shutterstock_231076513

Παρακαλώ… μην εκνευρίζετε τους καλεσμένους σας!

Διαβάστε, εμπεδώστε, δράστε αναλόγως…

Wait, there is no plus one? Αν ξέρετε πως κάποιος ή κάποια από τους καλεσμένους σας είναι σε σχέση μην τους αρνηθείτε τη δυνατότητα να έρθουν στο γάμο σας μαζί με τον ή την σύντροφό τους, απλά επειδή εσείς δεν θεωρείτε τη σχέση αυτή σοβαρή… Οφείλετε να είστε τυπικοί και να καλείτε πάντα plus one. Μια πρόσκληση χωρίς plus one φέρνει τον καλεσμένο σας σε αμηχανία.

Λάθος venue, λάθος εποχή …Τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει σκεφτείτε το διπλά αν πρόκειται να κάνετε έναν outdoor γάμο. Αν βέβαια από μικρή είχατε φανταστεί το γάμο σας σε ένα ξωκλήσι στην εξοχή, κάντε το όνειρό σας πραγματικότητα, αλλά φροντίστε να έχετε διαθέσιμες πασμίνες για να μείνουν ζεστοί οι καλεσμένοι σας. Aλλιώς παντρευτείτε καλοκαίρι! Καλεσμένοι που κρυώνουν = καλεσμένοι που θα φύγουν νωρίς. 
Where is the bride? Δεν θεωρείται πια τόσο χαριτωμένο να “στήσει” η νύφη τον γαμπρό στην εκκλησία αλλά αν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε περιοριστείτε στην πεντάλεπτη καθυστέρηση… Ο γαμπρός μπορεί να περιμένει, αλλά ίσως οι καλεσμένοι δεν έχουν την ίδια υπομονή.
Το λάθος sitting plan… Μην καταδικάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα βαρετό βράδυ! Όλοι πρέπει να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τουλάχιστον δύο, τρεις γνωστούς, αλλιώς η νύχτα θα τους φανεί ατελείωτη και η ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν με αγνώστους αβάσταχτη!
Μήπως το ζευγάρι χάθηκε στο δρόμο; Συνήθως μετά την τελετή οι καλεσμένοι κατευθύνονται προς το venue του πάρτι. Πού πάνε όμως οι νεόνυμφοι; Μένουν πίσω στην εκκλησία για λίγες ακόμη φωτογραφίες και ίσως πάνε στο νέο τους σπίτι για να φρεσκαριστούν… Γιατί λοιπόν καθυστερούν να πάνε τόσο πολύ στο πάρτι τους; Ένα μυστήριο που βασανίζει πάντα τους καλεσμένους! SOS Μην αργήσετε να πάτε στο wedding party, όταν θα φτάσετε οι καλεσμένοι σας θα είναι χαμένοι στο newsfeed του instagram!
shutterstock_237247126

Όχι άλλες προπόσεις και ευχές… Ναι, να πουν δυο λόγια για το ζευγάρι οι κουμπάροι, ναι να μιλήσουν και λίγο οι γονείς αλλά enough is enough… Φροντίστε: όσοι θέλουν να σας ευχηθούν δημοσίως πρώτον να είναι νηφάλιοι και δεύτερον να είναι συνοπτικοί.

Η ώρα της ανθοδέσμης… Καλώς ή κακώς δεν νιώθουν άνετα όλες οι single φίλες της νύφης να στηθούν στο κέντρο της πίστας για να πιάσουν την ανθοδέσμη… Μην ξεχνάτε: δεν απευθύνονται όλα τα έθιμα σε όλες τις καλεσμένες.

Κάντε τον DJ να σταματήσει να μιλά… Το γαμήλιο πάρτι δεν είναι ένα απλό πάρτι και ο DJ πρέπει να το καταλάβει εγκαίρως, δεν χρειάζεται ούτε να μιλά ανάμεσα στα τραγούδια, ούτε να αναλάβει ρόλο παρουσιαστή της βραδιάς.

Μια – σύντομη- στάση σε κάθε τραπέζι…Κάποιοι έχουν ταξιδέψει από μακριά για να σας τιμήσουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να περνάτε από τα τραπέζια, να τσουγκρίζετε ποτήρια και να φωτογραφίζεστε με κάθε καλεσμένο λες και είμαστε στα 90s. Μια πρόποση με το ποτήρι ψηλά, αρκεί! Το tour των ζευγαριών στα τραπέζια που διαρκεί μια ώρα θα καταδικάσει το πάρτι σας μια για πάντα…

Διάβασε  αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα στο 3ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

KALESMENOI

Διαβάστε επίσης…

DIY Bachelorette Survival Kit

Goodie Bag από…χωριό 

Φθινοπωρινός γάμος: Let’s fall in love