Tα tailored-to-perfection νυφικά της ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η ίδια συνεργάζεται με τα σημαντικότερα ονόματα του wedding industry. Η Δήμητρα Αντωνέα συνδυάζει αριστουργηματικά το διαχρονικό με το τολμηρό και δημιουργεί συλλογές που γίνονται bridal obsessions. 

H σχεδιάστρια Δήμητρα Αντωνέα  |   Φωτογραφία: G wedd Fotografia by George Bouzakis

Από τη Γαλλία μέχρι την Αμερική, τα νυφικά σας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά, που τόσο οι brides-to-be όσο και τα διεθνή wedding blogs τα αποθεώνουν;

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για το brand Made Brideby Antonea έχει αυξηθεί σημαντικά και λαμβάνω πολύ θετική ανταπόκριση τόσο από τα διεθνή bridal blogs όσο και από τιςίδιες τις νύφες. Αφιερώνω πάρα πολλές ώρες όχι μόνο στον σχεδιασμό των νυφικών, αλλά και σε όλη τη διαδικασία που προηγείται της δημιουργίας. Επιλέγω υφάσματα και ιδιαίτερες δαντέλες που κινούνται έξω από τα συνηθισμένα, καταρρίπτοντας τα standards στην επιλογή ενός νυφικού. Όπως, για παράδειγμα, ότι το νυφικό πρέπει να είναι απαραίτητα λευκό. Στο εξωτερικό έχει παρέλθει εδώ και αρκετές σεζόν αυτή η αντίληψη και πιστεύω ότι αυτό είναι το στοιχείο που έχει κάνει τα σχέδιά μου τόσο αγαπητά.

Γνωρίζουμε ότι τo Made Bride by Antonea διαθέτει χειροποίητα νυφικά που δημιουργούνται εξαρχής στα μέτρα της εκάστοτε νύφης. Όλες οι real brides από το εξωτερικό πώς ήρθαν σε επικοινωνία μαζί σας και με ποιον τρόπο κατάφεραν να αποκτήσουν το νυφικό τους;

Αντιμετωπίζουμε τις νύφες που δεν μπορούν να μας επισκεφθούν από κοντά όπως ακριβώς κι εκείνες με τις οποίες κάνουμε διά ζώσης πρόβες! Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό κι έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη: Ανταλλάσσουμε e-mails και φωτογραφίες για τον τρόπο που πρέπει να πάρουν οι ίδιες τα μέτρα τους. Οι πρόβες πραγματοποιούνται με βιντεοκλήση και είμαστε στη διάθεσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του wedding dress. Σε αυτό το στάδιο μπορούν να κάνουν σχόλια και υποδείξεις προκειμένου το νυφικό να συμβαδίζει με τις επιθυμίες τους. Εφόσον φτάσει στο τελικό σημείο, το αποστέλλουμε σε όποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται η νύφη μας. 

yes_i_do_madebride_3.jpg

Οι κεντημένες δαντέλες, τα τρισδιάστατα λουλούδια, οι λεπτές ζώνες και οι shiny λεπτομέρειες πάντα ξεχωρίζουν στα νυφικά σας. Το 2022 ποια διακοσμητικά items θα ερωτευτούμε;

Η συλλογή «CHARISMA» αναφέρεται σε ένα σπάνιο χαρακτηριστικό που συναντάται στη γυναικεία προσωπικότητα και συνήθως περιλαμβάνει ακραία γοητεία και μαγνητική ποιότητα χαρακτήρα, μαζί με έμφυτη πειθώ και επικοινωνιακή δεξιότητα. Για να εκφραστεί λοιπόν αυτό το μοναδικό γνώρισμα που διαθέτει κάθε γυναίκα, θα δούμε πολλά σχέδια με έντονες – αλλά και body conscious – γραμμές, πτυχώσεις, κυματισμούς και όγκους. Βέβαια, τα λουλούδια σε κάθε μορφή εξακολουθούν να δίνουν το στίγμα του Made Bride by Antonea. Εν ολίγοις, οτιδήποτε εκπέμπει αυτοπεποίθηση, επιβλητικότητα, αυθεντικότητα και σαγήνη.

