Από τον Παναγιώτη Κούστα

H Ζeus+Δione σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια Χριστίνα Σούμπλη γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και προτείνουν το μενταγιόν Blue Eros. H χειροποίητη καρδιά από επιχρυσωμένο ασήμι ξεχωρίζει για το έντονο μπλε χρώμα του λάπις λάζουλι, ενός ημιπολύτιμου λίθου που αναφέρεται ως ερωτικό πετράδι και συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη.

Το αντιπροσωπευτικό του βαθύ μπλε χρώμα -που παραπέμπει στην ελληνικότητα και στο χρώμα-ορόσημο του 2020, το Classic Blue ή Pantone 19-4052- είναι γνωστό για τις φωτεινές του ιδιότητες, καθώς ενεργοποιεί τη θετική σκέψη και συμβολίζει τη γαλήνη και την εσωτερική γνώση. Δένει αρμονικά με το χρυσό, δημιουργώντας μια διχρωμία, ενώ στην αλυσίδα αποτυπώνεται η χαρακτηριστική τεχνική filigree της σχεδιάστριας Χριστίνας Σούμπλη.

Το όραμα της σχεδιάστριας είναι να δημιουργεί αψεγάδιαστα, μοναδικά κοσμήματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία θηλυκότητα. Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια κοσμηματοποιών, έμαθε να εκτιμά τις κλασσικές φόρμες και τα πολύτιμα υλικά, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Central Saint Martin’s College of Art and Design πειραματίστηκε αρκετά με διαφορετικά υλικά, σχήματα και τεχνικές.

Info: Το Blue Eros θα το βρείτε στο flagship store της Zeus+Δione, Βουκουρεστίου 6 και online, στο eshop της Zeus+Dione.

Διαβάστε επίσης…

Κλασικό Μπλε της Pantone: Το χρώμα της χρονιάς δίνει έμπνευση για τους γάμους του καλοκαιριού

Voyeurisme: 7 νέα items που κλείνουν μέσα τους το όνειρο ενός παραμυθένιου γάμου

Το τελευταίο show του Jean-Paul Gaultier – Τα 10 εικονικά νυφικά της 50ετούς καριέρας του