Yes I do Atelier Battos free press 5

Photos by: Arte Cinematica

Make up by: Katerina Kyrgiou

Εσύ πού θα ράψεις το κοστούμι σου;  Σε μια εποχή που το έτοιμο, το εύκολο και το ίδιο είναι πρωταγωνιστές, ανακαλύψαμε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Μεσογείων ένα ραφτάδικο από εκείνα τα παλιά, τα vintage, που μπαίνεις μέσα και ό,τι σχέδιο έχεις στο μυαλό σου θα στο φτιάξουν! Κομμάτια μοναδικά, λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και αγάπη για το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Atelie Battos να ξεχωρίζει με σχέση τα υπόλοιπα! To πιο εντυπωσιακό όμως στο συγκεκριμένο κατάστημα, είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αν και μόλις 25 χρονών είναι επαγγελματίας, αγαπά τη δουλειά του και δεν ησυχάζει μέχρι να δώσει στον πελάτη του αυτό που του ταιριάζει και του αρέσει πραγματικά!

Yes I do Atelier Battos free press 10

Το επάγγελμα του ράφτη

Ο Δημήτρης Μπάτος είναι ο πιο νέος ράφτης αυτή τη στιγμή και παρόλο που τον χαροποιεί αυτό, παράλληλα τον στεναχωρεί γιατί δυστυχώς είναι ένα επάγγελμα που δεν επιλέγουν οι νέοι. «Αρχικά ήταν μια επιθυμία του πατέρα μου να ασχοληθώ με το ραφείο καθώς και εκείνος είναι ράφτης… Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα, με πολλές απαιτήσεις γιατί πρέπει να έχεις πολύ καλή αντίληψη των πραγμάτων και να μπορείς να καταλάβεις κατευθείαν τι τύπο ανθρώπου έχεις απέναντι σου ώστε να του φτιάξεις το ιδανικό ρούχο! Με λίγα λόγια, πρέπει να ‘κόβει’ το μάτι σου! Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ και εγώ, γιατί μου άρεσε η ιδέα του να δημιουργώ κάτι από το μηδέν και να το φέρνω στα μέτρα του άλλου. Είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση πόσο μάλλον όταν βλέπω έτοιμα τα ρούχα που φτιάχνω ο ίδιος και το χαμόγελο του πελάτη ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Αξία ανεκτίμητη!»

Yes I do Atelier Battos free press 6

Προσοχή στον πελάτη

Κάθε ένα από τα κοστούμια ή τα πουκάμισα σχεδιάζονται από τον ίδιο το Δημήτρη, ο οποίος επιλέγει να δημιουργεί τα πάντα μόνος του (από το σχεδιασμό, το κόψιμο, το ράψιμο μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού σχεδίου), ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βέβαια, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας, πολλές φορές χρησιμοποιεί και τη βοήθεια άλλων ανθρώπων καθώς σε περιόδους όπως το καλοκαίρι, οι παραγγελίες είναι τόσες πολλές που δεν προλαβαίνει. Παρόλα αυτά είναι κάθετος πως το αρχικό στάδιο σε όλα τα ρούχα περνά πάντα από τα χέρια του.

Αυτό που επιδιώκω κάθε φορά, είναι να δημιουργώ ένα ρούχο το οποίο φορώντας το ο γαμπρός να σκέφτεται: «είναι ακριβώς αυτό που ήθελα!»

Η δημιουργία ενός κουστουμιού

«Η διαδικασία έχει ως εξής, κλείνουμε κάποιο ραντεβού για να μην υπάρχει πίεση από θέμα υποχρεώσεων, διαλέγουμε το ύφασμα με τον πελάτη, το σχέδιο, παίρνω τα μέτρα του και στην συνέχεια αρχόμαστε σε επικοινωνία και προγραμματίζουμε τις πρόβες οι οποίες είναι κατά μέσο όρο 3. Συνήθως χρειάζεται 20 με 25 μέρες η ολοκλήρωση του κουστουμιού», μας λέει ο Δημήτρης.

