Λίγο πριν γίνει η επανεκκίνηση των γάμων της άνοιξης και του καλοκαιριού, το Yes I Do κανει focus στα wedding parties. Εκεί που η οπτικοακουστική κάλυψη, ο φωτισμός και η μουσική κάλυψη γίνονται ένα και δημιουργούν ένα τέλειο wedding σκηνικό και μοναδικές αναμνήσεις για τους νεόνυμφους. Ο Νίκος Χατζηϊωαννίδης, η ψυχή της εταιρείας Nikos Xatziioannidis Music & Events, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που όλοι οι weds-to-be πρέπει να διαβάσουν, ενώ συγχρόνως μας ταξιδεύει στους πιο εντυπωσιακούς και παραμυθένιους γάμους!

Enjoy!

Ο Νίκος Χατζηϊωαννίδης.  (Φωτογραφία: Maria Mintsidou Photography)

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της ψυχαγωγίας, τι θα συμβούλευες τους weds-to-be που παντρεύονται μέσα στο 2022 και επιθυμούν να ζήσουν ένα αξέχαστο γαμήλιο πάρτι;

Διανύοντας την 17η χρονιά μας σαν εταιρεία στον κλάδο της ψυχαγωγίας των events έχουμε καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρα θέμα προτεραιοτήτων. Δεν υπάρχει γενική συμβουλή – συνταγή της επιτυχίας. Ξεκινάει ένα ζευγάρι το wedding planning της βραδιάς του, το ξαναλέω – της ΔΙΚΗΣ του βραδιάς. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει εξ’αρχής. Να χαλαρώσει και να σχεδιάσει τον γάμο των ονείρων του. Αν τον έχει ονειρευτεί σαν ένα υπέροχο wedding party μέχρι το πρωί δεν θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στις υπηρεσίες διασκέδασης; Σε όλες τις υπηρεσίες! Wedding DJ, fireworks, φωτισμό, cocktail bar! Από την άλλη, αν έχει φανταστεί μια πιο ανάλαφρη cocktail – lounge βραδιά δίπλα στη θάλασσα με λίγους φίλους αυτό πρέπει να κάνει και όχι ότι προστάζουν τα trends των γάμων παγκοσμίως. Αυτό είναι που θα τους μείνει αξέχαστο – ότι έκαναν στον γάμο τους ό,τι πραγματικά  ήθέλαν οι ίδιοι.

Φωτογραφία: Kusec Photography 

Έρχεται ένα ζευγάρι και σας ζητά να αναλάβετε εξ’ ολοκλήρου το πάρτι του γάμου. Ποιες υπηρεσίες ακριβώς προσφέρει η ’’Nikos Xatziioannidis Music & Events’’;

Η συνήθης ερώτηση είναι ως εξής: ”Eίδαμε το Instagram / website σας και θέλουμε να ρωτήσουμε τι από όλα αυτά τα υπέροχα μπορείτε να αναλάβετε” . Ας ξεκινήσουμε με το ότι η εταιρεία μας έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να αναλάβει όλο το κομμάτι της διασκέδασης. Στήνουμε εξ’ ολοκλήρου το wedding party από το μηδέν ξεκινώντας από το σημαντικότερο πράγμα σε ένα wedding party, τις υπηρεσίες wedding DJ που είναι και η ναυαρχίδα των υπηρεσιών μας. String lights, fairy lights, πολυέλαιοι, φωτισμός πίστας και διακοσμητικός αρχιτεκτονικός φωτισμός στις υπηρεσίες φωτισμού, συνεργάτες μουσικοί που ακόμα και οι ίδιοι θα θέλαμε να έχουμε στον γάμο μας και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα έρχονται να συμπληρώσούν τις υπηρεσίες που αναλαμβάνουμε, διαμορφώνοντας με την αισθητική και την τεχνογνωσία μας τα γαμήλια parties που αναλαμβάνουμε σε entertainment experiences. Συνοψίζοντας λοιπόν, είμαστε μια εταιρεία που προσφέρει συνολική εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης ξεκινώντας από την μουσική ενός γάμου καταλήγοντας στην διακόσμηση του μέσα από τον φωτισμό μας.

Φωτογραφία: Harris Bortzios 

Η τελευταία περήφανη προσθήκη στις υπηρεσίες μας είναι η θυγατρική μας εταιρεία Catering – Mobile Van PETIT CAMION.

