Ο μπαμπάς της νύφης είναι εκείνος που θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία, θα της πει πως είναι η πιο όμορφη νύφη που έχει δει ποτέ του και αυτός που ενδέχεται να απείλησει τον γαμπρό σε περίπτωση που στενοχωρήσει το μικρό του κοριτσάκι. Όμως, πέρα από τα παραπάνω καθήκοντά του -και την πλάκα-, οφείλει να διευθετήσει κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις που αφορούν τον γάμο και που κατά παράδοση πληρώνει ο ίδιος. Αγαπητέ μπαμπά, λοιπόν, δες τι πρέπει να πληρώσεις.

Photo by insung yoon on Unsplash

– Ρούχα γαμπρού & αξεσουάρ: Πουκάμισο, γραβάτα, ποσέτ κλπ. Ό,τι έχει επιλέξει ο groom-to-be για την εμφάνισή του ανήκουν στις υποχρεώσεις της οικογένειας της νύφης, πέρα από το κοστούμι, το οποίο αναλαμβάνει ο ίδιος ο γαμπρός.

– Όχημα νύφης: Αν η μονάκριβη κόρη σας έχει επιλέξει να φτάσει στην εκκλησία με άμαξα, οφείλετε να εισακούσετε την επιθυμία της και να πληρώσετε γι’ αυτή. 

– Γαμήλια δεξίωση: Κατά το έθιμο, το γλέντι του γάμου το αναλαμβάνει η οικογένεια της νύφης. Σήμερα, όμως, συμβαίνει πολλές φορές οι οικογένειες να μοιράζονται το κόστος της δεξίωσης. 

– Έπιπλα: Αν τυγχάνει και το ζευγάρι δεν έχει προλάβει να συγκατοικήσει, τότε η οικογένεια της νύφης, σύμφωνα με την παράδοση, αναλαμβάνει να επιπλώσει το νέο σπίτι. 

– Ρολόι Γαμπρού: Όπως είθισται η οικογένεια της νύφης δωρίζει στον γαμπρό ένα ρολόι, ως το δώρο τους για τον γάμο. 

Yes I Do Tip: Πλέον, τα περισσότερα ζευγάρια μοιράζονται τα έξοδα. Παρ’ όλα αυτά, αν είστε λάτρης των εθίμων ή θέλετε να κρατήσετε ένα κομμάτι παράδοσης στον γάμο σας, τότε μπορείτε κάποια έξοδα να τα μοιράσετε σύμφωνα με την παραπάνω λίστα. 

Must Read:

Το λεξικό των οικογενειακών σχέσεων!

Συμβολισμοί του γάμου. Τι σημαίνουν;

Το να παντρεύεσαι από έρωτα είναι επαναστατική πράξη;

Most Popular: 

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή λουλούδια για τη νυφική ανθοδέσμη;

Cher: Ο «ξεχασμένος» γάμος της με τον ροκ σταρ Gregg Allman και η αίτηση διαζυγίου 9 ημέρες μετά από την τελετή στο Λας Βέγκας