Λένε πως κάθε κορίτσι ονειρεύεται από μικρό τον γάμο του. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ο μπαμπάς είναι αυτός που ονειρεύεται τον γάμο της κόρης του από τότε που εκείνη είναι μικρή…

1. Ο «Παπαγιαννόπουλος». Μπαμπάς βγαλμένος από τη χρυσή εποχή του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, γλυκύτατος με μαγουλάκια για τσίμπημα κι εύπλαστος σαν ζυμαράκι, ΑΛΛΑ και λίγο παρεμβατικός. Θα κλείσει την εκκλησία για να «βοηθήσει», θα κάνει τις συνεννοήσεις για τον χώρο της δεξίωσης «να μην έχεις στο μυαλό σου κι αυτό», θα πάει στον dj να ζητήσει έναν καλαματιανό «έτσι, για το καλό»… μέχρι να του βάλει κάποιος φρένο.

2. Ο «ψου ψου ψου». Είναι εντυπωσιακά ψύχραιμος και συγκαταβατικός. Αλλά θα πάρει τη μαμά στο διπλανό δωμάτιο και θα αρχίσει να αμφιβάλλει για τον γαμπρό, τα πεθερικά, την ημερομηνία του γάμου, το νυφικό… Μήνυμα προς όλους τους γονείς: Όταν ψιθυρίζετε, ειδικά τότε, τα παιδιά σας ακούμε.

3. Ο «άγρυπνος φρουρός». Έχετε κάνει μια μυστική συμφωνία οι δυο σας. Παλιά σε ρωτούσε τάχα μου αδιάφορα αν βγήκες το βράδυ, ενώ ξέρατε κι οι δύο πως σε περίμενε κρυμμένος πίσω από την κουρτίνα για να τσεκάρει πώς οδηγεί «αυτός με τα τατουάζ». Έτσι και τώρα, το παίζει άνετος σε όλα τα επίπεδα αλλά «καραδοκεί». Με το πρώτο απότομο φρενάρισμα θα… βγει. Και επειδή το ξέρεις, είσαι ήσυχη.

4.  Ο «καπετάνιος». Δεν ανακατεύεται πολύ, αλλά ξέρει ποιος κάνει τι, έχει τον απόλυτο έλεγχο και τα θέλει όλα στην εντέλεια. Και φυσικά σε περίπτωση φουρτούνας, ο μη γένοιτο, θα σώσει την κατάσταση.

5.  Ο μπαμπάς «μπαμπάκι». Λέει ναι σε όλα γιατί «μια φορά παντρεύω την κόρη μου», θα κλέψει την παράσταση στο γαμήλιο party χορεύοντας από ντίσκο μέχρι νησιώτικα (όλα με τον ίδιο τρόπο), και από το βενζινάδικο μέχρι το περίπτερο θέλει να μοιραστεί τη χαρά του. Προσοχή, μετά τον γάμο θα θέλει να μοιράσει και μπομπονιέρες…

6.  Ο «καταρράκτης». Για κάποιο λόγο όταν βλέπει την κόρη του ντυμένη νύφη, του έρχεται στο μυαλό το πρώτο δοντάκι που πετάξανε μαζί στα κεραμίδια, το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, και η πρώτη μέρα που την άφησε στην πόρτα του σχολείου. Με μια φράση, ο εφιάλτης της make up artist, που πρέπει κάθε φορά να διορθώνει το μακιγιάζ της νύφης, γιατί μόλις τον βλέπει να κλαίει, συγκινείται κι εκείνη. Κρατήστε τον σε απόσταση «ασφαλείας».

7. Ο «προσέχουμε για να έχουμε». Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μην ξεφύγει το budget ενός γάμου. Αλλά ακόμα κι όταν συμβεί –because this is how it is– ο μπαμπάς θα φροντίσει να γίνει με μέτρο. Κι έτσι είμαστε όλοι ήσυχοι.  

8. Ο μπαμπάς «η μαμά τι λέει;». Δεν δίνει καμία απάντηση πριν δει ένα νεύμα της μαμάς. Γλυκό, χαριτωμένο και πολύ διπλωματικό!  

9. Ο «αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές». Είναι αυτός ο σωστός άνθρωπος για σένα; Είσαι σίγουρη; Μήπως να περιμένουμε λίγο; Αν το μετάνιωσες τα ακυρώνουμε όλα (ακόμα και 5 λεπτά πριν από τον γάμο). Στην πραγματικότητα είναι τεστ. Θέλει να βεβαιωθεί πως είσαι σίγουρη για την επιλογή σου.

10. Ο καλύτερος του κόσμου. Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς σου, ο μπαμπάς της… Που είναι όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, και το κυριότερο είναι ο καλύτερος μπαμπάς γιατί είναι ο ΔΙΚΟΣ μας. (Και ναι, τη στιγμή που θα σε παραδώσει νύφη την περιμένετε κι οι δύο, and what’s wrong with that?!) 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Τα dos & don’ts του μπαμπά της νύφης

Οι φυλές των γαμπρών…!

Οι φυλές των πεθερών..!