Ο φωτισμός ενός event και δη ενός γάμου δεν είναι μια πολυτέλεια που θα πρέπει πλέον να αποφεύγει ένα ζευγάρι. Μια επαγγελματική και δημιουργική στρατηγική φωτισμού μπορεί να απογειώσει ένα γάμο χωρίς να χρειαστεί να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας. Αντιθέτως, η έλλειψη φωτισμού μπορεί πραγματικά να επιφέρει μη επιθυμητά αποτελέσματα. Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα των destination wedding planners “Stella + Moscha”, με πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση event αλλά και αμέτρητων destination weddings. «Η σωστή χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για πάρτι, να αναδείξει το στολισμό σας ακόμα και όταν ο ήλιος πέσει ή και να ολοκληρώσει το theme του γάμου σας», αναφέρει το αγαπημένο team.

Photo Credits: Sandy & Odysseas 

Όλα του destination γάμου… δύσκολα

Το να δουλεύει κανείς σε διαφορετικούς χώρους και δη εξωτερικούς, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες που έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Χρειάζεται μία έξυπνη στρατηγική που με πολύ απλά βήματα, λίγες προσθήκες και φαντασία μπορεί να ζωντανέψει μια σκοτεινή παραλία ή ένα βαρετό deck, μπορεί να δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα κατάλληλη για γάμο. Είτε επιλέξετε να κάνετε έναν boho γάμο στην παραλία, είτε κάτι σικ και αριστοκρατικό στο εσωτερικό ενός υπέροχου ξενοδοχείου στην πόλη ή ακόμα και ένα μίνιμαλ σουαρέ σε μια urban αποθήκη, τα φώτα θα μεταμορφώσουν οποιοδήποτε χώρο στο απόλυτο σκηνικό γάμου.

Photo Credits: ​​​​​Les Anagnou

Choose the right type

Φώτα σαν τα πολύ διάσημα fairylights ή tavern lights (ναι, ναι… οι κλασικές λάμπες που βλέπατε μικροί στα πανηγύρια) μπορούν επίσης να μεταμορφώσουν έναν χώρο έτσι ώστε να συμφωνεί με το «θέμα» του γάμου ή απλά να δημιουργήσουν μία διάθεση για πάρτι. Έχουν τη δυνατότητα να μεταρέψουν ένα elegant ξενοδοχείο σε πιο παιχνιδιάρικο ή και μία ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα να μοιάζει έτοιμη να υποδεχτεί ένα ζευγάρι νεόνυμφων και τους καλεσμένους τους.

Photo Credits: Giorgos PahountisPhoto Credits: ​​​​​Les Anagnou

What can go wrong?

Όταν ένα ζευγάρι έχει επενδύσει και πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα στο στολισμό του γάμου τους, είναι κρίμα να μην μπορούν να τον απολαύσουν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Οι δυνατοί προβολείς που έχουν σαν βασικό εξοπλισμό πολλοί χώροι πολύ συχνά αδικούν τα λουλούδια, τα χρώματα και το γενικό arte de la table. Ένας σωστά σχεδιασμένος φωτισμός θα αναδείξει τη διακόσμηση και την κάθε της λεπτομέρεια χωρίς να «χαλάει» την εορταστική ατμόσφαιρα.

Photo Credits: Thanos AsfisPhoto Credits: Thanos Asfis

Stella + Moscha Tip: Αυτό που μπορεί ακόμα να πετύχει το φως είναι να εστιάσει την προσοχή του κόσμου εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Το κόψιμο της τούρτας και ο πρώτος χορός του ζευγαριού πρέπει να είναι φωτισμένα σωστά ώστε να δίνουν έμφαση εκεί που πρέπει, όσος πανικός και αν επικρατεί γύρω τους.

Photo Credits: Wedding DayPhoto Credits:Les Anagnou

Budget friendly

Τίποτα δεν μπορεί να ζωντανέψει και να μεταμορφώσει ένα χώρο με το μικρότερο δυνατό budget όσο το φως. Τον όγκο των λουλουδιών, υφασμάτων, και επίπλων που θα χρειαζόταν για να διακοσμήσει μια άδεια αίθουσα οινοποιείου ή μια κρύα αποθήκη δεν είναι δύσκολο να τον φανταστεί κανείς. Το κόστος τους επίσης, όπως μπορούμε να υποθέσουμε, είναι εύκολο να φτάσει εκτός ελέγχου. Σε αντιπαραβολή, τα φώτα, είτε είναι fairy lights, μια ντισκο-μπάλα (που ΝΑΙ, έχει επανέλθει στη μόδα, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι έφυγε ποτέ!!!), τα αρχικά του ζευγαριού να φωτίζουν το ταβάνι ή το πάτωμα μιας αίθουσας, floor lights κλπ μπορούν με πολύ λιγότερο budget, σχεδόν το 1 / 4,  να σας χαρίσουν το εορταστικό σκηνικό που αρμόζει στον οποιονδήποτε γάμο.

Photo Credits: Multimedia Events

Από την Ιφιγένεια Ηλιάδη

Διαβάστε επίσης…
Stella+Moscha: Τα μυστικά του wedding planning από τη Στέλλα Χανιώτη

Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός οργάνωσης του γάμου σας

Οργάνωση γάμου: τα 10 λάθη που κάνεις