yes_i_do_madebride_4.jpg

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε όταν ξεκινάτε να σχεδιάζετε μια νέα συλλογή; Πώς εμπνέεστε και ποιο κομμάτι της δημιουργίας αγαπάτε ή διασκεδάζετε περισσότερο;

Συνήθως ξεκινάω με τα σχέδια και την επιλογή πολύ καλών υφασμάτων. Πολλές φορές έχω εμπνευστεί από μία εκπληκτική δαντέλα κι έχω δημιουργήσει κατόπιν το σχέδιο που θα την αναδείξει, αλλά και το αντίστροφο. Οι εικόνες, τα υφάσματα καιοι λέξεις είναι κομμάτια της ίδιας, σχεδόν ταυτόχρονης διαδικασίας που οδηγούνσε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Ο τίτλος της συλλογής μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας και αποτελεί το γενικότερο πλαίσιο που περιλαμβάνει τα σχέδια. 

yes_i_do_madebride_2.jpg

Ποιο είναι το πιο σημαντικό highlight στην καριέρα σας που θέλετε να μοιραστείτε με τις αναγνώστριες του Yes I Do;

Κάτι πολύ σημαντικό για μένα, που δεν το γνωρίζει πολύ ο κόσμος, είναι ότι, εκτός από τις επαγγελματικές, έχω καταφέρει να δημιουργήσω και ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με πολύ αξιόλογους ανθρώπους του wedding industry σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι με προσέγγισε η σπουδαία event planner Joy Proctor και μου ζήτησε να συμμετάσχω με 4 νυφικά στην καμπάνια της νέας συλλογής παπουτσιών «Bella Belle Shoes» μαζί με σχεδιαστές όπως οι Marchesa, Krikor Jabotian και Sara Mrad είναι κάτι το οποίο με κάνει να αισθάνομαι περήφανη. Τακτική επικοινωνία έχω επίσης με την event planner & content creator Persephone Maglaya, με την οποία συνεργαζόμαστε σε διάφορα projects, αλλά και με εξαιρετικούς φωτογράφους,όπως ο Jose Villa, η Audrey Neracoulis, η Julie Paisley κ.ά.

yes_i_do_madebride_5.jpg

Ποια νύφη δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Εκείνη που θα μου μείνει αξέχαστη είναι η πρώτη νύφη με την οποία δημιουργήσαμε το νυφικό της εξ αποστάσεως. Η αγαπημένη Valerie από το Χονγκ Κονγκ. Επικοινωνούσαμε με e-mails και βιντεοκλήσεις, και είναι απίστευτο με πόση εμπιστοσύνη κι ενθουσιασμό μας αγκάλιασε, παρόλο που δεν είχε δει τίποτα από κοντά! Ακόμα έχω το τηλέφωνό της στη μνήμη του κινητού μου και ανταλλάσσουμε μηνύματα. 

yes_i_do_madebride.jpg

Yes I Do Note: Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το e-shop , για τις νύφες που αδυνατούν να επισκεφθούν to atelier, αλλά επιθυμούν να ανήκουν κι εκείνες στη Made Bride by Antonea real brides community!

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

yes_i_do_madebride0.jpg

Must Read:

Made Bride by Antonea | Ρομαντική, ονειρεμένη δημιουργία για μια αληθινή νύφη που πήγε κόντρα στον κορωνοϊό

Made Bride by Antonea | Υψηλή ραπτική με φόντο το σεληνιακό σκηνικό της Μήλου

Made Bride by Antonea | Νέα συλλογή «From dawn to dusk» με έμπνευση τα χρώματα του ουρανού από την αυγή μέχρι τη δύση του ηλίου

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!