Από τον Παναγιώτη Κούστα

Αν σκοπεύετε να παντρευτείτε μέσα στο 2021 και βαδίζετε ακόμη στα αχαρτογράφητα νερά που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, σας δίνουμε λύσεις στα 4 σημαντικότερα θέματα που, λογικά, σας απασχολούν.

Φωτογραφία: freepic.diller – www.freepik.com

1. Πότε να ξεκινήσετε τις πρόβες του νυφικού

Οι περισσότερες νύφες ξεκινούν μήνες πριν από τον γάμο, αλλά όταν δεν ξέρετε αν θα μπορείτε να βγείτε από το σπίτι σας την επόμενη εβδομάδα, τα πράγματα αλλάζουν. Παρότι ο κανόνας επιβάλλει την πρώτη πρόβα ενάμιση με δύο μήνες πριν από την τελετή, αν το σώμα σας έχει αλλάξει από την τελευταία πρόβα ή αν έχετε παραλάβει το νυφικό και ξαφνικά πρέπει να αναβάλλετε τον γάμο σας, να ξέρετε ότι πάντα, ακόμα και την τελευταία στιγμή, μπορείτε να το φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας με τη βοήθεια μιας μοδίστρας εκτός ατελιέ, ακόμα και μιας φίλης της μητέρας σας με ταλέντο στη ραπτική – θα εκπλαγείτε με το πόσες τέτοιες φίλες μπορεί να έχει!

2. Πώς να επιλέξετε χώρο δεξίωσης

Πριν κλείσετε τη συμφωνία, ρωτήστε τους υπεύθυνους του χώρου σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εισάγει στον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και το πώς διασφαλίζουν την τήρηση του social distancing – εκτός και αν θέλετε ο γάμος σας να παίξει στα δελτία ειδήσεων ως «κορωνογάμος». Αν είναι εφικτό, προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με άλλα ζευγάρια που έχουν τελέσει εν μέσω πανδημίας τη δεξίωση του γάμου τους στον ίδιο χώρο. Επίσης, πολύ σημαντικό, ρωτήστε τους υπεύθυνους σχετικά με το τι εναλλακτικές προσφέρουν σε περίπτωση αναβολής για λόγους που σχετίζονται με «ανωτέρα βία» και με τι κόστος (αν υπάρχει), αλλά και για το αν ακολουθούν μια πολιτική διατήρησης κάποιων «κενών» ημερών χωρίς εκδηλώσεις στον χώρο, για να μπορούν να τον έχουν διαθέσιμο για τα ζευγάρια που ο γάμος τους πάρει τυχόν αναβολή. Θα πρέπει οι απαντήσεις που θα πάρετε να είναι σαφείς και να σας εμπνέουν επαγγελματισμό και ασφάλεια, αλλιώς απευθυνθείτε σε κάποιον άλλο χώρο.

3. Τι γίνεται με τα προσκλητήρια και τι σε περίπτωση που χρειαστεί να ξεκαλέσετε κόσμο;

Το νέο πρωτόκολλο, επιβάλλει την αποστολή, αν όχι της πρόσκλησης, τουλάχιστον ενός «save the date», 4 με 5 μήνες πριν από τον γάμο. Σε αυτό φροντίστε να προσθέσετε με έναν ειλικρινή, ευφυή και όχι τρομολάγνο τρόπο το «κορωνοϊού επιτρέποντος», όπως π.χ. με τη φράση «Ευχόμαστε να είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε μαζί σας τον γάμο μας τον Ιούνιο», αλλά και να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχετε ήδη πάρει, όπως και τα χαρακτηριστικά του χώρου που θα γίνει η τελετή και εξασφαλίζουν ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο, π.χ. εξωτερικός χώρος κτήματος κλπ. Όσον αφορά το θέμα του ξεκαλέσματος -που και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα- σας έχουμε γράψει σούπερ ξεχωριστό άρθρο με αναλυτικές οδηγίες που μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ.

4. Κεφάλαιο «Ταξίδι του Μέλιτος»

Και για εδώ υπάρχει λύση. Καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια, ιδίως αν αυτά συνδέονται με χώρες του εξωτερικού, κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να ισχύουν τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να γιορτάσετε τον γάμο σας με δύο «αποδράσεις». Αμέσως μετά την τελετή, μπορείτε να βιώσετε την εμπειρία ενός κοντινού ταξιδιού τόσο απλού όπως μιας εκδρομής με το αυτοκίνητο που θα σας επιτρέψει να αλλάξετε παραστάσεις με ασφάλεια. Αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, πραγματοποιήστε το ταξίδι των ονείρων σας!

Must Read:

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο

Γάμος express | Πώς θα οργανώσεις τον γάμο σου σε 2 εβδομάδες;

Πολιτικός γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Most Popular:

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς: Τι μας έμαθαν για τον έρωτα, την αγάπη, την εφηβεία

Sertab Erener: Η 56χρονη Τουρκάλα superstar λάμπει ντυμένη νύφη στο πλευρό του 3ου συζύγου της

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.