Φωτογραφία: Maria Mintsidou Photography

Η ψυχαγωγία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εστίαση οπότε πριν λίγα χρόνια επενδύσαμε σε μια πρωτότυπη ιδέα Van – Foodtruck με στόχο να αναλαμβάνουμε όλο αυτό που περιλαμβάνει ο όρος catering, φαγητό και ποτό. Είτε με finger food και aperitivo cocktails που είναι και η τάση στους γάμους των millennials είτε με five courses meal και open bar για τους πιο κλασικούς και chic γάμους. Άνθρωποι της εστίασης με κοινό όραμα και αισθητική με εμας εντάχθηκαν στην ομάδα μας με αποτέλεσμα να είμαστε περήφανοι για τις υπηρεσίες catering και cocktail bar που προσφέρουμε στους γάμους και τις βαπτίσεις που αναλαμβάνουμε. Όπως είπα πριν, συνολική εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Φωτογραφία: Valentiny Photography

Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνετε στο ζευγάρι που σας επιλέγει;

Η πρώτη ερώτηση που θέτουμε σε κάθε ζευγάρι που έρχεται σε επικοινωνία μαζί μας είναι η εξής: ‘’Που μας βρήκατε;‘’. Η περηφάνια, η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν ακούμε ότι ‘’Ήμασταν παρόντες σε κάποιον γάμο που είχατε αναλάβει’’ ή  ”Σας ακολουθούμε στο Instagram/facebook/pinterest/site εδώ και χρόνια και η αισθητική σας είναι αυτό που μας τράβηξε’’, δεν περιγράφεται.

Φωτογραφία:  Harris Bortzios 

Περιέγραψε με 5 λέξεις την ‘’Nikos Xatziioannidis Music & Events’’.

Η εταιρεία μας είναι αξιόπιστη, οραματίστρια, καινοτόμος, φιλόδοξη, ανθρωποκεντρική. 

yes_i_do_nikos_xatziioannidis_17.jpg

Γάμος σε νησί. Ναι ή όχι;

 Δύσκολη ερώτηση!. Και τα δύο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Οι γάμοι στα νησιά είναι μικρότεροι σε αριθμό καλεσμένων, συνήθως πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και χαρακτηρίζονται από την γραφικότητα των ελληνικών νησιών και τα πανέμορφα τοπία τους. Από την άλλη οι γάμοι στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι ευκολότεροι στα logistics, μπορούν να γίνουν οποιονδήποτε μήνα του χρόνου (λατρεύω τους χειμερινούς γάμους) και το ζευγάρι μπορεί να διαθέσει μεγαλύτερο budget για την αναβάθμιση κάποιων υπηρεσιών που έχει σαν προτεραιότητα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν μαγικές καλοκαιρινές τοποθεσίες και στην ηπειρωτική Ελλάδα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την νησιωτική!

Φωτογραφία: Kusec Photography 

Αν η πραγματική ερώτηση είναι, αν ταξιδεύουμε συχνά για γάμους πελάτων μας σε νησιά, θα σου αναφέρω τα νησιά στα οποία είχαμε γάμους μόνο την περσινή χρονιά. Άνδρος, Αίγινα, Σπέτσες, Κουφονήσι, Πάρος, Αντίπαρος, Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Σίφνος Κρήτη, Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί, Θάσος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σύρος και φυσικά Μύκονος, που τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε σταθερά έναν DJ γάμου, σε ένα παράρτημα της εταιρείας μας, για να αναλαμβάνουμε τους γάμους που γίνονται εκεί και στα γύρω νησιά. Παράλληλα, μην ξεχάσω να αναφερθώ και στην αγαπημένη μας Κύπρο που τα τελευταία χρόνια μας προτιμά όλο και περισσότερο.

Φωτογραφία:  Harris Bortzios 

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου dj γάμου; Πώς θα καταφέρει να σηκωθούν από τις καρέκλες τους όλοι οι καλεσμένοι;

Αρχικά πρέπει να έχει ευελιξία. Το να σηκώσεις από τις καρέκλες τους καλεσμένους δεν είναι δύσκολο καθώς όλοι τους έχουν έρθει σε ένα wedding party με ευχάριστη διάθεση. Το σημαντικό είναι να μπορεί να εναλλάσσεσαι κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανάλογα με τον σφυγμό και τον παλμό της πίστας. Η συνταγή της αυστηρής playlist και των απόλυτων DJs – ταγμένων σε ένα είδος μουσικής και κουλτούρας δεν έχει σχεδόν ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάτι τόσο ζωντανό όπως ένα wedding party.

