Από τον Παναγιώτη Κούστα

Παρότι η γαλλική φράση «broderie anglaise» σημαίνει αγγλικό κέντημα, η συγκεκριμένη τεχνική, που υπήρξε #1 «τάση της μόδας» στη βικτοριανή Αγγλία, επινοήθηκε στην ανατολική Ευρώπη του 16ου αιώνα. Στην πιο σύγχρονη εποχή, η Brigitte Bardot φόρεσε στον γάμο της με τον Jacques Charrier, το 1959, ένα καρό φόρεμα με στιβαρές broderie anglaise λεπτομέρειες, κάνοντας τα βελονάκια των χειροτεχνών να πάρουν φωτιά. Για το 2021, ο οίκος Zimmermann μας παραδίδει μια νέα ανάγνωση του look «αγγλική εξοχή», ενώ οι προτάσεις των Christian Dior και Ermanno Scervino –με τις ασορτί μπαντάνες (γιατί;)– ήταν πιο bohemian. Ο οίκος Chanel «κέντησε» (με) το ‘70s μπούστο που πρόσθεσε πάνω σε ένα ζακάρ φόρεμα-όνειρο για πολιτικό γάμο, ενώ η Vivetta Ponti φρέσκαρε τη broderie florale με happy χρώματα στα αξεσουάρ του look.

Christian Dior | Resort 2021Vivetta | Resort 2021Zimmermann | Resort 2021Chanel | Resort 2021Ermanno Scervino | Resort 2021

Περφορατέρ, αγάπη μου, λοιπόν για το επόμενο καλοκαίρι!

Must Read:

Τα 10 πιο όμορφα φορέματα για να ντυθείς νύφη σε πολιτικό γάμο, με λιγότερο από €150

Δείτε τα 10 πιο εντυπωσιακά σύγχρονα νυφικά outfits χωρίς… δαντέλα!

Elie Saab | H 1η συλλογή υψηλής ραπτικής του Λιβανέζου σχεδιαστή μετά την καταστροφή της Βηρυτού

Most Popular:

«November Rain» wedding dress: Tο πιο αμφιλεγόμενο νυφικό παραμένει hot!

Throwback Friday: Γιατί η Emily Ratajkowski δεν ήταν μια νύφη του Pinterest

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.