Από τη Γωγώ Καρκάνη

Κορίτσια που βγήκαν μια βόλτα στο κέντρο της πόλης για να εξερευνήσουν τα δρομάκια και τα μπαράκια του. Αυτή την αίσθηση μας δίνουν τα μοντέλα της Μαίρης Μπαρόλα στο editorial της νέας της συλλογής. Μόνο που, αντί για casual τοπ και παντελόνια ή φούστες, φορούν δημιουργίες υψηλής ραπτικής: νυφικά φορέματα τα οποία ωστόσο, καθώς ενώνουν το σύγχρονο με το κλασικό, έγιναν η πηγή έμπνευσης για το concept της ξεχωριστής φωτογράφισης. Κομμάτια που εναρμονίζουν υπέροχα το στοιχείο του ρομαντισμού και τη λάμψη που άφησαν προηγούμενες δεκαετίες με τη μοντέρνα έμπνευση, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν τα όρια της θηλυκότητας.

Σε κάθε συλλογή της, η χαρισματική σχεδιάστρια εμπνέεται από την τέχνη και τη φύση. Σε αυτήν επιπλέον έχει ενσωματώσει επιρροές από τα ιερά τέρατα της μόδας, ενώ ταυτόχρονα καινοτομεί: Δημιουργεί νέες τάσεις, φέρνει καινούρια υφάσματα και σύγχρονα υλικά. Οργάντζες και ταφτάδες ζωγραφισμένα στο χέρι, χειροποίητες δαντέλες και φτερά μαραμπού βρίσκουν, σχεδόν μαγικά, τη θέση τους στην κλασική αισθητική που τη χαρακτηρίζει.

Δεν έχει σημασία ποια είναι η μεγαλούπολη όπου κυκλοφορούν τα μοντέλα της στο νέο editorial. Σημασία έχει ότι το σκηνικό παρουσιάζεται σκόπιμα μη ωραιοποιημένο, εντυπωσιακά ρεαλιστικό, ώστε να μη χάνεται η ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο που καθορίζει το αστικό τοπίο. Η ίδια ισορροπία καθορίζει και το κάθε ένα νυφικό Mairi Mparola, σε μια collection που καταφέρνει να παντρέψει αρμονικά την ποικιλομορφία με την αισθητική συνέπεια.

O γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Τι συμβουλεύει η σχεδιάστρια

«Πιστεύω πως ένα ζευγάρι που θα παντρευτεί αυτή την περίοδο δεν πρέπει να επηρεαστεί από την κατάσταση αλλά να προχωρήσει με γνώμονα την αγάπη. Ο γάμος είναι πάνω απ’ όλα ένα ιερό μυστήριο, μια τελετή που ενώνει δυο ανθρώπους και επισφραγίζει την αγάπη, την πίστη και την αφοσίωση του ενός προς τον άλλο. Τα νέα ζευγάρια, που συνήθως προτιμούν πιο κλειστούς γάμους, μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία και να δημιουργήσουν το ιδανικό σκηνικά για εκείνα και τους αγαπημένους τους. Είμαι σίγουρη πως ο γάμος τους θα έχει μια διαφορετική αύρα».

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

mairi_mparola.jpg

Διαβάστε επίσης…

Mairi Mparola | Νεραϊδένια, haute couture νυφικά, μοναδικά σαν το δακτυλικό σας αποτύπωμα

Mairi Mparola | Όνειρα από μεταξωτό τούλι και χειροποίητη δαντέλα

Τα νυφικά που πρέπει να δεις αν παντρεύεσαι μέσα στο 2020 και οι celebrities που τα φόρεσαν στην πασαρέλα του Yes I Do Catwalk by ghd