Φωτογραφία:  Lighthouse Photography

Θέλουμε το δικό σου top10 με τα αγαπημένα σου τραγούδια για τον πρώτο χορό των νεόνυμφων! Από το κλασικό, μέχρι το πιο σύγχρονο.

1. Melisses – The honeymoon song.

2. Onirama feat Νάντια Κοντογιώργη – Τόσα καλοκαίρια.

3. Adele – Make You Feel My Love.

4. The Angels of Light – Untitled Love Song.

5. Emme St. James – Make love to me.

6. Chris Isaak – Can’t Help Falling In Love With You.

7. Lino Cannavacciuolo – Altalena.

8. Grover Washington Jr – Just the two of us.

9. Michael Bublé – Forever Now.

10. Tony Bennett – Fly me to the moon. 

Φωτογραφία: Harris Bortzios 

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φωτισμός στο wedding party;

Η δεύτερη πιο παρεξηγημένη έννοια σε ένα wedding party είναι ο φωτισμός! Στην Nikos Xatziioannidis Music & Events, εξειδικευόμαστε στη συνολική παραγωγή τόσο του ήχου όσο και του φωτισμού ενός wedding party, Θα εστιάσω λοιπόν, στη λέξη “σύνολο”. Δεν γίνεται να έχεις έναν πανέμορφο χώρο με διακόσμηση πέρα από κάθε προσδοκία, ένα γευστικό φαγητό, μοναδικά cocktails, μαγικό νυφικό και ο φωτισμός του venue να είναι ο σταθερός λευκός που μας παρέχεται δωρεάν. Θα έχεις κάτι το οξύμωρο στο σύνολο, σαν ο φωτισμός να βγήκε από άλλο setup, από άλλη ”ταινία”. Το να τρως σωστά τόσο στον γάμο όσο και στην καθημερινότητα, δεν είναι gourmet είναι πραγματικότητα! Το να φωτίζεται λοιπόν σωστά και κάθε στιγμή να έχει τον φωτισμό που της αξίζει δεν είναι υπερβολή, είναι η βάση στην έμπνευσή μας για να δημιουργήσουμε αισθητική.  Είναι αυτό που θα βοηθήσει ώστε η ροή της βραδιάς να έχει συνέχεια, να δώσει ρυθμό και θα φροντίσει να δέσουν όλα τα επιμέρους κομμάτια του wedding party αρμονικά μεταξύ τους – δίνοντας μια διαφορετική νότα παραμυθιού κάθε στιγμή!

Φωτογραφία: Lighthouse Photography

Fairy lights, string lights! 2 τάσεις που αγαπούν τα ζευγάρια και βλέπουμε αρκετά τα τελευταία χρόνια στα wedding parties. Ποιες νέες τάσεις θα ξεχωρίσουν φέτος στον φωτισμό;

Πραγματικά τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ζευγάρια επενδύουν στην αναβάθμιση της διακόσμησης των wedding parties τους με string lights και fairy lights, και ελπίζουμε να συνεχίσουν να το κάνουν, διότι ο επιπλέον φωτισμός απογειώνει τη διακόσμηση κάθε χώρου. Είτε είναι κήπος σπιτιού, κτήμα γάμου ή beach bar, με την προσθήκη του φωτισμού, ο χώρος πάντα είναι τελείως διαφορετικός και πολύ πιο όμορφος.

Φωτογραφία: Nikos Gogas Photography 

Αδιαμφισβήτητα θα είναι η χρονιά των πολυελαίων και φέτος όπως και πέρσι. Chandeliers διαφόρων μεγεθών και σχεδίων, είτε στην πίστα είτε πάνω από κάθε τραπέζι, είτε κρεμασμένοι ασύμμετρα για διακόσμηση στον buffet ή στο candy bar.

