Από την Μαρία Ιωαννάτου

Η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας πλησιάζει… Η στιγμή που θα αντικρίσετε τον μέλλοντα σύζυγό σας να σας περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας δεν είναι μακριά και το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο! Πώς θα καταφέρετε να αποφορτιστείτε ώστε να είστε ήρεμες και λαμπερές την ημέρα του γάμου σας; Η ομάδα του Yes I Do προτείνει 5 hobbies που μπορείτε να ξεκινήσετε ένα μήνα πριν από τη μεγάλη ημέρα και θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το άγχος των γαμήλιων πρετοιμασιών αλλά και να παραμείνετε ψυχικά και σωματικά υγιείς.

Φωτογραφία από Becca Tapert (Unsplash)

1. Μαγειρική

Σίγουρα θα ευγνωμονείτε τη μητέρα σας που είχε την ιδέα να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής πριν από τον γάμο! Πιστέψτε μας, ξέρουμε πώς είναι να μπαίνεις στην κουζίνα για πρώτη φορά! Μερικές από εσάς ίσως έχετε ήδη ξεδιπλώσει το ταλέντο σας στη μαγειρικκή, αλλά υπάρχουν και brides-to-be που γνωρίζoυν μόνο τα βασικά. Μην ανησυχείτε! Το μαγείρεμα είναι μια διασκεδαστική ασχολία για νεόνυμφες που θέλουν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. 

2. Μαθήματα χορού

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αφήσετε για λίγο στην άκρη ό,τι έχει να κάνει με τα διαδικαστικά του γάμου και να αφεθείτε στον ρυθμό της μουσικής; Μοντέρνο, σύγχρονο, hip hop, latin, όποιο είδος χορού κι αν επιλέξετε θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα και να απαλλαγείτε από το άγχος των ημερών. Αν ο γαμπρός συμφωνεί, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μαθήματα tango ή vals για τον πρώτο σας χορό ως newlyweds!

Φωτογραφία από Craig Adderley (Pexels)

3. Κηπουρική

Το νέο σας σπίτι θα φιλοξενήσει τα όνειρα για το κοινό σας μέλλον – το ίδιο και το μπλακόνι σας! Διαμορφώστε τη βεράντα σας έτσι, ώστε να αποτελέσει μια γωνιά χαλάρωσης μετά την επιστροφή σας από τη δουλειά στο σπίτι. Προμηθευτείτε γλάστρες, χώμα και τα αγαπημένα σας φυτά και ξεκινήστε να φυτεύετε! Ένα καλό εγχειρίδιο κηπουρικής θα σας λύσει όλες τις απορίες αν ανήκετε στους αρχάριους.

4. Ποδήλατο

Αν σας αρέσει η προπόνηση αλλά βαριέστε όσο τίποτε άλλο το γυμναστήριο, έχουμε τη λύση που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλή φόρμα και να χάσετε αυτά τα 1-2 κιλάκια που θέλετε ενόψει του γάμου σας. Αφήστε για λίγο το αμάξι και ξεκινήστε να μετακινείστε -όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν- με το ποδήλατο. Εξάλλου, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Stanford, η ποδηλασία μειώνει τα σημάδια γήρανσης και διατηρεί σταθερή τη ροή του αίματος στο σώμα, κάνοντάς το να φαίνεται πιο φρέσκο και ξεκούραστο.

Φωτογραφία από Simona Todorova (Unsplash)

5. Ανάγνωση βιβλίων

Αν δεν είστε τόσο αθλητικός τύπος, μήπως να δοκιμάσετε την ανάγνωση βιβλίων; Είναι μια συνήθεια που διεγείρει τη λειτουργία του εγκεφάλου και ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων – κάτι που είναι απαραίτητο την περίοδο πριν από τον γάμο με τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Εξάλλου υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μπορείτε να χαλαρώσετε, βελτιώνοντας παράλληλα τη διανοητική σας λειτουργία;

YES I DO TIP: Ό,τι κι αν επιλέξετε για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας πριν από τον γάμο, το σημαντικό είναι ότι θα σας προσφέρει πολλά οφέλη τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Προσπαθήστε να μην εγκαταλείψετε κάποιο από τα παραπάνω hobbies μετά τον γάμο και -γιατί όχι;- δοκιμάστε να μυήσετε και τον σύζυγό σας σε αυτά. Μπορεί να ενθουσιαστεί με την ιδέα!

Must Read:

5 tips για να μείνετε fit κατά την διάρκεια της οργάνωσης του γάμου

Νύφη το καλοκαίρι: 5 συμβουλές που δεν θα ακούσεις πουθενά αλλού

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις το τελευταίο βράδυ πριν τον γάμο

Most Popular:

Παντρεύεσαι μέσα στο 2021; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!