Ημέρα της γυναίκας προχτές και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτε καλύτερο από το να φιλοξενήσουμε και εδώ γυναίκες και κυρίως μαμάδες! Φωτογραφήθηκαν για το πρώτο #yesidogr_freepress κρατώντας ένα σήμα κατατεθέν του γάμου τους. Ένα item βάσει του οποίου θα σου δώσουν τη δική τους συμβουλή. Και επειδή τους μπαμπάδες πολλοί αρνήθηκαν, τη μάνα ουδείς, κράτα καλά τις συμβουλές τους και δες πώς θα τις φέρεις στα δικά σου μέτρα. Γιατί με συνολική εμπειρία άνω των 300 ετών, πίστεψέ μας κάτι γνωρίζουν περισσότερο… Ας δούμε τι έχουν να μας πουν οι τέσσερις πρώτες!

 

Photos by Arte Cinematica

Make up by Katerina Kyrgiou

Άννα Λαγογιάννη: Η φανατική της ισότητας

Yes I do free press Mamades 21

Μαμά και νυν γιαγιά!

ITEM: Κασκόλ του Ολυμπιακού

Συμβουλή γάμου: Ο καθένας πρέπει να έχει ανεξάρτητη ζωή (όχι σεξουαλική εννοείται) για να μην «πνίγεται» η σχέση (απλά, λιτά, λακωνικά). Όταν τα χόμπι και οι απόψεις συμπίπτουν, τότε είστε σε καλό δρόμο! Και όταν λέω χόμπι, εννοώ τα πάντα μέχρι και την ομάδα! Αν έχετε κόντρες σε αυτά… τότε θα έχετε έξτρα λόγους τσακωμών! Ευτυχώς εμείς ήμασταν γαυρο-ζεύγαρο! Στον γάμο, το παν είναι να έχεις το ταλέντο να τον αντέξεις (τον γάμο πάντα!). Ο τέλειος άντρας, ναι είναι ψύλλος στα άχυρα, αλλά θα καταλάβεις ότι τον έχεις βρει- και τότε κράτα τον- αν συμμετέχει σε όλες τις ανάγκες, υποχρεώσεις, εργασίες της οικογένειας!

Yes I do free press Mamades 12

Νία Γούτα: Η ρομαντική

Yes I do free press Mamades 36

ITEM: Ένα ποτήρι λευκό κρασί

Συμβουλή γάμου: Πετυχημένος γάμος…! Θα τον συνοψίσω σε δύο έννοιες: Την αλληλοεκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό. Ο ερχομός των παιδιών στη ζωή ενός ζευγαριού είναι χαρά και ευλογία. Τώρα γιατί ένα ποτήρι κρασί; Μέσα στην ένταση των ημερών, ψάχνουμε ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να κουβεντιάσουμε, να γελάσουμε και σίγουρα να επιλύσουμε και διάφορα ζητήματα. Πιστέψτε με, είναι καλύτερα να μένεις μέσα στην οικογένεια, με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν, παρά έξω…

Yes I do free press Mamades 41

Εβίτα Νικολάου: η team player

Yes I do free press Mamades 54

Μαμά & γιαγιά

GUEST STAR: Εβίτα Πρίφτη

Οι βασικοί κανόνες και τα μυστικά μου είναι:

  • Να απαλλαγούμε από το «ΕΓΩ» και να πορευόμαστε με το «ΕΜΕΙΣ».
  • Να αφήνουμε στην εξώπορτα του σπιτιού μας όλες τις καθημερινές εντάσεις και για κανένα λόγο να μην επιτρέπουμε να «μπαίνουν» μέσα στο σπίτι μας.
  • Να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του συντρόφου μας όσο και αν τις θεωρούμε με την πρώτη ματιά ανούσιες ή ασήμαντες και σίγουρα όταν κάνουμε όλα αυτά – εσύ μελλοντική μου νυφούλα θα μπορέσεις να γελάσεις μέσα από τα μύχια της ψυχής σου…. όταν θα αγκαλιάσεις το εγγόνι σου… όπως και εγώ!!!

Yes I do free press Mamades 50

Μαρία Κοσκινιώτου: η ταξιδιάρα

Yes I do free press Mamades 76

ITEM: Χάρτης και Rock βινύλια

Συμβουλή γάμου: Το σημαντικότερο στοιχείο σε μια σχέση για μένα αποτελεί η ελευθερία. Ειδικά όσο περνούν τα χρόνια, κάθε ζευγάρι χρειάζεται τον χώρο του. Είναι σημαντικό να είστε μαζί με τον άλλο παρά χωριστά, χωρίς να υπάρχει καταπίεση και έλεγχος ή παιχνιδάκια εξουσίας για το ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση (έτσι και αλλιώς ξέρουμε την απάντηση: Εμείς κορίτσια!).

Είμαστε με τον σύζυγό μου 42 χρόνια μαζί (και ευελπιστώ άλλα τόσα) και περάσαμε πολλά μαζί, καλά και κακά και παρόλα αυτά δεν αλλάζω την επιλογή που έκανα πριν τόσα χρόνια με τίποτα!

Το να βρεις τον άνθρωπό σου είναι λαχείο, όπως λένε, αλλά για να διατηρήσεις τη σχέση χρειάζεται σκληρή δουλειά και ευχάριστα διαλείμματα από την καθημερινότητα! Για εμάς είναι τα ταξίδια, μακρινά ή κοντινά, και η μουσική που τόσο μας αρέσει να ακούμε παρέα! Είτε στο αυτοκίνητο, ενώ παίρνουμε τους δρόμους, είτε σε κάποιο μπαράκι του κέντρου, είτε στο σπίτι χορεύοντας μόνοι μας! Γι’ αυτό και επέλεξα τον χάρτη και τους παλιούς μου ροκ δίσκους για τη φωτογράφιση, γιατί συμβολίζουν την ελευθερία για μένα, και τις ευχάριστες στιγμές που περνάμε σαν ζευγάρι.

Yes I do free press Mamades 78

Stay tuned γιατί ακολουθεί και το δεύτερο μέρος με τις υπόλοιπες μαμάδες! Μέχρι τότε μπορείς να διαβάσεις και όλο το άρθρο και στο πρώτο #yesidogr_freepress !

RELATED POSTS