Η Άννα Παρασκευαΐδου και ο Παναγιώτης Σιάτης, πήραν κάποια στιγμή στη ζωή τους μια γενναία απόφαση: να ασχολούνται μόνο με πράγματα που αγαπούν. Κάπως έτσι, προέκυψε η Laka Luka που φτιάχνει μεταξύ άλλων, τα πιο ιδιαίτερα στέφανα γάμου που έχουμε δει!

laka luka 1

Τι σημαίνει Laka Luka και πώς πήρατε την απόφαση να την ιδρύσετε;

Το όνομα LakaLuka έχει να κάνει με τον διαφορετικό τρόπο έκφρασης των ανθρώπων, ανάλογα με τον τόπο που γεννήθηκαν και τα βιώματά τους. Αναζητώντας πάντα διεξόδους στη ζωή και στην τέχνη το 2005 εγκαταλείψαμε την Αθήνα, με μία μικρή στάση στο Ρέθυμνο, για να εγκατασταθούμε  μόνιμα στην Ξάνθη. Η επιλογή μας αυτή βελτίωσε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και μας βοήθησε, ώστε να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε. Έτσι, το 2007 ανοίξαμε ένα κατάστημα με χειροποίητα κοσμήματα στο οποίο φιλοξενήσαμε πολλούς Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, όπως και δικά μας κοσμήματα. Αυτή ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του δικού μας Βrand,  ενός νέου ξεκινήματος, το οποίο έγινε το 2014, με την προοπτική να αναδείξουμε τη δουλειά μας σε ένα ευρύτερο φάσμα.

laka luka 2

Πώς και γιατί ξεκινήσατε να σχεδιάζετε στέφανα γάμου και wedding accessories;

Ξεκινήσαμε την κατασκευή στεφάνων γάμου εντελώς τυχαία, από την παρότρυνση φίλων να σχεδιάσουμε κάτι πρωτότυπο για τον δικό τους γάμο. Ήταν πρόκληση για εμάς να ασχοληθούμε με τον σχεδιασμό ενός παραδοσιακού και τόσο συγκεκριμένου προϊόντος.

laka luka 3

Εκτός από στέφανα τι άλλο μπορεί να βρει κανείς στη Laka Luka;

Εκτός από στέφανα γάμου, θα βρείτε σε εμάς και άλλα είδη γάμου, όπως πρωτότυπα ευχολόγια και φυσικά κοσμήματα.

laka luka 4

Βάλτε μας λίγο στο εργαστήριό σας…Ποια είναι τα τρία πράγματα που δεν λείπουν ποτέ από εκεί, πώς εργάζεστε;

Στο εργαστήριό μας πειραματιζόμαστε διαρκώς με νέα υλικά και φόρμες, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε καινοτόμα και καλαίσθητα προϊόντα. Επενδύουμε συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονο εξοπλισμό, αγαπημένα μας όμως αντικείμενα, παραμένουν το σχεδιαστήριο και ο πάγκος εργασίας.

laka luka 5

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα στέφανα της Laka Luka και τα κάνουν να ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα;

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των στεφάνων LakaLuka είναι η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, οι άρτιες σχεδιαστικές φόρμες και ο έντονος συμβολισμός τους.

laka luka 6

Μιλήστε μας λίγο για τη σειρά ‘L ‘ Autre Moitié”.

Χτίζοντας πάνω στον συμβολισμό της ένωσης δύο ανθρώπων σε μια νέα οντότητα, δημιουργήσαμε τη σειρά αλληλοσυμπληρούμενων στεφάνων γάμου L’ Autre Moitié (=το άλλο μισό), τα οποία κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους, παρ’ όλη την ομοιότητα ή διαφορετικότητά τους, δημιουργώντας έτσι έναν τέλειο κύκλο σε μια νέα μορφή.

laka luka 7

Γιατί τα στέφανα του γάμου πρέπει να είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα;

Στη ζωή ενός ζευγαριού ο γάμος είναι μια στιγμή ορόσημο. Τα στέφανα γάμου ως κυρίαρχο σύμβολο αυτής της ένωσης, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα και μοναδικά, όπως η αγάπη που τους ενώνει.

laka luka 8

Από όλα τα wedding accessories που έχετε σχεδιάσει μέχρι στιγμής ποια ήταν τα αγαπημένα σας και γιατί;

Αγαπημένη μας δημιουργία είναι τα στέφανα γάμου “The Kiss”. Εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα πρώτα μας και πιο δημοφιλή σχέδια, η απεικόνιση του φιλιού αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον συμβολικό χαρακτήρα των στεφάνων.

laka luka 9

Σε ποια ζευγάρια απευθύνεται η Laka Luka;

H LakaLuka απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που αναζητούν μοναδικές δημιουργίες για να πλαισιώσουν τον γάμο τους, δημιουργίες με ιδιαίτερο στιλ που μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστό οικογενειακό κειμήλιο για τις επόμενες γενιές.

laka luka 10