Ο μπαμπάς της νύφης είναι εκείνος που θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία, θα της πει πως είναι η πιο όμορφη νύφη που έχει δει ποτέ του και αυτός που ενδέχεται να απείλησει τον γαμπρό σε περίπτωση που στενοχωρήσει το μικρό του κοριτσάκι. Όμως, πέρα από τα παραπάνω καθήκοντά του -και την πλάκα-, οφείλει να διευθετήσει κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις που αφορούν τον γάμο και που κατά παράδοση πληρώνει ο ίδιος. Αγαπητέ μπαμπά, λοιπόν, δες τι πρέπει να πληρώσεις.

Photo by insung yoon on Unsplash

 

Ρούχα γαμπρού & αξεσουάρ

Πουκάμισο, γραβάτα, ποσέτ κλπ. Ό,τι έχει επιλέξει ο groom-to-be για την εμφάνισή του ανήκουν στις υποχρεώσεις της οικογένειας της νύφης, πέρα από το κοστούμι, το οποίο αναλαμβάνει ο ίδιος ο γαμπρός.

Όχημα νύφης

Αν η μονάκριβη κόρη σας έχει επιλέξει να φτάσει στην εκκλησία με άμαξα, οφείλετε να εισακούσετε την επιθυμία της και να πληρώσετε γι’ αυτή.

Γαμήλια δεξίωση

Κατά το έθιμο, το γλέντι του γάμου το αναλαμβάνει η οικογένεια της νύφης. Σήμερα, όμως, συμβαίνει πολλές φορές οι οικογένειες να μοιράζονται το κόστος της δεξίωσης.

Pexels.com/Hugo Martínez

Έπιπλα

Αν τυγχάνει και το ζευγάρι δεν έχει προλάβει να συγκατοικήσει, τότε η οικογένεια της νύφης, σύμφωνα με την παράδοση, αναλαμβάνει να επιπλώσει το νέο σπίτι.

Ρολόι Γαμπρού

Όπως είθισται η οικογένεια της νύφης δωρίζει στον γαμπρό ένα ρολόι, ως το δώρο τους για τον γάμο.

Yes I Do Tip: Πλέον, τα περισσότερα ζευγάρια μοιράζονται τα έξοδα. Παρ’ όλα αυτά, αν είστε λάτρης των εθίμων ή θέλετε να κρατήσετε ένα κομμάτι παράδοσης στον γάμο σας, τότε μπορείτε κάποια έξοδα να τα μοιράσετε σύμφωνα με την παραπάνω λίστα.

RELATED POSTS

Bridal shower calling | 5 last-minute δώρα που θα ενθουσιάσουν τη μέλλουσα νύφη

Οι elevated επιλογές του Yes I Do για το απόλυτο bridal shower gift.

Έγκυος νύφη το καλοκαίρι; Κανένα πρόβλημα!

Άραγε τι πρέπει να προσέχετε και πού να εστιάσετε;

Νύφη το καλοκαίρι: 4 συμβουλές που δεν θα ακούσεις πουθενά αλλού

Το motto ''προσέχουμε για να έχουμε'' μόλις βρήκε τη θέση του!

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!

Real weddings, bridal fashion, top wedding professionals, τα πιο χρήσιμα tips και τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για το ζευγάρι που ετοιμάζει τον γάμο του!