Σταθείτε διακριτικά αλλά αισθητά στο πλάι της, προσφέροντας απλόχερα λύσεις εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχουν, και όντας έτοιμη ανά πάση στιγμή να τροφοδοτήσετε κάθε γέλιο και να αποτρέψετε κάθε δάκρυ. Ο ρόλος σας στον γάμο της κόρης σας είναι τουλάχιστον καθοριστικός! Εμείς συγκεντρώσαμε όλα εκείνα που πρέπει να κάνετε, τόσο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών όσο και την ημέρα του γάμου!

Best συμπεθέρες for ever!

Δεν είναι απαραίτητο να γίνετε οι καλύτερες φίλες με τη μητέρα του γαμπρού, ωστόσο την περίοδο του γάμου καλό θα ήταν να επικοινωνείτε, αφήνοντας στην άκρη τυχόν αισθήματα ανταγωνισμού, και σίγουρα αποφεύγοντας τις εντάσεις.

Freepik.com

Να ανοίξει η γη…

Αποφύγετε την αμήχανη στιγμή που εσείς και η συμπεθέρα έχετε επιλέξει ένα -σχεδόν- ίδιο φόρεμα, συζητώντας για τις ενδυματολογικές σας επιλογές ή -γιατί όχι- πηγαίνοντας για shopping μαζί! Κατά τα άλλα, οι γενικοί και απαράβατοι κανόνες του wedding outfit ισχύουν και για εσάς! Όχι μαύρο, όχι λευκό ή ιβουάρ!

Pexels.com/Leah Kelley

Something old…

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκινητικό, τρυφερό και ανεκτίμητο από το να χαρίσετε στην κόρη σας, όσο εκείνη ετοιμάζεται, το κόσμημα που φορούσατε η ίδια την ημέρα του γάμου σας!

Ώρα για διάλειμμα!

Η διακόσμηση, το νυφικό, τα 2 κιλά που θέλει εμμονικά να χάσει, σε συνδυασμό με την καθημερινότητα και τη δουλειά, αγχώνουν τη νύφη που, αντί να απολαμβάνει την προετοιμασία, καταρρέει. Οργανώστε μία ημέρα χαλάρωσης για εσάς και την κόρη σας, με σπα, μάσκες ομορφιάς, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στον γάμο!

Ποιος παντρεύεται, τέλος πάντων;!

Μπορεί εσείς, και ο σύζυγός σας, να έχετε αναλάβει ένα μέρος ή και ολόκληρο το ποσό των εξόδων του γάμου, όμως αυτό δε σας χρίζει υπεύθυνη για το seating ή -ακόμα χειρότερα- για τη λίστα των καλεσμένων! Αποφύγετε να βάλετε το ζευγάρι στη διαδικασία να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους την ημέρα του γάμου του και τιμήστε τις φίλες σας σε ένα ξεχωριστό τραπέζι λίγες μέρες μετά τον γάμο, όπου θα μοιραστείτε τη χαρά σας αλλά και… τις μπομπονιέρες!

Οι δίδυμες

Μπορεί να ήταν ακαταμάχητα γλυκό τότε που η κόρη σας ήταν 5 χρόνων και, αν υπήρχε το Instagram στα 80s, θα ήσασταν σίγουρα #goals, αλλά αποφύγετε να ντυθείτε ασορτί και στον γάμο της!

Περάστε καλά!

Η Γη θα εξακολουθεί να γυρίζει ακόμα κι αν οι χαρτοπετσέτες στο τραπέζι της δεξίωσης δεν έχουν την τέλεια τσάκιση! Για μερικές ώρες προσπαθήστε να αποποιηθείτε την ταυτότητά σας ως «Ελληνίδα μάνα», χαλαρώστε και απολαύστε μαζί με την κόρη σας μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής της!

Freepik.com/freepic.diller

Μην ξεχνάτε τον μπαμπά!

Ίσως, για τον μπαμπά, η μέρα που θα δει την κόρη του νύφη να είναι ακόμα πιο συγκινητική, ιδιαίτερη και με σημαντικές συναισθηματικές διακυμάνσεις. Σταθείτε δίπλα του, εμψυχώστε τον και, για μία φορά, μην τον κατακρίνετε. Αφήστε τον να συγκινηθεί ελεύθερα, να χορέψει, να τραγουδήσει, και φυσικά… ζήστε το μαζί του!

Αποφύγετε φράσεις όπως «εγώ ξέρω καλύτερα», «εμείς στην εποχή μας…», «η κόρη του τάδε έκανε αυτό…»

Σίγουρα δεν αναθρέψατε τη mini me εκδοχή σας. Δείξτε σεβασμό στο γούστο και τη διαφορετικότητα της κόρης σας. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τον δικό της γάμο…

Να είστε ο εαυτός σας!

Μην ξεχνάτε να είστε «εσείς», η μαμά που έχει πάντα τη λύση, το ζεστό και γλυκό χαμόγελο, η αγκαλιά που πάντα θα αναζητάμε, και η σιγουριά μας ότι όλα θα πάνε καλά!

RELATED POSTS