Yes I do Atelier Battos free press 12

Η σημαντικότερη λεπτομέρεια

Σύμφωνα με το Δημήτρη, ο  γαμπρός πρέπει να έχει 2 πουκάμισα την ημέρα του γάμου του, όπως και οι πιο πολλές νύφες έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια πιο ξεκούραστα. Καθώς οι περισσότεροι γάμοι γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο κάτι που σημαίνει ζέστη και ιδρώτα, ο Δημήτρης ετοιμάζει για το γαμπρό δύο πουκάμισα για να μην υπάρξει θέμα με τη φωτογράφιση, όπως μας εξηγεί. Αυτά τα πρακτικά είναι που πρέπει να θυμάσαι!

Το πιο ωραίο κοστούμι

«Λένε ότι η μάνα δεν μπορεί να αγαπήσει κάποιο από τα παιδιά της περισσότερο, κάπως έτσι και εγώ! Όλα τα κοστούμια που έχω φτιάξει μου αρέσουν πάρα πολύ και δεν μπορώ να τα πω ότι κάποιο μου αρέσει περισσότερο και κάποιο λιγότερο γιατί πολύ απλά το κάθε ένα έχει στοιχεία από την προσωπικότητα του πελάτη και αυτό είναι που τα κάνει ιδιαίτερα».

Η πιο περίεργη παραγγελία

«Κάθε φορά που το σκέπτομαι με πιάνουν τα γέλια…. Ήρθε μια μέρα ένας πρόξενος πελάτης μου και μου ζήτησε να του φτιάξω ένα φράκο! Λέω δεν μπορεί, θα γυρίζουν πάλι την ταινία Μπάτμαν και θα τον κάλεσαν να κάνει το ρόλο του Ντάνι ντε Βίτο στον καταχθόνιο πιγκουΐνο… χαχαχαχα…Τελικά ήταν αλήθεια ότι ήθελε φράκο! Ήταν για μια εκδήλωση που είχε να πάει και φυσικά δεν του χάλασα το χατίρι.»

Στην πρόβα νυφικού πάνε οι φίλες στην πρόβα κοστουμιού ποιος;

«Τις περισσότερες φορές ο γαμπρός έρχεται με τη μέλλουσα γυναίκα του αλλά μόνο για να διαλέξουν το ύφασμα, μετά δεν την αφήνω εγώ να έρθει, το αποτέλεσμα το κρατάμε για έκπληξη με το γαμπρό!», λέει ο Δημήτρης

Yes I do Atelier Battos free press 9

Ο Δημήτρης σας δίνει τα δικά του χρηστικά tips!

YES I DO TIPS:

Καλό θα ήταν να έχετε πάνω σας μια μικρή χρωματική λεπτομέρεια που θα σας «ενώνει» με την επιλογή των χρωμάτων της νύφης αλλά και με το γενικότερο ύφος του γάμου.

Ένα επιπλέον πουκάμισο είναι πάντα καλή ιδέα

Ζητήστε τη γνώμη της νύφης αλλά την τελευταία κουβέντα και απόφαση πρέπει να την πάρετε μόνοι σας

NO I DONT TIPS:

Δε χρειάζονται υπερβολές στο ντύσιμο

Μη φέρνετε μαζί σας όλη την οικογένεια ή τους κολλητούς σας ή τελοσπάντων φέρτε τους μόνο την πρώτη φορά

Μη φοβηθείτε να βάλετε χρώμα στο κοστούμι σας

Στοιχεία επικοινωνίας

Ο Δημήτρης Μπάτος ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία αντρικών κοστουμιών και πουκαμίσων σε μοντέρνα σχέδια και γραμμές με φυσικά υλικά, καναβάτσα, φόδρες και κορδονέτα μετάξι. Αποκλειστικά για τους πελάτες του προσφέρονται και υπηρεσίες καθαρισμού και επιδιορθώσεων.

Atelier Battos : Διεύθυνση : Μεσογείων 47, 11526 Αθήνα, Email: info@battos.gr , Site: http://www.battos.gr/,Facebook εδώ

Από την Μαρία Κόφου