Ο χειμώνας είναι εδώ και φέρνει μαζί του μια σειρά από ”ενοχλητικές” ή άβολες καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της επιδερμίδας μας. Αν λοιπόν ανήκετε στις brides-to-be αυτής της περιόδου, πρέπει να είστε extra προσεκτικές ώστε να φτάσετε στην εκκλησία με πρόσωπο που ακτινοβολεί. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως μια σωστά προετοιμασμένη επιδερμίδα αποτελεί την πιο safe βάση για ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ. Έχοντας αυτό κατά νου, ζητήσαμε από τον δερματολόγο Dr. Αθανάσιο Παυλίδη να μας αποκαλύψει τα μυστικά του γύρω από τη skincare routine της νύφης του χειμώνα αλλά και τις θεραπείες που μπορεί να συμπεριλάβει στη bridal checklist της.

Κύριε Παυλίδη, πώς επηρεάζει ο χειμώνας την επιδερμίδα μας;

Η πτώση της θερμοκρασίας και ο ξηρός αέρας τον χειμώνα μπορεί να αφυδατώσουν αρκετά την επιδερμίδα. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη πιο έντονα σε άτομα που έχουν ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, λόγω προδιάθεσης ή συγγενούς νοσήματος όπως η ατοπική δερματίτιδα και η ψωρίαση.

Μπορεί το άγχος της bridal προετοιμασίας να αφυδατώσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα της νύφης;

Το άγχος για τις προετοιμασίες του γάμου αποτελεί έναν πολύ συχνό επιβαρυντικό παράγοντα στη διαταραχή του επιδερμικού φραγμού. Παρατηρούνται συχνά εξάρσεις με έντονη ξηροδερμία, δερματικά εκζέματα, περιστοματική δερματίτιδα και ατοπική δερματίτιδα των βλεφάρων.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε αναφορικά με την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας τον χειμώνα;

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες τον χειμώνα είναι η χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης του δέρματος. Επιλέγουν προϊόντα καθαρισμού που αφυδατώνουν, ταλαιπωρούν και συχνά ερεθίζουν το δέρμα. Επιπλέον, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την εικόνα του ξηρού δέρματος επιλέγουν αρκετά παχύρρευστα, ακατάλληλα ενυδατικά προϊόντα, που έχουν ως αποτέλεσμα να φράσσουν τους πόρους και να δημιουργούν αντιδραστικά αποφρακτικές και δερματίτιδες εξ επαφής.

Φωτογραφία από Freepik

Ποια συστατικά πρέπει να περιλαμβάνουν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας αυτή την εποχή του χρόνου;

Η επιλογή των προϊόντων περιποίησης καλό είναι να ακολουθεί τη συμβουλή κάποιου δερματολόγου, που γνωρίζει τις ανάγκες του προσώπου και ξέρει πώς να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με κάποια θεραπεία στο ιατρείο. Σε γενικές γραμμές, και όταν δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη από το ιστορικό της κοπέλας, προτιμούμε ενυδατικά προϊόντα με βάση το υαλουρονικό οξύ, εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικούς παράγοντες όπως είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου και του μαγγανίου, καταπραϋντικούς παράγοντες όπως η μαντεκασοσίδη και το ιαματικό νερό.

Ποιες θεραπείες μπορεί να δοκιμάσει η bride-to-be στο ιατρείο του δερματολόγου συμπληρωματικά με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης ενόψει του γάμου της;

Κάθε νύφη θέλει να αισθάνεται όμορφη και λαμπερή την ημέρα του γάμου της. Καθήκον λοιπόν του δερματολόγου της είναι να εξαλείψει τυχόν σημάδια κούρασης, ρυτίδες έκφρασης, να βελτιώσει το θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα και να δώσει λάμψη, φρεσκάδα και υγεία στο δέρμα της. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με θεραπείες όπως η δερμοαπόξεση σε συνδυασμό με κάποιο ήπιο χημικό peeling λάμψης, το botox και η μεσοθεραπεία.

Ποια είναι η top συμβουλή που δίνετε στις νύφες του χειμώνα;

Η συμβουλή μου είναι να απευθυνθούν στον ιατρό που γνωρίζουν και εμπιστεύονται και να ακολουθήσουν τις συμβουλές του. Τότε είναι βέβαιο, ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και οι ίδιες θα είναι λαμπερές και όμορφες την ημέρα του γάμου τους!

Cover photo: Freepik @freepic.diller

 

Αθανάσιος Ι. Παυλίδης – Δερματολόγος

Διεύθυνση: Σκουφά 35, Αθήνα (4ος όροφος)

Τηλ.: 21 0362 2200

E-mail: info@pavlidis-derma.gr

Website: pavlidis-derma.gr

Facebook: Athanasios I. Pavlidis Dermatologist

Instagram: @dr_pavlidis

RELATED POSTS

Express Beauty: 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο πρόσωπό σου την ημέρα του γάμου σου

3 συμβουλές που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο φρέσκια την ημέρα του γάμου σου.

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press