Με έμπνευση από την 5η Μούσα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, προστάτιδα του γάμου και συνονόματή της, η Ερατώ Φλέσσα, event stylist και founder της 5th Muse, έχει το μοναδικό χάρισμα να δημιουργεί για τους weds-to-be μια μαγική διαδρομή προς ένα νέο, παραμυθένιο ξεκίνημα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TONIA & THEODORE PHOTOGRAPHY

Κυρία Φλέσσα, τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο event styling και τη δημιουργία της 5th Muse;

Νομίζω ότι το κομμάτι του styling υπήρχε μέσα μου από παιδί. Ο τρόπος που επέλεγα τα ρούχα μου ή ακόμα και η ανάγκη μου να ζω σε έναν καλαίσθητο χώρο ήταν δείγματα των μετέπειτα καλλιτεχνικών μου ανησυχιών. Στη συνέχεια, η αγάπη μου για την Ιστορία και τις Τέχνες καθώς και οι σπουδές μου στο interior design συνετέλεσαν στο να επιλέξω ένα επάγγελμα που θα μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζομαι μέσα από αυτό και φυσικά θα με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

Η 5η Μούσα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αποτέλεσε έμπνευση για το brand σας. Πείτε μας περισσότερα…

Η Ερατώ ήταν η Μούσα της λυρικής ποίησης, προστάτιδα του γάμου και του έρωτα, άλλωστε το όνομά της, όπως και το δικό μου, προέρχεται από τη λέξη «Έρως». Δεν θα μπορούσα λοιπόν να επιλέξω κάτι πιο αντιπροσωπευτικό από αυτό. Ως σύγχρονη μούσα, θέλω να προστατέψω τα ζευγάρια μου από το άγχος της προετοιμασίας του γάμου και να τα βοηθήσω να ζήσουν μια μαγική διαδρομή. Γιατί σκοπός, όπως έχει γράψει ο αγαπημένος μου Καβάφης, δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, και σε αυτό το ταξίδι θα είμαι συνοδοιπόρος τους για να δημιουργήσουμε κάτι παραμυθένιο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIORELLO PHOTOGRAPHY | BRIDAL DRESS: MADE BRIDE BY ANTONEA

Ποιο είναι το πιο βασικό που πρέπει να έχουν κατά νου τα ζευγάρια πριν συνεργαστούν με έναν wedding planner;

Να κατανοήσουν ότι ο wedding planner υπάρχει για να τους βοηθήσει και να τους κατευθύνει κατάλληλα, είναι ο φύλακας άγγελός τους. Όμως αντίστοιχα το ζευγάρι, για να διευκολύνει τη μεταξύ τους συνεργασία, θα πρέπει να έχει λίγο πολύ καταλήξει σε τρία σημαντικά πράγματα: ημερομηνία διεξαγωγής του event, αριθμό καλεσμένων και total budget. Με γνώμονα τα τρία αυτά κριτήρια θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του γάμου τους.

Τα projects που αναλαμβάνετε μπορούν να χαρακτηριστούν αιθέρια, μοιάζουν βγαλμένα από τις σελίδες παραμυθιού! Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;

Ζωτικής σημασίας συστατικό για εμένα είναι η τέχνη. Αγαπώ πολύ τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική και εμπνέομαι από τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις ιστορικές περιόδους. Οι σπουδές μου στη Διακόσμηση και την Ιστορία με έχουν επηρεάσει αρκετά, ομολογώ. Την αφόρμηση όμως παίρνω πάντα από το υπέροχο έμψυχο υλικό μου, τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται για να δημιουργήσουμε δυνατά concepts με γνώμονα όχι μόνο την αισθητική αλλά και το συναίσθημα.

