«Πώς θα το ανακοινώσουμε στους καλεσμένους;», «τι θα γίνει με το venue;», «θα βρούμε άλλη ημερομηνία;», είναι λίγες από τις ανησυχίες που περνούν από το μυαλό σας τη στιγμή που συνειδητοποιείτε πως ο γάμος σας πρέπει οπωσδήποτε να αναβληθεί. Εκείνο όμως που σίγουρα θα διαφύγει της προσοχής σας είναι το νυφικό. Γιατί μπορεί να είστε από τις τυχερές brides-to-be που πρόλαβαν και έλαβαν εγκαίρως το νυφικό τους, αν όμως ο γάμος σας θα αναβληθεί για περίπου 3-4 μήνες, πώς και πού θα το αποθηκεύσετε; Η σωστή απάντηση πάντως δεν είναι «θα το κρεμάσω στη ντουλάπα».

Φωτογραφία από τον χρήστη Fidel Hajj στο Pexels

«Τα υλικά των νυφικών συχνά είναι βαριά, εκλεπτυσμένα 3 διαστάσεων και το να τα κρεμάσει κανείς στη ντουλάπα μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», αναφέρει ο πρόεδρος και CEO της J. Scheer and Co., μιας εταιρείας με καταστήματα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Ντάλας που εξειδικεύεται στη φύλαξη νυφικών φορεμάτων. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Ο Scheer προτείνει ασυζητητί την επίπεδη αποθήκευση, και ακόμα κι αν η εταιρεία του προσφέρει την υπηρεσία αυτή, υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να το καταφέρεις. Μάλιστα, στο Instagram τους ανέβηκε ένα λεπτομερές βίντεο – το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ – που εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία της φύλαξης, προσφέροντας απλόχερα όλες τις συμβουλές σε μέλλουσες νύφες. 

Χρονοδιάγραμμα

Αν ο γάμος σας πρόκειται να πραγματοποιηθεί 4-5 μήνες αργότερα, διάστημα σχετικά μεγάλο, η καλύτερη επιλογή, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Scheer, είναι η επίπεδη αποθήκευση. Φυσικά, δεν έχουν όλες οι μέλλουσες νύφες τη διάθεση να μπουν στη διαδικασία αυτή. Όμως, αν το νυφικό σας αποτελείται από ελαφρύ ύφασμα και είναι σε ίσια γραμμή, ίσως θα μπορέσετε εντέλει να το κρεμάσετε. Κάθε μήνα, βέβαια, οφείλετε να το βγάζετε από την κρεμάστρα, να το απλώνετε σε μία φλατ επιφάνεια πχ. σε ένα κρεβάτι και να το αφήνετε για μία-δύο μέρες με το aircondition ανοιχτό και τα παράθυρα κλειστά ώστε να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση. Στην περίπτωση που μιλάμε για βαριά υφάσματα με πολλές λεπτομέρειες, η παραπάνω πρακτική θα αποβεί μοιραία. 

Photo by Charisse Kenion on Unsplash

Τα σωστά υλικά

Αν θέλετε να βάλετε σε εφαρμογή το σχέδιο με την κρεμάστρα, θυμηθείτε πως πρέπει να έχετε επιλέξει τα κατάλληλα και τα καλύτερα υλικά για την αποθήκευσή του. Πιο σγκεκριμένα, αποφύγετε τις κρεμάστρες από ξύλο και σύρμα και επιλέξτε εκείνες που έχουν μαξιλαρένια επένδυση και έχουν πλάτος ιδανικό για τους ώμους του φορέματος. Επίσης, η προστατευτική θήκη στην οποία θα τοποθετήσετε το φόρεμα των ονείρων σας, δεν πρέπει σε καμία περίτπωση να είναι πλαστική καθώς εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου, ενδέχεται να κιτρινίσει το χρώμα. Προτιμήστε βαμβακερό ύφασμα από μουσελίνα που επιτρέπει στο ρούχο να αναπνέει ενώ μπορείτε επιπλέον να αφήσετε ένα μικρό άνοιγμα. Τέλος, σημαντικό να αγοράσετε ένα ζευγάρι λευκά βαμβακερά γάντια για όταν θα ακουμπάτε το νυφικό, για να αποφύγετε τα έλαια της επιδερμίδας σας να μεταφερθούν στο ύφασμα και να το αποχρωματίσουν. 

Αξεσουάρ

Αν το νυφικό σας έχει αποσπώμενη φούστα ή μακριά ουρά, οφείλετε να μεριμνήσετε και γι’αυτά τα αξεσουάρ, αποθηκεύοντάς τα ξεχωριστά με τον ίδιο τρόπο και αποφεύγοντας να βάλετε το ένα πάνω στο άλλο. Όσο για το πέπλο, θα χρειαστείτε έναν χαρτονένιο σωλήνα ώστε να το τυλίξετε γύρω γύρω, χρησιμοποιώντας φυσικά ανάμεσα σε διάφορα σημεία βαμβακερά υφάσματα. Στην περίπτωση που δεν μιλάμε για απλό πέπλο και αυτό περιέχει κάποιο headpiece ή κάποιο κόσμημα, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία. 

Photo by Marina Abrosimova on Unsplash

Γιατί όμως η επίπεδη αποθήκευση είναι η καλύτερη επιλογή;

Σύμφωνα με τον Scheer, αυτός ο τρόπος αποθήκευσης είναι ο πιο ασφαλής καθώς εξασφαλίζει ώστε το βάρος του νυφικού να διανέμεται ομοιόμορφα ενώ παρέχει ταυτόχρονα σταθερότητα. Έτσι, αποφεύγετε το νυφικό σας να αποκτήσει τσαλάκωμα και ατέλειες μέχρι την ημέρα του γάμου σας. Αν πάλι δεν θέλετε να πάρετε το ρίσκο, επικοινωνήστε με το ατελιέ ή τον σχεδιαστή του νυφικού σας για να σας δώσει οδηγίες και να σας κατευθύνει ή να σας συστήσει κάποιον επαγγελματία. 

Και τώρα που μάθατε πώς πρέπει να αποθηκεύσετε το νυφικό σας, διαβάστε το πώς θα πείτε σε κάποιον που έχετε ήδη καλέσει στον γάμο σας ότι, τελικά, έμεινε εκτός λίστας.

Με πληροφορίες από το www.marthastewart.com

Must Read:

Μυρτώ Κάζη | Οι προβλέψεις μου για τους γάμους του 2021

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν wedding planner

Must Popular

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Οι 10 βασικές υποχρεώσεις της κουμπάρας!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!