Φανταστείτε φίνα μεταξωτά ιταλικά, γαλλικά και βρετανικά υφάσματα και έναν γαμπρό που έχει βγει από editorial μόδας να σας περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του οίκου ΚΥΔΟΣ και των χειροποίητων groom accessories του. 

Tελικά η γραβάτα είναι all time classic αξεσουάρ;

Φυσικά! Μια ποιοτική γραβάτα αποτελεί ένα all time classic αξεσουάρ επειδή μπορεί να αναδείξει το στιλ κάθε άντρα.

ΚΥΔΟΣ  λοιπόν ένα brand με μεγάλη ιστορία πίσω του. Πώς προέκυψε η ονομασία ΚΥΔΟΣ στο brand;

ΚΥΔΟΣ είναι αυτό που κύειν δέος. Είναι η καταξίωση του πολεμιστή ενόσω ζει. Είναι ο σύγχρονος άντρας που καταφέρνει να συνεπάρει τη γυναίκα της ζωής του. 

Από αριστερά προς τα δεξιά: 1. Μαύρο Μεταξωτό Βελούδινο Παπιγιόν 2. Μαύρη Μεταξωτή Γραβάτα Limited Edition 3. Καφέ Garza 4. Λευκό Παπιγιόν 5. Καφέ Παπιγιόν Garza 6. Γκρι Μαντίλι Κουστουμιού με Μονόγραμμα 7. Κεντημένο Λινό Μαντίλι Κουστουμιού 8. Πράσινο Μαντήλι Κουστουμιού με Μονόγραμμα 9. Καφέ Βελούδινο Παπιγιόν ​10. Πράσινο Βελούδινο Παπιγιόν 11. Μονόχρωμη Μπεζ Μεταξωτή Γραβάτα Limited Edition 12. Πράσινη Μεταξωτή Γραβάτα Limited Edition 13. Λευκή Υφαντή Μεταξωτή Γραβάτα Limited Edition 14. Μονόχρωμη Χακί Μεταξωτή Γραβάτα Limited Edition 15. Ροζ Πουά Γραβάτα Limited Edition

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για την κατασκευή των ΚΥΔΟΣ accessories και ποια τα υφάσματα που χρησιμοποιείτε;

Ο οίκος ΚΥΔΟΣ είναι ένας από τους ελάχιστους δημιουργούς γραβατών στον κόσμο, που κατασκευάζουν γραβάτες αποκλειστικά στο χέρι. Για εμάς το χειροποίητο αποτελεί την επιτομή του στιλ, την ουσία της μοναδικότητας. Η διαδικασία δημιουργίας μιας χειροποίητης KΥΔΟΣ γραβάτας διαρκεί 4 ώρες. Η κάθε πιέτα και η παραμικρή λεπτομέρεια της γραβάτας, έχει επιμεληθεί με φροντίδα και προσοχή από έναν έμπειρο ράφτη. Η ραπτομηχανή δεν έχει καμία θέση στην κατασκευή κάθε συλλεκτικής γραβάτας του Οίκου. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της φυσικής ελαστικότητας του υφάσματος, το τέλειο λεπιδωτό σχήμα, η αυθεντικότητα και η  πιστοποιημένη ποιότητα της γραβάτας ΚΥΔΟΣ.Η εμπειρία κατασκευής , εδώ και έναν αιώνα, σε συνδυασμό με τα αρίστης ποιότητας μεταξωτά υφάσματα από Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο καθιστούν τη γραβάτα ΚΥΔΟΣ ένα μικρό θησαυρό για εμάς που την φτιάχνουμε αλλά και για εσάς που την φοράτε.

Σε ποιους απευθύνεται ο ΚΥΔΟΣ;

Σε ανθρώπους που αγαπούν το καλό ντύσιμο, την μοναδικότητα των σχεδίων και αναγνωρίζουν την ποιότητα της κατασκευής. 

Πάμε σε πιο Yes I dο θέματα. Αν η νύφη “κλέβει την παράσταση” με το νυφικό της, τότε ένας γαμπρός μπορεί αντίστοιχα με τα αξεσουάρ του. Πώς πρέπει να επιλέξουν σωστά οι grooms to be την γραβάτα τους;

Οι γαμπροί πρέπει να υποστηρίζουν και να συμπληρώνουν επιτυχώς την νύφη. Ο γάμος άλλωστε γίνεται για τις γυναίκες που αγαπάμε! Μια limited edition γραβάτα και ένα μαντήλι πέτου με το μονόγραμμα του γαμπρού μπορούν να τον αναδείξουν  σε άξιο συμπρωταγωνιστή. 

