Το bachelorette party, υπό ιδανικές συνθήκες, αποτελεί μία από τις πιο γλυκές στιγμές της προετοιμασίας του γάμου σου, που θα τη θυμάσαι για πάντα. Όπως, όμως, όλοι γνωρίζουμε, οι συνθήκες δεν είναι πάντοτε ιδανικές. Εν προκειμένω, ενδέχεται, όπως είναι πολύ φυσικό μιας και δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους, να υπάρχει «ένταση» ανάμεσα σε κάποιες φίλες σου. Σε αυτή την περίπτωση, για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα συμβεί κάτι που θα καταστρέψει την ωραία ατμόσφαιρα του γάμου σου, δεν έχεις παρά να πάρεις τα μέτρα σου για να είναι όλες τουλάχιστον ευγενικές μεταξύ τους, λαμβάνοντας υπόψη σου τις συμβουλές που ακολουθούν.

Βάλε διαμεσολαβήτρια

Αν δύο φίλες σου τσακώνονται συνέχεια ή η μία τη λέει στην άλλη, ίσως είναι καλύτερο να πεις σε έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης σου, π.χ. στην κουμπάρα σου ή στην πλέον διπλωμάτισσα φίλη σου, να παρέμβει εκείνη για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Μίλησέ τους στα ίσια

Αν πιστεύεις ότι «το ’χεις» και μπορείς να λύσεις το θέμα μόνη σου, κάνε μια συζήτηση με την καθεμιά τους, ξεχωριστά. Ρώτησέ τες τι τρέχει, χωρίς να τις κατηγορήσεις ή να ρίξεις κάποια ευθύνη πάνω τους και προσπάθησε μετά να βρεις μια λύση που θα βολεύει και τις δυο τους.

Δείξε ενσυναίσθηση

Άκουσε όσα έχει να σου πει η καθεμιά τους και ρώτησέ τες πώς πιστεύουν ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί. Να είσαι ανοιχτή στο να κατανοήσεις τα συναισθήματά τους κι έπειτα δώσε τους μια συμβουλή που θα τους επιτρέψει να λύσουν το πρόβλημα μόνες τους.

Μην αφήσεις καμία φίλη σου να νιώσει παραγκωνισμένη

Υπάρχει το ενδεχόμενο μία ή κάποιες φίλες σου να νιώσουν παραγκωνισμένες αν όλες οι υπόλοιπες γνωρίζονται μεταξύ τους, π.χ. επειδή ήσουν με όλες συμμαθήτρια στο σχολείο, φίλη από το Πάντειο ή συνάδελφος σε κάποια δουλειά. Για να μη συμβεί αυτό, ανάθεσε από τα πριν σε μία φίλη σου από το «κλειστό λόμπυ» να έχει το νου της για να συστήσει στην υπόλοιπη παρέα τη φίλη ή τις φίλες σου που γνωρίζεις «μεμονωμένα» από κάποιον άλλο χώρο.

Αν χρειαστεί, μη διστάσεις να ξεκαλέσεις κάποια φίλη σου

Σε κάθε περίπτωση, το bachelorette party σου είναι δικό σου. Συνεπώς, είσαι αυτή που θέτει τους κανόνες. Αν δεις, λοιπόν, ότι κάποιες φίλες σου δεν παίρνουν από λόγια κι έχεις εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να λυθεί το θέμα, ξεκάλεσε εκείνη ή εκείνες που δημιουργούν την ένταση, πριν καταστραφεί τελείως το κλίμα.

-Κλειώ Ευθυμίου

Φωτογραφίες: Freepik.com

RELATED POSTS