Από 14 ετών η σκηνογραφία και η ενδυματολογία ήταν η πρώτη της επιλογή και εκείνο με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί. Άλλωστε η πρώτη της επαφή με το ένδυμα ήταν η κόκκινη ραπτομηχανή ,δώρο της γιαγιάς της Ματίνας, μεγάλης μοδίστρας νυφικών στις Σέρρες, όπου η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε.  Με σπουδές θεάτρου στην Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, “άνοιξε” τα φτερά της για σπουδές στο Λονδίνο και σήμερα δεν είναι λίγες οι θεατρικές παραστάσεις που επιμελείται ενδυματολογικά αλλά και οι νύφες που την εμπιστεύονται. Στο Yes I do είμαστε πολύ χαρούμενοι που γνωρίσαμε την ταλαντούχα σχεδιάστρια Σταματία Μέγκλα και σίγουρα και εσείς που αναζητάτε το νυφικό σας.

yes-i-do-press-6-matina-megkla-1

Σταματία, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας σου, πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι πιστεύεις για ένα νέο παιδί να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας και του design;

Προσωπικά δε σκέφτηκα ποτέ πρακτικές δυσκολίες. Όσο αυτό που κάνω με κάνει να νιώθω ζωντανή όλα τα υπόλοιπα δουλεύονται. Τίποτα και κανένα ελεύθερο επάγγελμα δεν είναι εύκολο, μα όσο είσαι νέος οφείλεις στον εαυτό σου να σηκώνεσαι με κέφι όταν πέφτεις. Όσο για το χώρο, δεν θεωρώ πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη δυσκολία παρά μόνο με επαγγελματισμό, προσωπική αλήθεια και στόχο.

Yes I do Matina Megkla 11

Yes I do Matina Megla 1

Η εμπειρία σου από το εξωτερικό, τόσο σε επίπεδο σπουδών αλλά, και συμμετοχής σου σε fashionshows τι σε δίδαξε;

Σαφώς μου έμαθε πολλά πρακτικά για τη δουλειά μου αλλά κυρίως μου δίδαξε πως δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς και να πιστεύεις πως τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται πραγματικότητα. Ποτέ όμως δε χαρίζονται παρά κατακτώνται μετά από προσήλωση, θετικότητα και σκληρή δουλειά.

Yes I do Matina Megla 4

Yes I do Matina Megkla 8

Από την ενασχόλησή σου με την ενδυματολογία στο θέατρο σε τι διαφέρει πιστεύεις η δημιουργία ενός θεατρικού κοστουμιού από ο,τι ένα νυφικό;

Η βασική διαφορά τους είναι πως ένα κοστούμι εξυπηρετεί το σκοπό της κάθε παράστασης ενώ το νυφικό στοχεύει στην ομορφιά του ατόμου. Παρόλα αυτά ένα νυφικό είναι κι αυτό ένα κοστούμι μίας συγκεκριμένης στιγμής και αλήθειας.

Τι είναι εκείνο πιστεύεις που θα χαρακτηρίσει ένα νυφικό ως το «The one»;

Είναι όπως ο έρωτας. Άλλοτε κεραυνοβόλος χωρίς εξήγηση και άλλοτε σε κερδίζει αργά και έντονα όπως ένα ποίημα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι για σένα.

Yes I do Matina Megkla 2

Yes I do Matina Megkla 3

Yes I do Matina Megla 11

Από τα νυφικά που έχεις δημιουργήσει μέχρι τώρα το καθένα είναι μοναδικό και έχει το δικό του όνομα που του έχεις δώσει εσύ. Τι είναι εκείνο που σε εμπνέει κάθε φορά για τη δημιουργία του;

Η έμπνευση έρχεται όσο κρατάω ανοιχτά τα μάτια μου και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μπορεί να έρθει από τη κίνηση που κάνει ένα φύλλο που το παίρνει ο αέρας μπορεί να έρθει μέσω ενός ονείρου που έχω δει τη νύχτα. Ο σεβασμός στο γυναικείο σώμα αποτελεί παντοτινή έμπνευση και στόχο και πάντα αντιμετωπίζω το ένδυμα ως μορφή έκφρασης της γυναίκας που το φοράει.

Yes I do Matina Megkla 4

Yes I do Matina Megkla 6

Ποια τα υφάσματα με τα οποία σου αρέσει να δημιουργείς και ποιο δεν λείπει ποτέ από τις δημιουργίες σου;

Η δαντέλα είναι η αδυναμία μου. Μεταμορφώνει οποιαδήποτε γραμμή λειτουργεί ως κόσμημα και τατουάζ και επίσης με εντυπωσιάζει η διαδικασία του μουλάζ στη δαντέλα, όπου κεντιέται πλέον “πάνω” στη νύφη. Σαν γλυπτική όπου σιγά σιγά κατασκευάζεις κομμάτι κομμάτι το αποτέλεσμα.  Πολύ βασικό ύφασμα το ρασμίρ που δίνει όγκους αλλά και αέρα ανάλογα με τη πυκνότητά του και τον τρόπο ραφής του.

Yes I do Matina Megla 12

Yes I do Matina Megla 18

Τι συμβουλεύεις εσύ τις νύφες που ετοιμάζονται να παντρευτούν, ως προς την επιλογή του νυφικού τους;

Να διαλέγουν πάντα με βάση το ένστικτο και τη προσωπική τους ευχαρίστηση. Είναι “η μέρα” τους επομένως αξίζουν να αισθάνονται τέλεια οι ίδιες πρώτα από όλα. Από τη στιγμή που θα το αντικρίσουν στη κρεμάστρα ως τη στιγμή που θα το φορέσουν θα το αγγίξουν και θα το χορέψουν θα πρέπει να τις κάνει να νιώθουν άνετες και ευτυχισμένες.

Yes I do Matina Megkla 5

Let’splay a game: Σου δίνουμε μερικές bridal λέξεις και εσύ μας απαντάς με την 1η λέξη που σου έρχεται στο μυαλό.

Νυφικό: αέρας

Νύφη: λουλούδι

Γάμος: πάρτυ

Ιδανικό ύφασμα: δαντέλα

Φετινή τάση: crop top

Yes I do Matina Megla 9

Yes I do Matina Megla 13

Σε τι λες Yes I do & σε τι No I don’t ;

Yes I do στην άνεση και στη προσωπική έκφραση και No I don’t στη τυποποίηση και στη “φλυαρία”.

yes-i-do-press-6-matina-megkla-4

Yes I do Matina Megla 14

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Νεοφύτου Βάμβα 3

Τηλέφωνο: 211 407 2293

Site: www.megla-m.com

Facebook: meglamfashion

Instagram: @megla.m

yes-i-do-press-6-matina-megkla-5

Credits

Selfportraits Σταματίας: Αναστάσιος Φιλόπουλος

Hair & Make up: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location: Casa e Campo

matina-megkla

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από την Αργυρώ Γιακούμα