Είναι σχεδόν άγραφος γαμήλιος κανόνας, πως όλα τα ζευγάρια, και αφού περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα του γάμου τους, συνειδητοποιούν πως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να τα έχουν κάνει διαφορετικά. Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως ο πιο τέλειος γάμος είναι ο δεύτερος με τον ίδιο άνθρωπο γιατί γνωρίζεις τα λάθη σου και δεν τα ξανακάνεις.

Σε αυτό το άρθρο όμως θα προσπαθήσουμε να σας “προστατεύσουμε” από all time classic γαμήλιες παγίδες για να μην χρειαστεί να κάνετε δεύτερο γάμο προκειμένου να τις αποφύγετε!

yes_i_do_pagides.jpg

Παγίδα #1 Το ζευγάρι! Η μεγαλύτερη παγίδα -που την έχουμε δει να εκτυλίσσεται μπροστά μας δεκάδες φορές- είναι το ζευγάρι από το άγχος του, τελικά να μην έχει επαφή μεταξύ του. Η νύφη να τρέχει από τη μία πλευρά και ο γαμπρός από την άλλη. Εκείνη την ημέρα αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν και μην αγχώνεστε άλλο. Η προετοιμασία έγινε και ήρθε πλέον η μέρα σας! Απολαύστε τη ΜΑΖΙ.

Παγίδα #2 To τέλειο νυφικό! Το ξέρει η νύφη και μόνο η νύφη! Αν βρήκατε το νυφικό των ονείρων σας, αυτό να πάρετε. Καμία δεύτερη σκέψη ότι ίσως είναι too much, ότι δεν είναι εποχές για να ξοδέψουμε πολλά στο νυφικό ή άλλες δικαιολογίες δεν χωρούν εδώ. Θα πρέπει να πάρετε το απόλυτο dreamy wedding dress.

beautiful-bride_144627-11917.jpg

Παγίδα #3 Το pinterest. Nαι το pinterest είναι υπέροχο, όμως ένας γάμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα συνδυάσει όλα. Δεν μπορείτε σε έναν γάμο να συνδυάσετε 50 διαφορετικά pinterest boards και να ταιριάξετε τα αταίριαστα. Θα πρέπει να αποφασίσετε το θέμα, το ύφος και την ατμόσφαιρα του γάμου και να μην αποκλίνετε από αυτήν.

Παγίδα #4 Λάθος guestlist. Μην καλέσετε τις “υποχρεώσεις” των γονιών σας επειδή εκείνοι συνεισφέρουν ίσως οικονομικά στον γάμο, θυσιάζοντας δικούς σας αγαπημένους ανθρώπους. Ο γάμος είναι δικός σας, το ίδιο και η guestlist.

Παγίδα #5 Cost Cutting στον βιντεογράφο. Κόψτε κόστη από όπου θέλετε, αλλά μην κόψετε τον βιντεογράφο! Ζούμε στην εποχή του βίντεο και αν κάτι σας μείνει για εσάς και τα παιδιά σας από εκείνη την ημέρα, εκτός από τις αναμνήσεις στην καρδιά σας είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο. Μην επιλέξετε να έχετε μόο φωτογράφο, θεωρώντας πως οι φωτογραφίες είναι “enough”. Οι φωτογραφίες είναι μαγικές. Το ίδιο όμως και το βίντεο.

Παγίδα #6 All by myself. Οι απόψεις διίστανται για την προετοιμασία της νύφης στο σπίτι ή το ξενοδοχείο, εμείς όμως ξέρουμε πως η χαρά πολλαπλασιάζεται όταν μοιράζεται και έτσι προτείνουμε να ετοιμαστείτε με όλες τις φίλες σας μαζί! Καμία νύφη δεν μετάνιωσε που ήπιε σαμπάνια με τις φίλες της ενώ ετοιμαζόταν και όλες μαζί γέλασαν με την καρδιά τους στην προετοιμασία και τα μάτια τους γέμισαν δάκρυα συγκίνησης όταν είδαν την κολλητή τους ντυμένη νύφη.

yes_i_do_bridal_preparation.jpg

Παγίδα #7 Τα λάθος παπούτσια. Καμιά φορά οι νύφες από τον υπέμετρο ενθουσιασμό τους για τα τέλεια bridal shoes επιλέγουν παπούτσια που τους αρέσουν οπτικά αλλά δεν είναι το σωστό καλούπι για το πόδι τους. Αυτό σε συνδυασμό με απίστευτες ώρες ορθοστασίας και ατελείωτο χορό οδηγεί σε νύφες που υποφέρουν και πόδια που ματώνουν. Σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει όμορφα ναι, αλλά και άνετα παπούτσια και οπωσδήποτε πάρτε μαζί σας μια flat επιλογή για το wedding party.

Παγίδα #8 “Το ταξίδι του μέλιτος, ας το αφήσουμε για μετά”. Τεράστια παγίδα των τελευταίων ετών. Το ταξίδι του μέλιτος πλέον δεν ακολουθεί την ακριβώς επόμενη ημέρα του γάμου και έτσι πολλά ζευγάρια με τη σκέψη ότι θα γίνει κάποια στιγμή αργότερα, τελικά καταλήγουν να προχωράνε σε μία εγκυμοσύνη ή μια συνεχή αναβολή που καταλήγει σε οριστική ακύρωσή του. Κρίμα δεν είναι να το χάσετε;

honeymoon_yes_i_do.jpg

Παγίδα #9 The Traditions. Τεράστια παγίδα το να μην ακολουθήσεις κάποιες παραδόσεις γιατί πλέον θεωρούνται πασέ και θες να αισθάνεσαι μοντέρνα. Ναι, κάποιες παραδόσεις είναι πλέον ξεπερασμένες όμως κάθε ζευγάρι είναι ελεύθερο να επιλέξει τι θέλει για την ημέρα του γάμου του. Θα κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου και μόνο αυτό!

yes_i_do_traditions_cake.jpg

Παγίδα #10 Couples Happiness! Πολλά ζευγάρια δεν ευχαριστιούνται τον γάμο τους. Από το άγχος να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, να χαιρετίσουν όλους τους καλεσμένους στην εκκλησία, στο τραπέζι, όταν φεύγουν, χάνουν την ουσία της ημέρας. Το ζευγάρι δεν χορεύει, δεν ανταλλάσει χαμόγελα, αγκαλιές, όρκους αιώνιας αγάπης. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα! Η μέρα αυτή δεν θα γυρίσει πίσω!