Η Λαμπρινή Μουρούτη είναι μια σύγχρονη, ιδιαιτέρως χαρισματική σχεδιάστρια που στο bridal industry δεν ξεχωρίζει μόνο για τις elegant και ρομαντικές νυφικές δημιουργίες του οίκου L’ amour et l’ âme Atelier  αλλά και για τη συνεχή της επιθυμία για δημιουργία. Στο εντυπωσιακό ατελιέ της στο κέντρο της Αθήνας θα ανακαλύψετε το bridal look των ονείρων σας, ενώ θα εντυπωσιαστείτε από την collection με τις haute couture βραδινές δημιουργίες. Μοναδικά φορέματα και jumpsuit σε bold αποχρώσεις που υπόσχονται να κάνουν upgrade στο outfit της καλεσμένης ή της κουμπάρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας μην παραλείψετε να δείτε από κοντά τα κοσμήματα με την υπογραφή της σχεδιάστριας, μικρά αριστουργήματα για statement εμφανίσεις.

Το Yes I Do μίλησε με τη Λαμπρινή Μουρούτη και σας προσκαλεί να τη γνωρίσετε καλύτερα μαζί μας…

Μυήστε μας στον κόσμο του L’ amouret L’ âmeAtelier; Πώς εμπνευστήκατε το όνομα του και τι χαρακτηριστικά έχει η νύφη L’ amouret L’ âme;

Μια ερώτηση με τη λέξη μύηση και το L’ amour et L’ âme δεν μπορούσε να είναι πιο εύστοχη. Το όνομα σημαίνει : «Η αγάπη κι η ψυχή» και το εμπνεύστηκα από τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, που είναι ο αγαπημένος μου μύθος από παιδί. Έχει μεταφερθεί σε εμάς από έναν Ρωμαίο συγγραφέα, τον Απουλέϊο στο έργο του «Μεταμορφώσεις». Όλο το έργο αλλά και ο μύθος αποτελεί μια αλληγορία μύησης στα μυστήρια της αρχαιότητας, καθώς ο Απουλέϊος ήταν μυημένος στα μυστήρια της θεάς Ίσιδας, όμως ήταν και απόφοιτος της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Ο μύθος είναι η εξιστόρηση της πορείας μιας θνητής κοπέλας προς την θέωση. Είναι μια ιστορία μεταμόρφωσης. Για εμένα απλώς είναι το θεϊκό- άφθαρτο κομμάτι μας που προσπαθώ να προσεγγίσω μέσα από την δουλεία μου. Τα χαρακτηριστικά της νύφης L’ amour et L’ âme θα μπορούσε να είναι το ότι έχει καλή σχέση με την θεά μέσα της, όμως από την άλλη δεν θέλω να τα ορίσω τώρα, θέλω η ζωή να μου δώσει την απάντηση.

Ποιες είναι οι βασικές πηγές έμπνευσής σας για μια bridal δημιουργία;

Η θεά μέσα μας είναι η πηγή έμπνευσης. Με κάθε τρόπο που μπορώ προσπαθώ να την προσεγγίσω. Κι επειδή η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική θεά, στην κάθε μέλλουσα νύφη μ’ αρέσει να προτείνω μία ολοκληρωμένη νυφική εμφάνιση, όχι απλώς το φόρεμα.

Από τις bridal συλλογές σας αντιλαμβανόμαστε ότι ανατρέχετε πολύ συχνά στο παρελθόν. Μιλήστε μας γι’ αυτό…

Έχω σπουδάσει κι ιστορία γιατί, πάντα μου άρεσε να ακούω ή να διαβάζω, να μαθαίνω ιστορίες, πιστεύω ότι το παρελθόν μας διδάσκει. Ήθελα, λοιπόν, να βρω έναν δικό μου τρόπο να λέω τις ιστορίες που με συγκινούν και με συναρπάζουν. Επειδή από μικρή εκεί που διάβαζα έναν μύθο σχεδίαζα κι ένα φόρεμα μάλλον το φυσικό επόμενο ήταν να τα συνδυάσω. Βρήκα στη μόδα και κυρίως στον σχεδιασμό το τέλειο μέσο έκφρασης, για εμένα. Για τα νυφικά, εμπνέομαι πολύ από αληθινές ιστορικές προσωπικότητες, αληθινές γυναίκες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία. Προς το παρόν, λοιπόν, εκεί βρίσκω επαφή με την πηγή έμπνευσής μου, νιώθω πως λέγοντας τις ιστορίες τους μέσα από τα νυφικά μου προσεγγίζω μία ακόμα θεά. Η φετινή συλλογή είναι εμπνευσμένη από την βασίλισσα Βικτώρια και η συλλογή που ετοιμάζουμε για του χρόνου είναι από τη Μαρία Αντουανέτα κι ένα συγκεκριμένο φόρεμά της που απεικονίζεται σε πορτραίτο.