Πώς ενσωματώνετε κάθε φορά τις προσωπικότητες των ζευγαριών στα projects σας;

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, στην ουσία δεν ενσωματώνω τις προσωπικότητες στα projects, αλλά τα projects στις προσωπικότητες. Κάθε ζευγάρι έχει μια δική του δυναμική και δικά του προσωπικά στοιχεία που αποτελούν ουσιαστικά τον καμβά πάνω στον οποίο θα σχεδιαστεί το concept.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIORELLO PHOTOGRAPHY | BRIDAL DRESS AYRIN BRIDAL

Ποια trends θα κυριαρχήσουν στους γάμους του 2024;

Τα χρωματιστά νυφικά είναι ήδη trend στο εξωτερικό από πέρυσι και νομίζω ότι ολοένα και περισσότερες νύφες στην Ελλάδα τολμούν και τα επιλέγουν. Ένα ακόμα trend είναι οι film photographers που εκτιμούν την κλασική, χειροποίητη προσέγγιση και τη ρετρό αισθητική των αναλογικών φωτογραφικών μηχανών. Εδώ θα προσθέσω και τα χρωματιστά πυροτεχνήματα που είδαμε πολύ στο εξωτερικό και πιστεύω ότι θα συναντήσουμε και φέτος στην Ελλάδα πιο δυναμικά.

Ποιες είναι οι 3 συμβουλές που θα θέλατε να μοιραστείτε με τα ζευγάρια που οργανώνουν τον γάμο τους;

Ι. Να επιλέξουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τους επαγγελματίες που ταιριάζουν στο στιλ του γάμου που ονειρεύονται και έχουν όμορφη χημεία μαζί τους, ώστε να απολαύσουν χωρίς άγχος όλη τη διαδρομή.
ΙΙ. Να θυμούνται ότι ο γάμος τους είναι μια γιορτή για να περάσουν ξένοιαστα με τους φίλους και τους δικούς τους ανθρώπους.
ΙΙΙ. Να μείνουν ενωμένοι και αγαπημένοι καθ’ όλη τη διαδικασία, σεβόμενοι ο ένας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIORELLO PHOTOGRAPHY

Δώστε μας 3 dos και 3 don’ts για ένα επιτυχημένο wedding event.

Dos
• Ναι στον λεπτομερή προϋπολογισμό from day one.
• Ναι σε backup plan σε περίπτωση βροχής, αν το venue είναι εξωτερικός χώρος.
• Ναι στη φροντίδα του εαυτού μας και την επικοινωνία με τον σύντροφό μας κατά την προετοιμασία του γάμου. Στο τέλος, αυτό που μετράει είναι το «εμείς», γι’ αυτό άλλωστε γίνονται όλα!

Don’ts
• Όχι στην υπερπροσπάθεια να τους ευχαριστήσoυμε όλους και τελικά να μην απολαύσουμε τον γάμο μας.
• Όχι σε trends που αλλοιώνουν τόσο τη δική μας ταυτότητα όσο και του συντρόφου μας.
• Όχι σε επαγγελματίες που δεν εκπέμπουν θετική ενέργεια προς το ζευγάρι και τους υπόλοιπους vendors.

Περιγράψτε μας το ιδανικό γαμήλιο σκηνικό που θα θέλατε να κάνετε πραγματικότητα.

Το ιδανικό για εμένα γαμήλιο σκηνικό το έκανα πραγματικότητα την ημέρα του γάμου μου, δέκα χρόνια πριν, πάνω σε μια βραχονησίδα στο Ιόνιο πέλαγος. Έφτασα στο μικρό γραφικό ξωκλήσι με βαρκούλα και παντρεύτηκα τη μεγάλη μου αγάπη, τον Νικόλα μου. Το ιδανικό σκηνικό το δημιουργούν οι άνθρωποι, η θετική ενέργεια, η καλοσύνη και φυσικά η αγάπη, αυτά είναι και τα βασικά συστατικά ενός wedding event αλλά κι ενός επιτυχημένου γάμου.

 

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

RELATED POSTS

Cheer app! 10 εφαρμογές που θα κάνουν την οργάνωση του γάμου σας… παιχνιδάκι

Πείτε «αντίο» στα βαρετά τετράδια σημειώσεων και πάρτε έμπνευση από τα πιο δημοφιλή wedding planning apps.

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do!

Ο γάμος είναι και πρέπει να είναι μέσα σε μια ροζ φούσκα. Και αν τον βιώνετε έτσι, κρατήστε το συναίσθημα. Ζήστε το!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press