Όταν έρχεται η ώρα για την οργάνωση του γάμου σας, εύχεστε να βρεθείτε αυτομάτως στο venue της τελετής και με έναν μαγικό τρόπο όλα να έχουν διοργανωθεί αυτομάτως, χωρίς καθόλου άγχος και στρες. Σίγουρα η βοήθεια ειδικευμένου wedding planner επιβάλλεται καθώς θα σας λύσει τα χέρια. Όμως επειδή οφείλετε να έχετε τον τελευταίο λόγο, σας προτείνουμε έξυπνα tips and tricks, αν ενδιαφέρεστε για την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, για να γίνουν πιο ευχάριστοι οι μήνες ανυπομονησίας πριν από τη μεγάλη ημέρα.

Big Picture

Προτού ξεκινήσετε με τα πρακτικά parts του wedding planning, οραματιστείτε τη μεγάλη εικόνα για το γάμο σας παρέα με το σύντροφο σας. Προσπαθήστε να μην χαθείτε σε περιττές λεπτομέρειες και σε γνώμες τρίτων που θα κάνουν άσκοπο misleading.

yes-i-do-set-up-deco-staff.jpg

Organization-is the only way

Δημιουργείτε ένα πλάνο για να μην σας ξεφύγει τίποτα. Συνήθως ξεκινάτε, ενδεικτικά 12-16 μήνες πριν, προκειμένου να επιλέξετε ημερομηνία, να αποφασίσετε το budget που μπορείτε να διαθέσετε, να ορίσετε το “θέμα” του γάμου και φυσικά να οργανώσετε τη λίστα των καλεσμένων και να ενημερώσετε τους μελλοντικούς σας κουμπάρους.

Wedding Planner’s Open Ears

Αν ανησυχείτε για ένα υπερβολικά φιλόδοξο πάρτι η συμβουλή μας είναι να αναφέρετε τις ανησυχίες σας .Βεβαιωθείτε ότι “βρίσκεστε στην ίδια σελίδα”  με τον wedding planner. Οι περισσότεροι σύμβουλοι είναι εξαιρετικοί στο να ακούνε και να προσαρμόζουν τις επιθυμίες στο προβλεπόμενο προϋπολογισμό σας.

yes-i-do-wedding-tips-planner.jpg

Off-Season Wedding

Η χειμερινή περίοδος από το μήνα Νοέμβριο έως το Φεβρουάριο είναι ιδανική ευκαιρία για να προγραμματίσετε το γάμο σας, αν ενδιαφέρεστε να μειώσετε το budget σας κατά 20%. Αν μάλιστα, επιθυμείτε να έχετε 5% επιπλέον μείωση, η ημερομηνία θα οριστεί στα μέσα της εβδομάδας. Γι’αυτό ειδοποιήστε εγκαίρως τους καλεμσένους, ώστε να προγραμματίσουν να λείπουν την επομένη από τη δουλειά.

Save the date

Θα ήταν κρίμα κάποιοι από τους προσκεκλημένους να μην καταφέρουν να παραβρεθούν στο γάμο σας επειδή καθυστερήσατε την αποστολή των προσκλητηρίων. Φροντίστε να τους ενημερώσετε 5-7 μήνες περίπου πριν. Αν μάλιστα ο γάμος λάβει χώρα εκτός Αθηνών, θα τους εκπλήξετε ευχάριστα αν τους παρέχετε προτεινόμενες πτήσεις ή δρομολόγια ακτοπλοϊκών για να οργανώσουν εγκαίρως το πρόγραμμα τους και να παρεβρεθούν στο γάμο σας.

yes-i-do-wedding-tips-save_the_date.jpg

Wedding Site

Κάποιοι από εσάς μπορεί να το ακούτε πρώτη φορά αλλά το wed-site είναι ένας ιδανικός τρόπος ώστε να κρατάτε τους καλεσμένους σας updated για το πρόγραμμα ή τυχόν last-minute αλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

Video

Ίσως λανθασμένα το βίντεο να θεωρείται από τα περιττά έξοδα σε έναν γάμο, ωστόσο θα ήταν μεγάλο λάθος να το παρακάμψετε. Ζητήστε από το βιντεογράφο σας να ξεφύγετε λίγο από τη συνηθισμένη βιντεοσκόπηση και να ετοιμάσετε ίσως κάποια έκπληξη στο γαμπρό ή στους καλεσμένους με στιγμιότυπα από την ώρα του μυστηρίου που παρακολούθησαν λίγη ώρα πριν.

Wed-Hashtag

Οι φωτογράφοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να απαθανατίσουν τις πιο χαρούμενες στιγμές σας. Η ματιά των καλεσμένων σας, όμως, αξίζει να συμπεριληφθεί στο τελικό γαμήλιο άλμπουμ. Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό hashtag στα social media, με μία συμβολική λέξη ή τα ονόματα σας και γίνετε viral.

yes-i-do-wedding-tips-photos.jpg

Kids-Friendly

Για τα παιδιά μικρής ηλικίας, οργανώστε δραστηριότητες για να τα κρατήσετε απασχολημένα. Μια baby-sitter για να παρακολουθεί το τραπέζι τους, θα αποτελούσε όνειρο (για εσάς) και τους γονείς που θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν.

Food is served

Η επιλογή του buffet είναι οικονομικότερη λύση και δίνει πληθώρα επιλογών στους καλεσμένους σας. Όσο για το επιδόρπιο, είναι κρίμα να πάει χαμένη η γαμήλια τούρτα που τόσο κόπο κάνατε για να την επιλέξετε.

yes-i-do-wedding-tips-food.jpg

Plan B

Έπειτα από τόσο κόπο και οργάνωση, ευελπιστείτε όλα να πάνε όπως ακριβώς τα έχετε σχεδιάσει. Όμως, επειδή το απρόβλεπτο είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί στην πορεία σας, προσπαθήστε να έχετε πάρει τα απαραίτητα μέτρα όπως το να έχετε προβλέψει το ενδεχόμενο βροχής, να έχτε μαζί σας δεύτερο bridal outfit για τυχόν ατυχήματα και φυσικά να υπολογίσετε  άνω του 15% τον προϋπολογισμού σας για να καλύψετε τυχόν έξοδα που δεν τα είχατε προβλέψει εξ’ αρχής.

Just the two of…you

Μην ξεχάσετε πως η μέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς και το σύντροφο σας. Η μέρα θα φύγει..τρέχοντας και εσείς ίσα που θα έχετε ειδωθεί όλη μέρα. Ξεκλέψετε λίγη ώρα και “σκάστε το” από τους καλεσμένους για να να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πράγματι…just married. 

Διαβάστε επίσης…

Καλεσμένοι γάμου: Οργανώνουμε τη λίστα τους σε 8 ερωτήσεις

Οι 10 υποχρεώσεις του κουμπάρου

Φθινοπωρινός γάμος: 9 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην οργάνωσή του