Boho τέλος….

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι ο μήνας όπου θεωρητικά αλλά και πρακτικά συνήθως παίρνουμε αρκετές αποφάσεις μιας και οι περισσότεροι από εμάς μόλις έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές μας διακοπές ανανεωμένοι και ξεκούραστοι με όρεξη για νέα ξεκινήματα. Μια από τις αποφάσεις που παίρνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι να ανανεώσουμε τα μαλλιά μας. H μόδα  στα μαλλιά και για κάθε hair trend ξεκινάει τυπικά  από τώρα τον Οκτώβριο , όμως οι κομμωτές γνωρίζουν πριν από εμάς για εμάς τα νέα trends που θα επακολουθήσουν και έτσι συνήθως από το Σεπτέμβριο ξεκινάμε τις hair αλλαγές! Το ίδιο ισχύει και για τις επερχόμενες νύφες ή αλλιώς Fall brides που επέλεξαν να παντρευτούν το φθινόπωρο, το οποίο δεν υστερεί σε τίποτα από το καλοκαίρι!

Yes I do 23haircreations 1

Επιστρέφοντας λοιπόν από τις διακοπές μας δεν θα μπορούσαμε παρά να μην επισκεφθούμε έναν από τους αγαπημένους μας hairstylists, τον Σταύρο Σακάτο του 23 hair creations και μεταξύ βαφής και ενός μικρού hair refresh τον ρωτήσαμε 6 βασικά πράγματα για τις φθινοπωρινές νύφες!

Οι νύφες του Σεπτεμβρίου:   Θα πρέπει να πουν No  Ι don’t στο boho style καθότι θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι επίσης μην επιλέξετε το ελεύθερο στυλ στο νυφικό σας χτένισμα και προσέξτε τα επιμελώς ατημέλητα σινιόν με λουλούδια στα μαλλιά.

Η διαφορά της καλοκαιρινής νύφης από εκείνη του Σεπτεμβρίου είναι: Η καλοκαιρινή πρέπει να είναι coiffure de coiffure δηλαδή το χτένισμά της είναι συνήθως επιμελώς ατημέλητο, ενώ η φθινοπωρινή τυπικά πρέπει να είναι πιο επιμελημένη χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξει “στημένα” και βαριά χτενίσματα. Τα λουλούδια στα μαλλιά δίνουν τη θέση τους στις ασήμι και χρυσαφένιες  λεπτομέρειες που σταδιακά μπορούν να μπουν στο προσκήνιο.

Yes I do 23haircreations 5

Yes I do 23haircreations 6

September worst case scenario: Μα φυσικά ο ¨εφιάλτης¨κάθε νύφης για πολλούς λόγους είναι η  ξαφνική βροχή (που το Σεπτέμβριο μπορεί εύκολα να εμφανιστεί) και  η υγρασία που θα επακολουθήσει. Οι λόγοι αυτοί φυσικά και δεν βοηθούν το κομμάτι bridal hair και έτσι το safe hair σενάριο είναι ένα κότσος vintage που ακόμα και να βραχεί θα παραμείνει στη θέση του!

Yes I do 23haircreations 7

Η νύφη του Σεπτεμβρίου δεν πρέπει  με τίποτα να κάνει:  Οι νύφες του Σεπτεμβρίου μπορεί να έρχονται με όρεξη για μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά τους! #Not! Θα πρέπει να αποφύγετε τις μεγάλες αλλαγές. Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα σας είναι ήδη ηλιοκαμμένο. Αποφύγετε το λεγόμενο bronde  μαλλί όπου πρόκειται για μια τεχνική αντίστοιχη με το ombre. Eδώ μιλάμε για το ombre στις bronze του αποχρώσεις, όπου μετά το καλοκαίρι καλό είναι να αποφεύγεται. Επιπλέον αποφεύγουμε τα sunlights, τις ανταύγειες που δίνουν την αίσθηση ότι τα μαλλιά σας τα έχει “ξανοίξει” ο ήλιος. Τέλος το boho style και επιμένουμε σε αυτό καλό είναι να μην το υιοθετήσετε αυτή την εποχή.

Yes I do 23haircreations 8

Αλλά θα κάνει οπωσδήποτε: Με την επιστροφή μας από τις καλοκαιρινές διακοπές τα μαλλιά μας έχουν υποστεί μια παραπάνω ταλαιπωρία. Συνεπώς οι φθινοπωρινές νύφες πρέπει οπωσδήποτε να “καθαρίσουν”  τις άκρες στα μαλλιά τους που έχουν ταλαιπωρηθεί από το καλοκαίρι και τον ήλιο ώστε να μην δημιουργούνται  “ουρές” και ανομοιομορφίες. Εν συνεχεία πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε μια θεραπεία ενδυνάμωσης και λάμψης γιατί ο καλοκαιρινός ήλιος έχει θαμπώσει τα μαλλιά και το χρώμα τους και φυσικά αν βάψετε τα μαλλιά σας θα πρέπει  η απόχρωση τους να είναι τουλάχιστον ένα τόνο πιο σκούρη από το χρώμα που έχουν ήδη αποκτήσει από τον ήλιο, ένα ρεφλέ  για παράδειγμα είναι μια καλή και πρακτική λύση!

Τα μαλλιά της με 3 λέξεις θα πρέπει να είναι: Υγιή , σε πιο “ψυχρές” και γήινες αποχρώσεις όπως είναι τα σαντρέ, καφέ, ιριζέ και ματ καθότι το καλοκαίρι  έχουν την τάση να αποκτούν απόχρωση χρυσαφί όλα τα χρώματα!

Yes I do 23haircreations 2

Για περισσότερα από 23 hair creation tips αναζητήστε τον Σταύρο και την ομάδα του στο 23 hair creations, Λεωφόρος Ειρήνης 20, Πεύκη, τηλέφωνο 211 0124027 ενώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες ακόμα συμβουλές εδώ 

Από την Αργυρώ Γιακούμα