Από τον Παναγιώτη Κούστα

Το 2021 αναμένεται να είναι το έτος με τους περισσότερους γάμους σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε μαζικά τα ζευγάρια του 2020 να αναβάλλουν τον γάμο τους για τη νέα χρονιά, ακόμα και αν συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί, τουλάχιστον κατά τους πρώτους μήνες της. Αν, λοιπόν, δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι -ή δεν βρήκες ελεύθερη ημερομηνία- πώς θα καταφέρεις να κάνεις έναν γάμο σε κλειστό κύκλο που να είναι παραμυθένιος; Σου έχουμε τη λύση.

Φωτογραφία: freepic.diller- www.freepik.com

Περιποιήσου τους καλεσμένους σου

Το ότι θα είναι λιγότεροι σου επιτρέπει να ανεβάσεις το «κατά κεφαλήν» κόστος και να μοιραστείς μαζί τους μια πραγματικά «once in a lifetime» εμπειρία με υπέροχη διακόσμηση και εκλεκτό μενού που για να είχες τα ίδια σε έναν γάμο σε ανοιχτό κύκλο θα έπρεπε να βγεις εκτός προϋπολογισμού.

Διάλεξε με προσοχή τον χώρο της δεξίωσης

Το ότι πολλοί χώροι-απόρθητα κάστρα έμειναν για καιρό κλειστά λόγω lockdown και έχασαν μεγάλο τμήμα των εσόδων τους, έχει κάνει τους υπεύθυνούς τους πιο «ελαστικούς» τόσο στις τιμές όσο και στην παραχώρηση. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα wedding party στο αίθριο ενός μουσείου, σε μια γκαλερί ή σε μια βίλα με infinity πισίνα στη Μύκονο;

Φτιάξε τον δικό σου ανθισμένο παράδεισο

Λογικά, οι λιγότεροι καλεσμένοι θα χρειαστούν για τη φιλοξενία τους έναν μικρότερο χώρο τον οποίο ίσως μόνο υπό αυτές τις συνθήκες να μπορείς πραγματικά να γεμίσεις με σπάνιας ομορφιάς άνθη που όχι μόνο θα αποτελέσουν το τέλειο ντεκόρ για τις φωτογραφίες συνθέτοντας ένα τοπίο παραδείσου, αλλά και θα γεμίσουν με έναν φυσικό τρόπο τον χώρο με αρώματα.

Φόρεσε το νυφικό που σου αξίζει

Ίσως το νυφικό να είναι το μόνο συστατικό ενός μεγαλοπρεπούς ανοιχτού γάμου που δεν χρειάζεται να αλλάξει αν αυτός γίνει τελικά σε στενό κύκλο. Έχε υπόψη ότι τώρα, μάλιστα, όλοι οι καλεσμένοι θα μπορούν να διακρίνουν από κοντά κάθε λεπτομέρεια του μεγαλείου του! Πάντως, φρόντισε εκτός από εντυπωσιακό να είναι και άνετο στις κινήσεις!

Παράγγειλε μια τούρτα που δεν έχει φτιαχτεί ποτέ ξανά

Όταν δεν έχεις να ταΐσεις μισό κεφαλοχώρι, η τούρτα του γάμου σου μπορεί να είναι φτιαγμένη μόνο για σένα και για το ιδιαίτερο concept του γάμου σου, διακοσμημένη π.χ. με λουλούδια ζωγραφισμένα στο χέρι, ίδια με αυτά που θα κοσμούν τον χώρο ή τις δαντέλες του νυφικού σου, έτσι ώστε να προσφέρεις στους λίγους καλεσμένους σου μια ολοκληρωμένη, θεματική και, κυρίως, μοναδική εμπειρία.

Sky is the limit

Όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού, τα εκλεπτυσμένα μενού, τη μουσική, ακόμα και τα σπέσιαλ εφέ, τώρα είναι η στιγμή που όλα επιτρέπονται ή, καλύτερα, η στιγμή που όλα μπορούν να γίνουν οικονομικά προσβάσιμα σε περισσότερα ζευγάρια. Εκμεταλλεύσου τη συγκυρία, κάνε τον γάμο σου όπως τον έχεις ονειρευτεί και μοιράσου τον με τους λίγους και καλούς που το αξίζουν!

Must Read:

Τι γίνεται με τα «αστεφάνωτα» ζευγάρια εν μέσω lockdown;
Destination Weddings 2021: Πώς θα είναι άραγε;

Η απόλυτη checklist για τους γάμους της εποχής του κορωνοϊού

Most Popular:

Έχω κάνει πολιτικό γάμο. Αξίζει να προχωρήσω και σε θρησκευτικό;

‘Οταν οι γάμοι γίνονται φιλίες: Τα καλά, τα κακά και τα όμορφα

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.