Φωτογραφία: Lighthouse PhotographyΦωτογραφία: Maria Mintsidou Photography

Για ποια δουλειά είσαι εξαιρετικά υπερήφανος και κάθε φορά που την φέρνεις στο μυαλό σου σχηματίζεται ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου;

Κάθε χρόνο έχουμε αγαπημένες και φανταστικές στιγμές με γάμους βγαλμένους από παραμύθι. Θα αναφέρω 2 φετινές. Η πρώτη περίπτωση ήταν με το fairy light circus tent που κάναμε φέτος και έχει μείνει σαν η αγαπημένη μας δουλειά. 250 καλεσμένοι καθισμένοι κάτω από μια custom made κατασκευή 400τμ που ήταν καλυμμένη με fairy lights.

Φωτογραφία: Dimitris Pavlidis Films

O σχεδιασμός της κράτησε 2 μήνες και η εκτέλεση της 6 μέρες οπότε μπορείς να καταλάβεις γιατί στην Nikos Xatziioannidis Music & Events μας έμεινε χαραγμένη στο μυαλό.

Φωτογραφία: Nikos Gogas Photography Φωτογραφία:  Nikos Gogas Photography 

Από την άλλη, περηφάνια νιώθω και για έναν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ γάμο δίπλα στη θάλασσα, με catering το Petit Camion, με πολυελαίους πάνω από κάθε τραπέζι και εμένα να παίζω ασταμάτητα μουσική στο wedding party από τις 21:00  μέχρι τις 07:00 το πρωί, με γεμάτη πίστα. 

Φωτογραφία:   Kusec Photography 

Covid-19 VS γαμήλιο πάρτι! Πόσο έχουν αλλάξει τα γαμήλια πάρτι με τις συνεχείς εναλλαγές των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας;

Έχει αλλάξει ίσως η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια τα γαμήλια parties. Προσαρμόστηκαν και λόγω της απομάκρυνσης που μας επιβάλει ο covid όλο τον χρόνο, και γενικά με τους περιορισμούς που ζούμε καθημερινά εξαιτίας του, μπορώ να σου πω ότι τα wedding parties είναι πιο ζεστά – πιο αγκαλιασμένα – πιο αγαπημένα – πιο χορευτικά! Λιγότεροι καλεσμένοι σημαίνει να είναι κοντά τους οι πιο αγαπημένοι τους άνθρωποι και όχι οι υποχρεώσεις. Ωράριο στην διασκέδαση σημαίνει κάνω τον γάμο νωρίτερα για να απολαύσω περισσότερες ώρες το party του γάμου.

Φωτογραφία: Lighthouse Photography

Τους επόμενους μήνες προβλέπεται μία ‘’έκρηξη’’ γάμων. Πώς πιστεύετε ότι θα είναι τα wedding parties την άνοιξη και το καλοκαίρι;

Φύση αισιόδοξος άνθρωπος, θεωρώ ότι θα επανέλθουμε οριακά στην pre-covid εποχή αναφορικά με τα wedding parties. Μην ξεχνάμε ότι το περσινό καλοκαίρι δεν υπήρχε ουσιαστικός περιορισμός ατόμων και μουσικής κάτι που προσωπικά με κάνει να αισιοδοξώ ότι μόνο προς το καλύτερο όλα μπορούν να πάνε. Βοηθάει ότι το κράτος μέσα από το υπουργείο τουρισμού και από την τρομερή προσπάθεια του (GDPA) Greek Destination Planners Association αρχίζει να βλέπει αρκετά σοβαρά το κεφάλαιο ”Γάμος”. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με πολλές ομάδες ανθρώπων που επηρεάζονται και θεωρώ πραγματικά ότι αφήνουμε πίσω τους μαζικούς περιορισμούς στα wedding parties.

Φωτογραφία:  Nikos Gogas Photography 

Λες Yes I do…

Στα ταξίδια. Νοητά και πραγματικά.

Στις προσωπικές πινελιές του ζευγαριού – Είναι ο δικός ΤΟΥΣ γάμος.

Στα wedding parties που είναι parties.

Στους χαρούμενους, ευτυχισμένους και ερωτευμένους ανθρώπους.

Φωτογραφία: Harris Bortzios 

Λες No, I don’t…

 Στην έλλειψη φαντασίας.

Στην μεμψιμοιρία.

Στην απάθεια και τον πλατειασμό.

Στους καλεσμένους που δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν παντρεύονται οι ίδιοι.

Στα τραγούδια που μιλάνε για χωρισμό.

Must Read:

Νίκος Χατζηϊωαννίδης: ο wedding DJ που θέλεις στο γάμο σου!

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας