Από τη Μαρία Ιωαννάτου

Από τη νυφική ανθοδέσμη μέχρι τα centerpieces και τις μπουτονιέρες του γαμπρού και του κουμπάρου, τα λουλούδια δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα σε κάθε γάμο. Για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, θα χρειαστείτε έναν έμπειρο floral artist που θα είναι δημιουργικός και θα σέβεται το budget σας. Μόλις καταλήξετε στους επικρατέστερους, το επόμενο βήμα είναι να τους κάνετε τις κατάλληλες ερωτήσεις – προτού καταλήξετε στο οικονομικό κομμάτι – ώστε να διαπιστώσετε αν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες σας. Είστε έτοιμοι;

Φωτογραφίες από Thomas AE & Vitor Monthay (Unsplash)

1. Πόσο καιρό ασχολείστε με τη γαμήλια διακόσμηση;

Όπως με κάθε επαγγελματία γάμου, θέλετε έναν floral artist που να έχει τις απαραίτητες δεξιότητες για να πραγματοποιήσει αυτό που έχετε ονειρευτεί για τη μεγάλη σας ημέρα. Ιδανικά, θα πρέπει να έχει εμπειρία και να μπορεί να διαχειριστεί τυχόν απρόοπτα που θα προκύψουν.

2. Πώς θα περιγράφατε την αισθητική σας;

Επειδή οι περισσότεροι floral artists εκπροσωπούν διαφορετικά στιλ διακόσμησης, είναι κρίσιμης σημασίας να βρείτε εκείνον που ταιριάζει με την αισθητική της. Πριν από τη συνάντησή σας, σημειώστε μερικές λέξεις που περιγράφουν τον στολισμό που θέλετε για τον γάμο σας (classic, vintage, boho, κ.λπ.) για να δείτε αν οι περιγραφές αυτές ταιριάζουν με τον τρόπο που ο ίδιος περιγράφει τη δουλειά του.

Φωτογραφία από Tara Winstead (Pexels)

3. Μπορούμε να δούμε φωτογραφίες από προηγούμενες δουλειές σας;

Μην βασιστείτε μόνο σε όσα λέει ο υποψήφιος florist για τη δουλειά του. Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από γάμους που έχει αναλάβει στο παρελθόν ή αναζητήστε στο διαδίκτυο κριτικές από προηγούμενα ζευγάρια. Μπορείτε ακόμη να ζητήσετε τις επαφές τους, εφόσον το έχουν συνεννοηθεί με τον επαγγελματία, ώστε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους.

4. Παρέχετε άλλα διακοσμητικά είδη;

Εκτός από τα λουλούδια, ορισμένα ανθοπωλεία παρέχουν επίσης άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για την ημέρα του γάμου, όπως βάζα, τραπέζια, φαναράκια και κηροπήγια. Συνήθως είναι πιο πρακτικό να ζητήσετε από τον floral artist να αναλάβει αυτό το κομμάτι. Αν δεν το προσφέρει ως πρόσθετη υπηρεσία, ίσως είναι σε θέση να σας συστήσει κάποιον που να το κάνει.

Φωτογραφία από Marc Babin (Unsplash)

5. Είστε διαθέσιμος την ημερομηνία του γάμου μας;

Αυτή μπορεί να φαίνεται ως μία προφανής ερώτηση, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο florist που σας κέρδισε με τη δουλειά του μπορεί να είναι περιζήτητος, επομένως καλό θα ήταν να τον ρωτήσετε πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας μέχρι να κάνετε την τελική επιλογή σας.

YES I DO TIP: Το πιο σημαντικό είναι ο επαγγελματίας που θα επιλέξετε να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και να ξέρετε ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί τυχόν αναποδιές – που πάντα συμβαίνουν εκείνη την ημέρα – όσον αφορά στο δικό του κομμάτι. Αν θεωρείτε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας, τότε προχωρήστε στον επόμενο υποψήφιο.

RELATED POSTS