Γαμπρός, γραβάτα και τάσεις. Φέτος τι θα επικρατήσει σε σχέδια, χρώματα και υφάσματα;

Κλασικά σχέδια, ρίγες, μικρά μοτίφ σε  αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου στις γραβάτες. Τα παπιγιόν κάνουν ένα comeback σε κλασικούς χρωματισμούς λευκό, μαύρο, μπλε ενώ τα υφάσματα είναι μεταξωτά, με ζακάρ υφάνσεις και ανάγλυφη υφή.

Οι γαμπροί σάς ζητούν συνήθως…

Οι γραβάτες από την limited edition κολεξιόν μας είναι στις top προτιμήσεις τους. Οι χρωματισμοί που προτιμούν συνήθως είναι το λευκό, το off white ή το κλασικό μπλε.  Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στο μαύρο μεταξωτό βελούδινο παπιγιόν μας ενώ  κανείς δεν παραλείπει το χειροποίητο μαντιλάκι πέτου με το μονόγραμμα του.

Από αριστερά προς τα δεξιά: 1. Κόκκινο Βελούδινο Παπιγιόν 2. Πράσινο Βελούδινο Παπιγιόν 3. Λευκό Ζακάρ Παπιγιόν 4. Μπορντό Υφαντή Μεταξωτή Γραβάτα 5. Φλοράλ Γραβάτα 6. Λευκή Υφαντή Μεταξωτή Γραβάτα 7. Σκυριανό Πράσινο Μαντίλι Κουστουμιού 8. Σκυριανό Μπορντό Μαντίλι Κουστουμιού
9. Σκυριανό Μπλε Μαντίλι Κουστουμιού

Ποια η χρήση του pochette  για ένα ολοκληρωμένο groom look και πώς  αποφασίσατε να επιλέξετε να σχεδιάσετε τα υπέροχα σκυριανά μαντήλια;

Για εμάς ένα ολοκληρωμένο groom look απαιτεί και pochette. Τα μαντήλια πέτου είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ του άντρα, είτε ως διακοσμητικό στο πέτο, είτε ως φρουρός εν αναμονή στην υπηρεσία της νύφης. Παράλληλα επειδή ο ΚΥΔΟΣ συνδέει την παράδοση με το σύγχρονο παρόν, αποτέλεσε πρόκληση για εμάς η δημιουργία μεταξωτών μαντηλιών πέτου από σκυριανά κεντήματα της οικογένειας μας και το να τα προσαρμόσουμε στο look του σύγχρονου άνδρα!

Τέλος ποια είναι τα δικά σας Yes I Do & No I Don’t ;

Λέμε Yes I Do στην μοναδικότητα, στην πολυτέλεια και στα ποιοτικά υλικά και No I Don’t στις στενές γραβάτες, στα φτηνά υλικά και στις pochette φτιαγμένες από το ύφασμα της γραβάτας.

Yes I Do Info

Α. Γραβάτα VS Παπιγιόν 2 βασικά tips by ΚΥΔΟΣ

Δώστε προσοχή στους κόμπους αλλά και στο μήκος της γραβάτας, καθώς πρέπει να ταιριάζουν στο πρόσωπο αλλά και στον σωματότυπο του άνδρα. Ένας ωραίος κόμπος με δάκρυ ή διπλή λεπίδα θα δώσει μια διακριτική αλλά συνάμα τόσο σημαντική λεπτομέρεια στην τελική εικόνα.
Τα παπιγιόν πρέπει να ταιριάζουν στο μέγεθος του προσώπου και το ύφασμα τους πρέπει να έχει σχέση είτε με το ύφασμα του σακακιού, είτε με το ύφασμα του πέτου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: 1. Μαύρο Ζακάρ Παπιγιόν 2. Μαύρο Βελούδινο Παπιγιόν 3. Καφέ Παπιγιόν Garza 4. Μαύρο Μεταξωτό Βελούδινο Παπιγιόν

Β. 5 είδη γαμπρών αναζητούν την ιδανική ΚΥΔΟΣ γραβάτα ή το ιδανικό ΚΥΔΟΣ παπιγιόν 

 Classic Groom :  Λευκή Μεταξωτή Γραβάτα  ή Μαύρο Μεταξωτό Βελούδινο Παπιγιόν

 Alternative Groom : Πράσινη Μεταξωτή Γραβάτα  ή Πράσινο Βελούδινο Παπιγιόν

Rock Groom: Μεταξωτή Μαύρη Γραβάτα  ή Μεταξωτό Μαύρο Παπιγιόν
Vintage Groom : Ριγέ γραβάτα ή   Κόκκινο Βελούδινο Παπιγιόν
Bohemian Groom: Φλοράλ γραβάτα ή Λευκό μεταξωτό παπιγιόν με κόκκινα μοτίβα

Credits

Photos: Δανάη Ίσαρη