«Οι ανυπότακτες καρδιές, φέρουν πολύ βαριές ποινές» τραγουδούν στο «Θέλει μαγκιά» η Ευσταθία και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, γι’ αυτό κι εσείς, εφόσον βρήκατε το έτερό σας ήμισυ, υποταχθείτε και γιορτάστε μαζί του τον Άγιο Βαλεντίνο που έρχεται (όχι από την Καισάρεια) μέσα στον Φεβρουάριο με 7 τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων.

Φωτογραφία: freepik – www.freepik.com

Του Αγίου Βαλεντίνου – Βίκυ Μοσχολιού (1981)

Η Λίνα Νικολακοπούλου, το είδωλό μου, εμπνεύστηκε τους κτητικούς στίχους-όρκο «κι από πάνω ο Θεός, με τον Άγιο Βαλεντίνο / σ’ αγαπώ και δε σε δίνω κανενός» και ο Σταμάτης Κραουνάκης τους έντυσε με τις νότες του. Μελαγχολία για τα «αν…» του έρωτα, παλιομοδίτικος ρομαντισμός και μια ειλικρινής ερμηνεία από τη Βίκυ Μοσχολιού, για ερωτευμένους δίχως αύριο.

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και χορέψτε το αγκαλιά, σαν βρεθείτε μόνοι ένα βράδυ στον πεζόδρομο έξω από τον ηλεκτρικό στο Θησείο.

Έρωτά μου ανεπανάληπτε – Τζένη Βάνου (1975)

Chapeau! Ο Γιώργος Κατσαρός συνέθεσε τη μουσική και ο Πυθαγόρας έγραψε τους στίχους «Ερωτά μου ανεπανάληπτε κι απίθανε / κι αγάπη ωραία / ήταν όνειρο τα βράδια που μας ήρθανε / γιατί ήταν λαθραία». Ένα τραγούδι για όσους ζούνε τον έρωτα στην «παρανομία» και γεύονται τη γλύκα του σαν σοκολάτα με γέμιση πραλίνα.

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και χορέψτε το σφιχταγκαλιασμένοι, ανταλλάσοντας παθιασμένα φιλιά με γεύση κακάο.

Ροζ – Γιάννης Μηλιώκας & Αφροδίτη Μάνου (1988)

Ο Γιάννης Μηλιώκας είναι υπεύθυνος για τη μουσική και τους στίχους αυτού του ντουέτου-ύμνου, που ερμήνευσε με την Αφροδίτη Μάνου, για να μιλήσει κατευθείαν στις καρδιές των ζευγαριών που είναι χρόνια μαζί: «Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα / τα όνειρά μου κόκκινα / τα όνειρά μου άσπρα / ρούχα μαζί που πλύθηκαν / κι έχουνε γίνει ροζ».

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και χορέψτε το μετά από ένα «αγιοβαλεντινιάτικο» καβγαδάκι, από αυτά που είναι το αλάτι και το πιπέρι του έρωτα.

14 Φλεβάρη – Νίνο (2011)

Ο Φοίβος με το πολύ άμεσο ύφος του μίλησε μία ακόμα φορά στις καρδιές των ερωτευμένων νέων όταν έγραψε τους στίχους «14 Φλεβάρη / πάντοτε μαζί μακάρι / είσαι τ’ άλλο μου μισό μου / χρόνια μας πολλά μωρό μου», αλλά και τη μουσική, γι’ αυτό το πάντα επίκαιρο τέτοια εποχή τραγούδι που ερμήνευσε ο Νίνο.

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και χορέψτε το για να χαρείτε τα νιάτα και την ομορφιά σας.

Μάτια μου – Αλέξια (1992)

Η Αλέξια χαρακτήρισε με τη μεγάλη φωνή της τις ποπ ανησυχίες όσων μεγάλωσαν στα τέλη των ’80s και τις αρχές ’90s και έκανε τις καρδιές τους να λιώσουν στο repeat όταν, σε μουσική Σπύρου Πάζιου, τραγούδησε τους στίχους της Τασούλας Θωμαΐδη: «Μάτια μου, αχ μάτια μου / θάλασσες λόγια, χάδια στεριές», για όλες τις μεγάλες αγάπες που ήρθαν για να μείνουν.

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και χορέψτε το αγκαλιά, έτσι απλά.

Άπλωσε τα χέρια σου – Μαριάντα Πιερίδη (2003)

Οι στίχοι του Κοσμά, η μουσική του Αλέξανδρου Βουραζέλη και η ερμηνεία που ανέδειξε τη φωνή της Μαριάντας Πιερίδη, μας χάρισαν μια ερωτική μπαλάντα γεμάτη φως με την οποία, ω θεοί, είχα συνδέσει κι εγώ τον πρώτο μου έρωτα: «Άνοιξε τα μάτια σου και κοίτα με / λόγια δεν θα βρεις γι’ αυτά που νιώθεις / μη μιλάς για αγάπη και για έρωτα / τέλειωσαν οι λέξεις, δεν το νιώθεις;».

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και χορέψτε ενώ δάκρυα ευτυχίας θα κυλούν από τα μάτια σας.

My Funny Valentine – Chet Baker (1952)

Ένα τραγούδι που γράφτηκε για το μιούζικαλ «Babes in Arms» του 1937 και τραγουδήθηκε από τους πάντες, σε μία από τις πιο όμορφες εκδοχές του, από τον Chet Baker. Οι στίχοι του, είναι η απόλυτη ερωτική εξομολόγηση: «My funny Valentine / sweet, comic Valentine / you make me smile with my heart / your looks are laughable / unphotographable / yet you’re my favourite work of art».

Ο DJ συμβουλεύει: Ακούστε το με ένα κλικ εδώ και σιγοψιθυρίστε ο ένας στον άλλο τους στίχους, ενώ χορεύετε ένα αργό μπλουζ.