Έρχεται η στιγμή που η κολλητή σας, σας ανακοινώνει πως είπε το “I do” και, φυσικά, η κουμπάρα θα είστε εσείς. Το γνωρίζατε και ήταν σχεδόν αναμενόμενο, παρ’ όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα, γιατί εκτός από μεγάλη τιμή, ο ρόλος της κουμπάρας συνεπάγεται και ορισμένες «υποχρεώσεις». Ρίξτε μια ματιά στη λίστα και προσπαθήστε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Φωτογραφία από @lookstudio (Freepik)

Επανάληψη

Αν πρόκειται για θρησκευτικό γάμο έχετε να φέρετε εις πέρας ένα από τα πιο δύσκολα τεστ δεξιοτήτων: Να αλλάξετε τα στέφανα. Το μυστικό είναι να ξεκινήσετε με τα χέρια σταυρωμένα, να σταυρώσετε τρεις φορές, ενώ το δεξί χέρι να είναι πάντα στο κεφάλι του γαμπρού και το αριστερό στης νύφης. Κάντε πρόβα με τον φωτογράφο ή τον παπά. Αν πρόκειται για πολιτικό γάμο, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Το μόνο που θα σας ζητηθεί είναι να βάλετε την υπογραφή σας, ίσως και να περάσετε στο ζευγάρι τις βέρες.

Κρύψτε άσους στο μανίκι σας

Ξέρετε πως η νύφη θα είναι αγχωμένη, επομένως καλό είναι να της έχετε μικρές εκπλήξεις. Φροντίστε να έχετε μαζί σας αλμυρά και γλυκά κρακεράκια, καλαμάκια για να πιει νερό χωρίς να χαλάσει το μακιγιάζ, βεντάλια για να της κάνετε αέρα και οτιδήποτε άλλο νομίζετε πως θα φανεί χρήσιμο.

Check #1: Συνήθως η κουμπάρα είναι υπεύθυνη για τον ασημένιο δίσκο με τα κουφέτα, το μπουκάλι και το ποτήρι για το κρασί. Φροντίστε να τα έχετε έτοιμα από τις προηγούμενες μέρες.

Check #2: Είστε το δεξί χέρι της νύφης, επομένως καλό είναι να φτάσετε νωρίτερα από εκείνη στην εκκλησία, να κάνετε «δημόσιες σχέσεις», να ηρεμήσετε ενδεχομένως τον γαμπρό και να σιγουρευτείτε πως όλα είναι στη θέση τους.

Check #3: Ομοίως, μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ίσως είναι χρήσιμο να φτάσετε πρώτη στον χώρο της δεξίωσης για να κάνετε κι εκεί έναν έλεγχο.

Φωτογραφία από Eko Agalarov (Pexels)

Υποχρεώσεις

Αν έχετε αναλάβει υποχρεώσεις, όπως να παραλάβετε μια παραγγελία, να μεταφέρετε μπομπονιέρες, γλυκά ή οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να μην τα αφήστε για τελευταία στιγμή. Και μην ξεχάσετε, μόλις τα διεκπεραιώσετε να ενημερώσετε τη νύφη για να μην ανησυχεί.

Ταυτότητα και χρήματα σε φάκελο

Στην περίπτωση του πολιτικού γάμου πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα, κι όσο κι αν ακούγεται αυτονόητο, 3 στους 5 την ξεχνάνε και το ζευγάρι ψάχνει κουμπάρους την τελευταία στιγμή. Στην περίπτωση του θρησκευτικού γάμου, καλό είναι να έχετε ρωτήσει από πριν ποιο είναι το κόστος για την εκκλησία και τους ψάλτες για να είστε προετοιμασμένη.

Ετοιμάστε τον λόγο σας

Φροντίστε να μην ξεπερνά τις δέκα σειρές και να περιλαμβάνει ισόποσες δόσεις συγκίνησης και χιούμορ.

Η ψυχή του πάρτι

Το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό. Να είστε η ψυχή του πάρτι, να τους ξεσηκώνετε όλους, να συνεχίσετε όταν οι άλλοι έχουν κουραστεί, και έχετε τον νου σας στη νύφη.

RELATED POSTS