ανάμεσα στις μπασίνες και τις μαρίζ και δημιουργεί την πιο εύκολη και νόστιμη τούρτα που θα ζήλευε ακόμα και το πιο φημισμένο bistrot!

Her falling for fall…while winter is coming

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις μπαίνει το φθινόπωρο είναι να γεμίσω το σπίτι με κανέλες και πορτοκάλια, να πάρω τις πρώτες κολοκύθες, να φτιάξω ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικά και ζεστή σοκολάτα με τσίλι και μοσχοκάρυδο. Τα χρώματα του φθινοπώρου είναι ζεστά, σαν να θέλουν να γλυκάνουν τη μετάβαση στο κρύο και καθώς η μέρα νυχτώνει πιο νωρίς και το φθινόπωρο πάει να ανταμώσει την αρχή του χειμώνα τα καφέ και τα πορτοκαλί μπλέκουν με κόκκινα γιορτινά.

Εκεί ακριβώς που αγγίζονται οι δύο εποχές το μυαλό μου φέρνει εικόνες και γεύσεις γιορτής και χαράς, εικόνες και γεύσεις που για μένα ήταν ανέκαθεν συνυφασμένες με το άρωμα της σοκολάτας και τα έντονα χρώματα. Γι’ αυτό το DIY, επέλεξα μια σοκολατένια τούρτα στολισμένη με μικρούς αντιοξειδωτικούς θησαυρούς της φύσης, τα αγαπημένα berries, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη σαν τις πρώτες νιφάδες χιονιού που κάθονται απαλά στα φύλλα των δέντρων.

Έβαλα μέσα μια κρυφή γεύση για την έκπληξη σαν τα δώρα αγαπημένων προσώπων που ανοίγουμε με ανυπομονησία και χαρά. Σιρόπι από passion fruit! Μια άλλη έκπληξη που θέλω να αποκαλύψω είναι πως οι μπεζέδες κάνουν το καλύτερο πάντρεμα με τη γέμιση μιας τούρτας. Κάτι που ανακάλυψα τυχαία καθώς η πρώτη μου προσπάθεια να τους φτιάξω στέφθηκε με πλήρη αποτυχία! Μη θέλοντας όμως να τους πετάξω, σκέφτηκα να τους κάνω σκόνη στο μπλέντερ και να τη χρησιμοποιήσω μέσα στη σαντιγί. Και #win και #nofoodwasted!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο φυτικό λιωμένο (χλιαρό)

130 γρ. πλήρες γάλα

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ. κακάο

3 αυγά ελευθέρας βοσκής, μεγάλα

2 κ.γ. baking powder

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting

600 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

300 γρ. μπεζέδες βανίλιας

120 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. κακάο

Για το σιρόπι passion fruit

12 passion fruit

200 γρ. ζάχαρη

180 γρ. νερό

Για τη διακόσμηση

Ό,τι berries και άλλο διακοσμητικό φρούτο μας αρέσει

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι 3 ταψάκια περίπου 18 εκατοστών.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το baking powder.

Σε μια βαθιά λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πηχτή λευκή κρέμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και σχεδόν αμέσως προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα χωρίς να χτυπήσουμε το μίγμα πολλή ώρα.

Χωρίζουμε το μείγμα στα τρία ταψάκια και ψήνουμε περίπου 35’ με 40’ ή έως ότου αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι βγει καθαρό.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σιρόπι

Καθαρίζουμε τα passion fruit και ή τα περνάμε από σίτα για να αφήσουμε στην άκρη τα σπόρια ή αν θέλουμε το crunchy στοιχείο τα αφήνουμε ως έχουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή το νερό, τη ζάχαρη και τον πολτό από το φρούτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις λιώσει, βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 10’.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Frosting

Βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, τους μπεζέδες και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε μια καθαρή γυάλινη ή μεταλλική λεκάνη βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να πήζει καλά.

Ακριβώς λίγο πριν γίνει σφιχτή σαντιγύ, προσθέτουμε το μείγμα των μπεζέδων και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα που να ομογενοποιηθεί το μείγμα μέσα στη σαντιγί.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο.

Στήσιμο τούρτας

Χωρίζουμε το κάθε παντεσπάνι σε δύο κομμάτια.

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι στη βάση μας και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Προσθέτουμε σαντιγί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να σιροπιάσουμε και το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι.

Προσθέτουμε σαντιγί πάνω και γύρω από την τούρτα και με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα αφαιρούμε το περιττό frosting εκτός αν θέλουμε να είναι ντυμένη κανονικά η τούρτα.

Διακοσμούμε με τα φρούτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips

Ανάλογα με τη διάμετρο που έχει το ταψί μας κόβουμε και τα παντεσπάνια. Θα μπορούσε η τούρτα να έχει μεγαλύτερη διάμετρο και να αποτελείται από 4 παντεσπάνια για παράδειγμα.

Εάν περισσέψει σιρόπι και σαντιγί, μπορούμε να βάλουμε εναλλάξ στρώσεις από μπισκότα, σιρόπι και σαντιγί σε ατομικά μπολάκια, παίρνοντας έτσι και μια ιδέα για το τι γεύση θα έχει η τούρτα μας…

Υ.Γ. Ένας αληθινός χώρος, βγαλμένος από το Pinterest ήταν το καλύτερο location για να φτιάξουμε και να φωτογραφήσουμε αυτή την τούρτα.

Πολλά πολλά ευχαριστώ, Εβίτα και Alex!

Για περισσότερες ιδέες και tips για το δικό σας diy wedding cake μπείτε και στην κατηγορία του Yes I Do Δεξίωση|Πάρτι

danai-issaris-wedding-cake-yes-i-do.jpg

CREDITS

Photos: Δανάη Ίσαρη

Location: Different Beast, Κηφισιά

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια κειμένου: Ελισάβετ Παπαντωνίου 

Διαβάστε επίσης…

DIY by Danai: Αμυγδαλωτά 

Πώς θα επιλέξετε τη γαμήλια τούρτα

Η επιλογή μενού του γάμου σας…tips και συμβουλές