Η ανάσα σου κόβεται, τα μάτια βουρκώνουν. Η χώρα καίγεται για ακόμα ένα καλοκαίρι. Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους και αβοήθητα ζώα προσπαθούν μάταια να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Στεναχωριέσαι, απελπίζεσαι, νιώθεις απόγνωση, θλίψη. Και μέσα σε όλα, οι τύψεις κάνουν δειλά – δειλά την εμφάνισή τους. Τύψεις που σε λίγες ημέρες παντρεύεσαι την αγάπη της ζωής σου και μάταια προσπαθείς να κρύψεις την απερίγραπτη χαρά και ανυπομονησία που νιώθεις μετά από τόσους μήνες προετοιμασίας, δημιουργικού άγχους και γαμήλιου στρες.

Γιατί αυτή τη στιγμή – αυτές τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τον γάμο των ονείρων σου, αυτό έπρεπε να κάνεις – να έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο, να μιλάς με τις φίλες σου στο τηλέφωνο αναπολώντας στιγμές από το bachelorette, να κανονίζεις τις τελευταίες λεπτομέρειες και να σκρολάρεις για ώρες στo ΤikΤok ψάχνοντας χαριτωμένες χορογραφίες για το wedding party. 

Φωτογραφία Pexels.

Όμως το χαμόγελο έχει παγώσει και το μόνο που σκέφτεσαι, ακούς – και φυσικά μυρίζεις στην ατμόσφαιρα – είναι οι φωτιές.

Και είναι λογικό να νιώθεις έτσι. Είσαι άνθρωπος με ευαισθησίες που επηρεάζεσαι από τον πόνο των άλλων, από τον πόνο της πατρίδας σου. Ξέσπασε, εκδήλωσε τα συναισθήματά σου και αν νιώσεις την ανάγκη να δείξεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου προς τους πυρόπληκτους με οποιοδήποτε είδους βοήθεια, να το κάνεις. Η ψυχή σου θα ηρεμήσει, θα γαληνέψει!

Φωτογραφία Pexels.

Την ημέρα του γάμου όμως διώξε όλες τις τύψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις τις τελευταίες ημέρες γι’ αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας.

Ζήσε τις στιγμές γιατί είναι μοναδικές και πίσω δεν ξαναγυρνούν. Να είσαι παρούσα. Προσπάθησε να μην επηρεαστείς – έστω για εκείνη την ημέρα – από τις δυσάρεστες ειδήσεις που θα ακούσεις γύρω σου. Επανάφερε το χαμόγελο σου και δημιούργησε μια «ασπίδα» χαράς στο περιβάλλον σου. Απόφυγε για λίγο τις ειδήσεις και τα social media και καθάρισε την αύρα σου.

Το να αποστασιοποιηθείς για λίγο από την πραγματικότητα για χάρη του γάμου σου, δεν σε κάνει ούτε κακό άνθρωπο ούτε δείχνει ότι δεν νοιάζεσαι για την κοινωνία και τις επιπτώσεις της φωτιάς. Είναι η μέρα σου και αξίζει να την περάσεις έτσι όπως την είχες ονειρευτεί τόσο καιρό. Με αγαπημένους φίλους, την οικογένειά σου και εσένα στην αγκαλιά του συντρόφου σου, χορεύοντας στο wedding party μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Γιατί το ΜΑΖΙ είναι πάντα βάλσαμο σε καθετί στενάχωρο!

Φωτογραφία Pexels.

Και τέλος να θυμάσαι, ότι τα όνειρα και η αγάπη δεν καίγονται… μονάχα υπάρχουν για να μας κρατούν δυνατούς και αισιόδοξους ότι το μέλλον θα είναι καθαρό και φωτεινό, χωρίς καπνούς και μαυρίλα….

RELATED POSTS