Με ποια υλικά απολαμβάνετε περισσότερο να δουλεύετε τις νυφικές δημιουργίεςσας και τι σας γοητεύει ιδιαίτερα σε αυτά;

Με όλα! Τελικά φέτος διαπίστωσα το πόσο πολύ αγαπώ να πειραματίζομαι με καινούρια υλικά. Αγαπώ, όμως ιδιαίτερα τη μεταξωτή μουσελίνα, τη δαντέλα και το τούλι.

Αν θα έπρεπε να δώσετε 5 bridal tips σε όλες τις brides-to-be ποια θα ήταν αυτά;

  • Να βασίζεται στη διαίσθησή της, στο ένστικτό της, εν τέλει στον εαυτό της.
  • Να βρει επαγγελματίες που της εμπνέουν εμπιστοσύνη και της ταιριάζει η αισθητική τους.
  • Να διαλέξει τη νυφική εμφάνιση που θα νιώσει πιο κοντά της.
  • Να είναι ψύχραιμη, γιατί όλα θα πάνε καλά στο τέλος και να επικοινωνεί τις ανησυχίες και τα θέλω της στους γύρω της.
  • Να έχει σαν στόχο να διοργανώσει έναν γάμο που να εκφράζει εκείνη και τον άντρα της.

Εκτός από τα νυφικά διαθέτετε και μια haute couture συλλογή με βραδινές δημιουργίες. Πώς ξεκίνησε αυτή η επιθυμία σας;

Οι βραδινές δημιουργίες νιώθω πως είναι ένα κομμάτι του παζλ που συμπληρώνει την εικόνα του L’ amour et L’ âme Atelier. Αγαπώ το χρώμα και σαν σχεδιάστρια μου φαίνεται αυτονόητο να σχεδιάζω και άλλα είδη ενδυμάτων εκτός από τα νυφικά, γιατί είναι μία άλλη έκφανση της δουλείας μου. Για τα βραδινά πηγή έμπνευσής μου είναι πάλι η αναζήτηση της θεάς μέσα μας, αλλά αυτήν τη φορά μέσα από τις καλές και δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να σχεδιάσετε κοσμήματα και ποια jewelry items είναι τα αγαπημένα σας;

Είμαι κόρη χρυσοχόου, μεγάλωσα μέσα σε περιοδικά, βιβλία και εικόνες από κοσμήματα και με έναν πατέρα να κάθεται σε έναν πάγκο χρυσοχοΐας και να δουλεύει, ήταν αναπόφευκτο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου έχω ιδέες για ρούχα, όμως ποτέ δεν τα ξεχώρισα από τα κοσμήματα, τα κοσμήματα για μένα συμπληρώνουν την εμφάνιση και προσθέτουν μικρές, ίσως, αλλά απαραίτητες πινελιές στην εμφάνιση μιας γυναίκας.

Αγαπώ ιδιαίτερα το διπλό δαχτυλίδι Double knot,  γιατί συμβολίζει την συνέχεια και το πόσο όλα κι όλοι είμαστε «δεμένοι» με μια αόρατη κλωστή στη ζωή μας και στον πλανήτη μας. Αλλά αγαπώ και τα βραχιόλια μας σε σχήμα λουλουδιού που κατά κάποιον τρόπο κι αυτά είναι μία συνέχεια, καθώς προέκυψαν από μοτίβα του πατέρα μου που βρήκα στο εργαστήριο του, τα αποσύνθεσα και τα ανασύνθεσα σε πολλά σχέδια, μεταξύ αυτών και τα βραχιόλια. Τα κοσμήματά L’ amour et L’ âme είναι χειροποίητα, από ασήμι 925, επιπλατινωμένα ή επιχρυσωμένα.

 Ποιες brides-to-be ή wedding guests ονειρεύεστε να φορέσουν τις δημιουργίες σας;

Όσες συγκινούνται από την αισθητική και τα σχέδια μου.

Πιστεύετε πως υπάρχει μόδα στα νυφικά; Και αν ναι, τι δείχνουν οι τάσεις για το 2024;

Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Πολύ σύντομα θα πω πως ξεκάθαρα το νυφικό είναι ένα ξεχωριστό είδος ενδύματος και μια κατηγορία μόνο του, από όλες τις απόψεις, γι’ αυτό και έχει τις δικές του Εβδομάδες Μόδας και τάσεις στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Εξελίσσεται όπως και τα άλλα είδη μόδας, όμως από την άλλη ο γάμος είναι μια ιδιαίτερη και μοναδική στιγμή στην ζωή ενός ανθρώπου. Άρα, μάλλον, είναι μία καθαρά προσωπική απόφαση της νύφης αν θα ακολουθήσει τις τάσεις ή όχι.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον οίκο L’ amouret L’ âmeAtelier;

Μόλις διαμόρφωσε τον βασικό του χαρακτήρα, περιμένω να μεγαλώσει, να αναπτυχθεί περισσότερο.

Λέτε Yes i do… στην ευγένεια, την καλοσύνη, την έμπνευση, το φως και την αγάπη.

Λέτε No, i don’t… στην κακία, την αγένεια και το σκοτάδι.

Η ταλαντούχα Λαμπρινή Μουρούτη.

Φωτογραφίες | Αντώνης Γιαμούρης

RELATED POSTS