Λίγες ώρες σε χωρίζουν από το γεγονός που οργάνωνες περίπου έναν χρόνο πριν και είναι λογικό η υπερένταση να έχει χτυπήσει κόκκινο. Προσπάθησε, λοιπόν, το βράδυ πριν από τον γάμο σου να διοχετεύσεις όλη σου την ενέργεια σε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την αυριανή μέρα χωρίς άγχος και φόβο. Ποια είναι αυτά;

<a href=’https://www.freepik.com/photos/flower’>Flower photo created by freepic.diller – www.freepik.com</a>

1. Φάε υγιεινά γεύματα & πιες πολύ νερό

Τις στιγμές που νιώθουμε συναισθηματικά αδύναμοι είναι πιθανό να θέλουμε να ξεσπάσουμε σε junk food και σε τροφές με υψηλά επίπεδα ζάχαρης. Προσοχή! Μην πέσεις στην παγίδα και προτίμησε να εμπλουτίσεις το βραδινό σου με υγιεινές τροφές παρά με εκείνες που θα σου προκαλέσουν ένα μεγάλο hungover, ακόμα κι αν δεν έχεις πιει σταγόνα αλκοόλ. Φρόντισε να πιεις πολύ νερό, ώστε να μην αφυδατωθείς εξαιτίας του στρες που ενδεχομένως να νιώσεις. 

Η πιο ενημερωμένη λίστα με το τι πρέπει να φας και να πιεις πριν τον γάμο για να μειώσεις το άγχος σου και να έχεις δυνάμεις!

2. Survival Kit

Για να αποφύγεις τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις, μπορείς να προετοιμάσεις από την προηγούμενη ημέρα ένα τσαντάκι με τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από κλωστές και βελόνες μέχρι παυσίπονα και φορτιστές. Γιατί μην ξεχνάμε πως σε καμία νύφη δεν αρέσουν οι εκπλήξεις!

3. Χρήματα

Βεβαιώσου πως την ημέρα εκείνη θα έχεις μετρητά πάνω σου σε περίπτωση που χρειαστεί να πληρώσεις κάτι έξτρα ή για να έχεις τη δυνατότητα να αφήσεις κάποιο γενναιόδωρο tip στους εργαζομένους που θα αναλάβουν την ημέρα σου. 

4. Ευχαριστώ

Είναι απολύτως φυσιολογικό την ημέρα του γάμου σου και λόγω του χαμού και του άγχους που θα επικρατεί να αμελήσεις να ευχαριστήσεις τους κοντινούς σου φίλους και συγγενείς που όλον αυτό τον καιρό βρέθηκαν στο πλευρό σου. Γι’αυτό ένα τηλέφωνο σε καθέναν από αυτούς είναι απαραίτητο!

<a href=’https://www.freepik.com/photos/flower’>Flower photo created by freepic.diller – www.freepik.com</a>

5. Επαγγελματίες

Κάνε ένα τελευταίο τσεκ ότι έχουν πληρωθεί όλοι οι επαγγελματίες του γάμου και δες ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις σου που εκκρεμούν. Στην περίπτωση που αυτά τα έχει αναλάβει ο wedding planner, μίλα απλά μαζί του για να σε καθησυχάσει ότι όλα βαίνουν καλώς. 

6. Λίστα

Κάνε μία λίστα με όλα εκείνα που δεν θες να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου, με εκείνα που πρέπει να κάνεις την αυριανή ημέρα ενώ γράψε όποια σκέψη σου έρχεται στο μυαλό για να είσαι σίγουρη πως όλα είναι υπό έλεγχο. 

7. Last practice

Λίγο πριν πέσεις για ύπνο, κάνε προσεκτικά μια τελευταία πρόβα με τα παπούτσια σου. Προτείνουμε να βάλεις και λίγο μουσική και να χορέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο!

8. Good Night Sleep

Προσπάθησε να μην το ξενυχτίσεις και να πέσεις όσο πιο νωρίς γίνεται για ύπνο. Ίσως δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, όμως ακόμα κι αν δεν κοιμηθείς, θα είσαι σίγουρα πιο ξεκούραστη.

Photo by freepik.com

9. Γέλασε

Η χαλάρωση είναι αυτό που αποζητάς το τελευταίο βράδυ, έτσι λίγο πριν κοιμηθείς, μπορείς να παρακολουθήσεις κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις όπως πχ. δες για χιλιοστή φορά λίγα επεισόδια Friends. 

10. Σημείωμα

Αν έχετε κρατήσει το έθιμο και κοιμηθείτε χώρια με το άλλο σου μισό το βράδυ πριν από τον γάμο, γράψτου ένα σύντομο γράμμα για το πώς νιώθεις για εκείνον και για την τελευταία νύχτα που είστε απλά αρραβωνιασμένοι. Δώστου το όταν ειδωθείτε!

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Όλα θα πάνε καλά! Κι αν μία στο εκατομμύριο τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχες σχεδιάσει, θυμίσου πως αυτό που έχει σημασία είναι πως παντρεύεσαι τον έρωτα της ζωής σου είτε χιονίσει, είτε βρέξει, είτε αργήσει το φαγητό, είτε σπάσει το τακούνι σου, είτε αρρωστήσει η makeup artist. Πέσε για ύπνο γιατί αύριο είναι η μέρα σου!

Must Read:

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο

Γάμος express | Πώς θα οργανώσεις τον γάμο σου σε 2 εβδομάδες;

Πολιτικός γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Most Popular:

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Οι 10 βασικές υποχρεώσεις της κουμπάρας!

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.